『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
唔知。不過蝗航最好俾廁板佢,因為你D資料一定會送上北京record. 明白未?
我都好期待買野唔駛再排蝗蟲隊退稅
同埋最緊要係有個保障
In BNO, we trust.
明白,但第二時本廁板過期唔想再續
唔洗比特衰既意思係連影印都唔洗?
唔緊要啦,如果過左期佢都受既話,其實我打算影印同埋成本寄比佢,廢事話我唔夠文件打回頭叫我再寄過

唔該晒巴打
其實過左期真係比都唔洗比
唔係所有未註銷啲護照咩
可以俾正本
如果你本過期護照註銷左,你應該有本未註銷嘅(唔再係中國公民例外)
已經開始預備緊D 文件,
如果下個月都未搵到副簽都會寄過去,
失敗最多都係唔見千幾蚊
btw 特衰唔駛特登續俾佢
我本特衰過左期但我冇續,所以佢冇剪角冇註銷一直留係我屋企櫃桶深處
原來係咁...
姐係我只要寄身份證底面影印本,住址證明同埋舊BNO過去就搞掂??
HX UO 泰航 東方我都用過 都冇問題 反而冇分咁多 就咁揀英國就得
你上網申請咗先啦
1. 寄多冇壞

2. 要成塊臉露出嚟 包括兩條眉同兩隻耳
我去街坊影相舖影 影完包你有心理陰影
上年同女仔朋友搞bno
老闆娘毫不留情地將我哋啲兩邊頭髮攝喺耳後
我斜蔭 撥到見眉但冚到小小額
另一個係齊蔭 夾晒啲頭髮
btw 如果冇眉的話
thx絲打
露晒成個額頭出黎對我黎講係比死更難受
舊BNO明明長頭髮前陰蓋晒眉
證件張相係俾入境人員對清楚係咪你本人,面部特徵當然最好清楚顯示出黎,方便大家其實係好事嚟,如果好似泡菜嗰啲相執到靚一靚同真身相差太遠令人懷疑係咪你本人咁就麻煩好多了
反正影相同真人係唔同 不如影相前可以打下陰影同胭脂先
好 唔該你
HX去東京
長榮去台北
無問題
感謝各位巴打絲打
我2月25號寄到
今日終於轉左dispatched
副簽係非專業人士 持bno的fd子
恭喜!
感謝各位巴打絲打
等左十多日今日下午終於轉左dispatched
由2年前的DQ案發生開始我已經知道香港未來只會越來越差當時想攞返本bno只是找人副簽處處碰壁直至最近找到個fd副簽先敢寄
我副簽係專業人士
恭喜大家都攞到
中華 / HX 台北 ,
BNO on line check in 都無問題 .
其實航空公司都係 reference.
方便佢哋唔駛再入多次機。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞