『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
黎緊暑假用bno入日本境,幫本bno破個靚處
佢地冇咩點見BNO
所以係正常情況
China exports saw biggest fall in three years in February http://www.bbc.co.uk/news/business-47492397

支爆真係近了
Exports from China plunged 20.7% from a year earlier, as its trade war with the US took a toll, while imports fell 5.2%.
講到乜野”外地”咁隱晦,咁似五毛寫嗰啲抺黑文嘅?
因為廁板係廁板
BNO係BNO
身份唔同
你唔好問點解佢係男人而唔係女人?
其實係指係幾個唔同地方啫
麻煩開地方名等我地都要小心D
Emirates 得,ANA 得
我都搞個cx online check-in. 佢國籍度你總之照click British. Even 佢話同你住嘅地方唔match
有bno朋友試過得
2016同2017年仲用緊廁板
兩年都去過一次關西
兩次入境都比人開喼
2018年8月換左BNO之後幫佢開光
乜事都冇
去Big Camera買野
係個退稅counter度佢地開左條中國人專用隊多人到一個點
隔籬隊反而冇人,我就咁行過去等都唔洗等就退到稅
見到退稅單上面Nationality終於唔係寫「中国」既時候開心到難以形容
HX、UO、長榮得唔得?
都係嗰句
我去日本自問好守規矩
盡可能都唔想麻煩到當地人
要我因為啲野人嘅垃圾行為搞到俾人當係同一類人
我真係睬你都嘥氣
痴線跌咁多
撘蝗航你用廁板好D
呢段野邊度話你要去機場check in? 乜你用apec business travel card 咩?其實你識唔識英文架?轉返中又page 啦
唔好意思有野想問
已經睇晒bnohk.org

1. 官方寫住需要寄送「任何尚未過期的其他國家的護照的全彩影印件 (包括空白頁在內的每一頁) 」
如果我本特衰已經過期,我應唔應該照影印比佢?
因為我見Q&A有答過可以直接寄本過左期既特衰過去,姐係代表我影印本過左期既護照比佢佢都會接受?
因為本護照2018年7月已經過左期
如果唔比既話係咪要特登續完特衰再影印比佢?

2. 影相係咪同回鄉證一樣要露額頭?
我舊果本BNO入面張相我係齊陰同埋蓋晒耳仔
同埋大家係咪真係用電話影相upload比佢?定係大家都係穩陣去快圖美?

sorry有機會問左重覆性問題
希望大家屌得細力d
即係HX同UO都唔得?
咁長榮唔係蝗航就得?
1.唔使俾特衰。不過你想俾就成本寄過去啦。我自己係成本特衰寄過去嘅
2.去快圖美影啦,唔使煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞