『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
就黎1001喇,下個post叫咩名?
我提議是
BNO 續期資訊(32) 你準備好認祖歸英未?
整visa Nationality 係咪填大英帝國?

你想整邊個國家既VISA? 貼紙VISA 可以填UK
但係E-VISA 唔係個個國家都受BNO申請

強姦大國

好似bno 貴過特衰 邊到有得睇..
整visa Nationality 係咪填大英帝國?

你想整邊個國家既VISA? 貼紙VISA 可以填UK
但係E-VISA 唔係個個國家都受BNO申請

強姦大國

好似bno 貴過特衰 邊到有得睇..

印度用BNO只可以申請貼紙果隻簽證,不能整E-VISA。

因為我地有幾單refuse landing case 係 BNO申請印度E-VISA 個nationality 填"United Kingdom" 而地勤又放左個客上機,結果個客要原機遣返+印度罰航空公司錢
下個post名

脫定唔脫
2/25朝早 寄
3/1朝早 派送成功
3/4 being possessed
3/13 dispatched

今日終於轉
希望冇錯 快啲到啦

日子接近一樣
我係12/3 Dispatched
仲等緊DHL SMS
求救

英國個邊send email黎話我住址證明交左photo copy唔接受(我交左稅單,係稅務易print左黑白)

事後email聯絡過幾次,我email send左bank statement 同稅單,佢叫我寄過去,佢地接受稅單

咁我今次彩print寄過去,今次我bank statement同稅單一次過寄,費時煩

星期一佢覆我話收到,
I have received copies of your bank statements in the post today.

As explained in my letter and subsequent emails, I cannot accept copies.

Please send me the original of the letter from the Inland Revenue, as this will be acceptable. If you do not send this in as soon as possible, I will have to consider withdrawing your application.

其實我有寄埋稅單,佢好似無睇清楚咁,之後再send email同佢講,已經無再覆
問巴打,有無其他聯絡方法

有無人試過
求救

英國個邊send email黎話我住址證明交左photo copy唔接受(我交左稅單,係稅務易print左黑白)

事後email聯絡過幾次,我email send左bank statement 同稅單,佢叫我寄過去,佢地接受稅單

咁我今次彩print寄過去,今次我bank statement同稅單一次過寄,費時煩

星期一佢覆我話收到,
I have received copies of your bank statements in the post today.

As explained in my letter and subsequent emails, I cannot accept copies.

Please send me the original of the letter from the Inland Revenue, as this will be acceptable. If you do not send this in as soon as possible, I will have to consider withdrawing your application.

其實我有寄埋稅單,佢好似無睇清楚咁,之後再send email同佢講,已經無再覆

有無人試過

正本,彩print唔係正本
求救

星期一佢覆我話收到,

有無人試過

電子結單個pdf 好似計正本,試下attached過去?
有無人試過

電子結單個pdf 好似計正本,試下attached過去?

attached左pdf稅單,佢叫我寄過去,佢話佢會接受
所以我彩print寄左,連埋銀行statement

佢覆左我上面段野,我就覆佢我有寄埋稅單,叫佢再望下,就無再回覆
就黎1001喇,下個post叫咩名?
我提議是
BNO 續期資訊(32) 你準備好認祖歸英未?

呢個幾好
會唔會,貪快手打姐

點解唔貪方便用特衰
幾舊水搞掂又平又唔使寄野又唔使睇doc 又唔使乞副簽

我有廁所板但我唔撚想用
唔該你睇返下我之前的留言先
感謝各位巴打絲打
等左十多日今日下午終於轉左dispatched
由2年前的DQ案發生開始我已經知道香港未來只會越來越差當時想攞返本bno只是找人副簽處處碰壁直至最近找到個fd副簽先敢寄
我副簽係專業人士

你副簽係專業人士但係佢係拎住咩護照
求救

星期一佢覆我話收到,

講明寄正本你彩乜嘢print
https://lihkg.com/thread/1060834/page/1

『薪火post』BNO 續期資訊(32) 你準備好認祖歸英未?

新POST已開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞