『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
想問下邊度有寫要六個星期內補交資料?
收到email叫我補交但係入面又冇寫幾時要交
仲搵緊人countersign
睇完你呢段野,我又不禁打開左自己本Bno黎
睇,再一次提醒返自己係英國國民,多謝你
想問出世紙果D 係唔係寄副本都OK ,
定係寄正本俾佢
江湖從此又開始多事
大家準備好酒水招呼客人啦
official answer 正本
但副本又唔一定唔得
自行考慮風險
咁我應該都會轉到BC by descent
冇計
巴打申請交左D咩文件,之後收到email補交countersign
依加小弟手上得舊BNO(6-8歲樣)+特區+出世紙,好怕要補交countersign.
身邊無朋友有BNO 無專業人仕
問下啲同事
香港好多人揸外國護照
THX , 仲搵緊人副簽
正呀
Are you still recognisable from the photo in your current passport?

如果舊果班係幼童相,算唔算可以能辨別?
你有無整容呢道無人知
一係你放張自拍加bno 上泥比大家睇下再答你
哪裡來的自信你覺得自己有baby face?
睇錯左「你,老母,老豆都游水黎」
死心不息再問一下....
1, 97年6月30日未夠11歲
2, 香港出世
3, 出世紙有established
4, 但唔中首次簽發.......
係唔係機會都好微呢...

唔好鬧....咁既時勢都係想幫個女人試下
4. 但唔中首次簽發......

咁首次簽發係幾時?
試下寄埋由細到大既生活照俾hmpo?
未必一定得,但如果真係搵唔到副署都可以搏一搏
收得皮了吧?
311地震
英國立即包機送bno 持有人抵港
特衰政府同強國唔理廁板人
咩事就你諗你
真係揾唔到人副簽又有心理準備唔退錢
可以偷下雞
利申 成功例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞