『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
3月1號飛日本可以用BNO了~~~~~
恭喜恭喜
笑撚左,剛剛先收到DHL email話28號到港,仲同屋企人講2日後就有新passport
點知幾分鐘後就有人拍門,DHL速遞已經送到
家變case?
4月去日本可以破本bno處了
但之前用過廁板去 今次用bno係咪ok
好似睇過東南亞國家係唔比
續嚟打飛機咩?

冇續過
LmLmLm,上年6月續左,瘋狂去日本去左4,5次
日本冇問題
話說bnohk.org個家變集係咪已經荒廢咗
冚家變
隨住Greater Bay Area既process家變case應該越黎越多
佢邏輯有問題,其實有效本數增加已經代表多咗人續
係。因為新簽發護照入面,係包曬到期即續、隔好耐先續返兩批人。咁到期即續係唔會影響有效數量(減舊護照一本,再加返新護照一本)。但好耐先續返就會增加有效數量
點解唔得? 佢點CHECK到? 因為同名同姓同生日?
一張就得啦, 最近果張
YES

睇英文會唔會易明D?

1 of the following documents from the
last 12 months that shows your name
and address and/or residency

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/777948/Hong_Kong_BNO_English.pdf
諗下人地要你address proof既用意,你就會知比點樣既人啦
如果你19幾張credit card又張張寄曬個個月既statement 咩
會咁諗就唔會咁問.......
Bno無得申請好耐啦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞