『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
西日本九萬幾款pass,
同一款pass 都有呢種直接用得同票房出磁飛

其實香港買會平過響西日本website 個預約價
即場買就再貴過預約
再絕一點就係移民計劃講明即使有居英權,亦不能享有免費醫療、教育福利。反正到時歐已脫,弱勢港人向歐盟投訴此計劃違反人權都有排

CLS 英國個免費教育差到仆街 邊會貪果D野
同埋有得居英權就會變埋BC啦
睇黎要開移民POST先得
睇左至知,未睇點知

早幾個月日本海關可能要查大陸豬肉
要查我個70L袋
佢地英文真係難明
聽唔明咪講 艾冬奀打事釘 囉
之後有張紙寫英文俾你睇
識唔晒都知係檢查啦
講句 ok 俾佢查
查完講句 釘橋
唔使驚
來來去去咪又係問嗰啲嘢
自己去多幾次旅行
冇人幫就會膽大Lv up
25號寄到
仲等緊轉dispatched
早幾日大阪返黎, CX自助快靚正, 出入境都好快, 本BNO仲係新鮮第一次用.
一點問題都沒有
巴打加油!
同時感謝呢個post 的巴打
我香港郵政單掛號2月22寄到
25轉being processed
今日啱啱check 終於轉 dispatched~
我寄咗
Declaration form with countersign
相x2 (一張有countersign)
Bno 正本(2002 issues)
出世紙彩印
爸媽結婚證書彩印
銀行月結單
特區全頁彩印

而我阿爸 阿媽都冇岀世紙(一個 偷渡 一個移民潮)
所以我寄咗阿爸 阿媽當年讀小學時係民政處做的那張declaration sheet 去. 上面有出生日期 同出生地點

但我懷疑hmpo 根本冇睇
恭喜
11月尾寄去,今日終於到手。
好感動 好想快d走轉日本幫佢開光
你就好啦
我等好耐都味得
都凶多吉少
我都同你一樣
一日推左幾頁發生咩事
恭喜你呀我20號寄26/2轉being processed 等到今日為止仲係being processed 音訊全無
等咗成三個幾月?
點解咁耐既?
可能呢排多人搞
全國pass上面要寫passport number 同國籍
BNO問題 命中 支那要害 > 五毛收ORDER攪事
我想問,如果hmpo認為我D資料有問題係咪會email我的?
Piers (皮已收)
上面有人話要拎兩本passport入境啫
意思即係你入境用bno,拎jr咪用廁所板。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞