『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
我睇返我D PASS

都有寫PASSPORT NO.
如果我頭半年月exchange 身份入英國(no visa),但張回程機票買九月或者唔買住
中間我去一去德國或者其他國家
之後再用Visitor身份入番英國Stay到九月先走
得唔得? 有無人有試過?
之前成功續領BNO ,並已到手
發現自己幅相好以噴墨PRINTER 印出黎咁,矇矇地咁
想問下依家係咪咁既樣架?
我真係無諗過讀咗十幾廿年英文整體都好弱。問題出係邊
再返入英國有可能俾人盤,留低半年,走咗無耐咁快又入境。
唸返起申請美國簽證
佢問我去美國做咩 我都講到1999
仲比佢話我用錯字
用錯咩字先?
可能(32)開始呢度要轉英文台
話買左張機票九月係英國番香港得唔得?
我預一開頭二月個陣唔比佢睇我回程機票, 可能直頭唔買住
問我去做咩 我話 Visiting, sightseeing
之後問visiting 邊個 我話 Universal Studio
唸起都柒到爆
銀行信又唔批無地址證明點搞
又真係幾柒
唔記得左加密
頭七年唔拎得福會福利
急症服務除外
唔係呀嗎銀行信5得你用電子結單
唔拎得福利/拎部分福利
噢,以為你識人

都唔算錯得誇張

BTW, I am thinking to visit the universal studio. 有無錯?
用盡簽證逗留期限之後出境去鄰近國家再短時間入境英國?英國入境部門係頭號招呼呢類人你都夠膽博

買機票係無用,你買平價機票黎博入得返境,佢哋只會假設一個情況就係依家畀你入得返英國,即係你係英國打個黑工都賺得返,你買full fare就直情有得退票,點解我要信你入境唔係打黑工,點解我要信你玩足半年都唔夠仲要再入境玩?
BNO去澳洲係咪要去旅行社搞簽證
本廁所板反而可以上網搞
但我頭半年係exchange之後多一個鬆啲係visitor都唔得?
第二次入會有曬地址+回程機票之類個啲Docu
再返入英國有可能俾人盤,留低半年,走咗無耐咁快又入境。
話買左張機票九月係英國番香港得唔得?
我預一開頭二月個陣唔比佢睇我回程機票, 可能直頭唔買住
用盡簽證逗留期限之後出境去鄰近國家再短時間入境英國?英國入境部門係頭號招呼呢類人你都夠膽博

買機票係無用,你買平價機票黎博入得返境,佢哋只會假設一個情況就係依家畀你入得返英國,即係你係英國打個黑工都賺得返,你買full fare就直情有得退票,點解我要信你入境唔係打黑工,點解我要信你玩足半年都唔夠仲要再入境玩?
但我頭半年係exchange之後多一個月鬆啲係visitor都唔得?
第二次入會有曬地址+回程機票之類個啲Docu
1823幫到你
銀行信係得BNO嗰份官方文件有提係可以,其他文件入面就無提過銀行信可以,政府信就最穩陣。

如果巴打想據理力爭下可以成份PDF塞畀佢睇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞