『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
因為佢地係九獨新獨

九龍獨立新界獨立
歐盟可以用係因為本身EU citizens 可以自由出入英國啫
Brexit 之後咪又係一樣要subject to immigration control 唔可以再自助過關

而BNO同其他外國護照一樣都係要過immigration control 本passport 上面第二定第三版清楚寫明,所以唔會開個 egate 比班人自由出入而breach 咗當初個啲條文

除非滿足到佢條件,24個月內入境多過4次,咁就可以apply egate bypass immigration control 同唔洗再填landing card
貼就貼link啦
份野求其程度難以想象係official statement
舊聞
啫係又係得個樣嘅文件啦
係好奇點解會有人"了"份2001既野出來講
下面咪講咗
鑑於邊檢站對持此證人的血統關係難以掌握的情況,今後邊檢站對持有bno護照,並辦妥我入境簽證的人員,按規定辦理邊防檢查手續後,予以放行。
填表填錯+HMPO做嘢俹簁。正常你填錯地方名佢會幫你改返做香港
我大約4日
即係有本事申請到簽證就入得。

廿年無去瓷國。 其實都想走一轉。 不過一日仲有支籍係身,一日都唔會去。
我鐘意瓷國依個名
好奇問,萬一英國唔覺意俾BNO有居英權,而支爆拖冧香港,有幾多人真係會肯移去英國?
冧左仲唔去等幾時?
依家你比居英權我都會好認真咁考慮 何況冧左
不過應該好難
世事無絕對嘅,六合彩夠難中都有人一注獨中。

應該都唔少人諗住有居英權都唔走㗎。你睇吓香港大有人在。我就係諗緊呢度唔少人攞咗BNO,若果有得走又唔走的話,其實仲有咩顧慮?
http://www.epochtimes.com/b5/19/3/12/n11108591.htm

【大紀元2019年03月13日訊】(大紀元記者吳英綜合報導)週二(3月12日),距離英國脫離歐盟期限十七天,英國議會再次否決了首相特雷莎‧梅(Theresa May,又譯文翠珊)的脫歐協議,更加深了該國最嚴重的政治危機。

儘管英國首相梅為了打破脫歐協議僵局,週一(11日)晚間專程到斯特拉斯堡(Strasbourg)與歐盟負責人做最後的努力,但是仍無法獲得英國國會議員的支持。

週二,英國國會以391票對242票否決了脫歐協議。今年一月,英國國會議員亦以432票對202票拒絕脫歐協議。

在週二表決之前,英國首相梅表示,在與歐盟緊急會談後,已經獲得了「具有法律約束力」的協議。她透露,這些修改意味著愛爾蘭邊界協議不會是「永久性」的安排。

在英國議會第二次拒絕脫歐協議後,歐盟負責英國脫歐談判的代表米歇爾‧巴尼耶(Michel Barnier)表示,英國脫歐談判風險將「大幅增加」,歐盟將不再與倫敦就脫歐條款進行談判。

英國國會再次拒絕脫歐協議,將使英國處於不確定的境地,無法確認未來的走向:在沒有達成協議的情況下退出歐盟、推遲3月29日的脫歐日期、再進行一次大選,甚至或者再來一次全民公投。

週二在國會表決前,首相梅告訴議員:「如果今晚沒有通過,如果這個脫歐協議沒有通過,那麼英國脫歐可能會失敗。」

BBC週一報導,如果英國議會週二再次否決脫歐協議,那麼議會很有可能將在週三(3月13日)投票表決,決定英國要不要無協議脫歐。

如果議會通過無協議脫歐,那麼英國將在與歐盟沒有任何協議的情況下,於3月29日脫離歐盟。

如果英國議會不同意無協議脫歐,那麼將在3月14日繼續表決,決定英國是否要求歐盟推遲脫歐時間。

若果國會13日否決無協議脫歐,14日又否決延遲脫歐,咁最後玩出咩結果? 又想離婚,但又反對無身家分情況下離婚,又唔肯分居,咁即係點?
唔撚脫?
Extended
唔脫 + bno平權
請問你係收到邊一份先?
passport 先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞