『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
有咩喺度問咪得
點解要tg
呢度問啦
1. 睇Doc 啦

2. 睇Doc 啦
Dispatch 左2日仲未到DHL massage
證記事項證明書

如果唔見咗改名契,又唔記得係邊間律師樓到改,要去人事證記處攞返張證記事項證明書,證明我幾時改名同埋原名係乜改做而家個名,費用$385,由申請日計五星期後有得攞。

果張係會列明你幾時攞出世紙、兒童身分證,成人生身證,甚至乎幾時結婚同咩人結都會列晒出黎,當然仲會列明幾時改名,原名係乜嘢新名係乜嘢。同埋依張紙係由政府發出,所以係一份正式嘅身份證明文件。

洗唔洗加入頭POST
用咩途徑寄過去英國好
有錢咪DHL
無咪airmail
FAQ第15題有列明方法
頭post睇既都唔知有無問野既10%
唔好揀搭船就應該冇咩問題
係....但想加我都可以加入去既
Thanks
無記錯上年年尾好似有位巴打係揀左搭船去,想知佢續到未
又新 post 了
望係噉望啦
香港人唔見棺材唔流眼淚
依家美國領事館都開口話一國兩制仆緊街,份報告會落足本
777全力滅港
都叫HKU出身做乜同個小學畢業既人顛吖
問題係果D後生90後 00後自稱支那人 冇人幫到佢地
正如佢地上一輩要脫殖反對帝國主義不平等條約支持民主蛔龜建設民主支共一樣,這些DNA一脈相承,真是共業
能夠有差不多17萬人認祖歸英已經難得
脱殖反帝國主義冇問題,民主中國先係on9
Chinese Nation依個term由孫中山開始已經係撚人去打仗同趕走少數民族而出現

一日信自己係Chinese Nation就冇可能包容人,冇可能有民主
認祖歸宗成功
2月5號 e-express寄
2月14號 HMPO received
2月21號 Dispatched
今日到手
頭尾22日
信支那有民主無問題
問題係民主制度依靠嘅係互相制衡
支那由頭到尾都係求聖上grant個「選舉」畀你
但個社會根本冇一個自我約束,訂立互相制衡制度嘅文化
支那嘅文化係拉一派打一派
有利益就咩都可以出賣,有權必濫
依啲嘢係唔解決嘅話
有選舉都冇民主
呢下真係要望下美國係唔係真係做關係法
準備續留個名先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞