Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
好似係wesker比佢走佬用
上面有人提claire平行世界入面嘅leon掛住溝女
但其實呢個世界嘅ada可以冇出現過都得
sherry起碼各自各嘅ending都有共通
但老實講真係戇鳩劇情嚟,我都好贊成capcom改咗佢
真係唔多似...好難相信...
屌佢勞麗嫦重似少少囉...
其實睇到佢鼻嗰啲輪廓係一樣
不過claire個model都提過佢係2016就做capture
張相可能係近期,同當年有分別都唔出奇

btw, credit名單係冇claire model個名,呢一點都幾戇鳩下
舊BIO 2 男女主角互動大好多,大家會用無線電交換情報已經好有代入感。當你用Leon行行下用無線電同 Claire 講野,到你玩Claire 行行下接到Leon 個call,會有個感覺原來當時Claire 做緊呢樣野,同時又回味返Leon個情節。
又例如Leon 第一次遇到Sherry,但Sherry 嚇到逃走 Leon 叫都叫唔住,之後Claire 遇到 Leon 問佢係咪見到Sherry。到你玩Claire 原來佢一路追緊 Sherry 直到遇到 Leon,呢d 地方真係覺得玩緊表裡版,而兩個情節係一齊前進。
明明呢個特點好好,點解新版BIO 反而刪除晒呢d 關連,變到兩個主角好似平衡時空咁。最攪笑係玩完Leon 表到 Clarie 裡,時不時會見到 Leon 留低ge 字條,但玩Leon 時明明都無寫過野,咁樣互動法仲慘過無互動
我覺得ADA係似MODEL, MODEL化ADA個妝同髮型就似
當然身材就ADA正好多
仲有要打暴君
呢點真係舊版好太多
隻remake都近乎完美, 係表裡關呢樣要屌, 好明顯又係為咗慳budget, 好心capcom唔好咁孤鳩寒啦
我自己就因為ADA所以就轉打C表然後直出L裡線
屌...我都見YOUTUBE有人咁講話係咪你來
BTW~身材好過高海寧~
revelations 2仲on9, 連claire個配音都冇出名, 所以到今日都唔知係邊個配
好似畀人踢爆其實係搵freelance業餘配
有少少似咋喎...
不過我相信優化過來
總之ADA好靚女
講完!!
差館咁多無線電都唔用下
而且警局分開行動可以求其搵藉口咪得
明明當初一話出 remake,cap 水 簡直係掉個震撼彈出來,成班人出晒水,超期待呢隻game。
而家隻game 的確係好好玩,但劇情上竟然比原版差,明明有sample 跟都可以咁衰法。唔係話隻game 失敗,但竟然衰呢樣野真係好唔抵
衝S+ 可唔可以用急救噴霧?
有啲話得有啲話最多一次
任用,驚可能唔夠仲好
雖然舊版冇一齊行動好似好ON9
但話分頭揾sherry都勉強講得通
其實新版喺故事的細節真係做得冇舊咁好
本身唔差GE~
可惜珠玉在前
如果你各個mode都以平行世界咁睇,新版係合理性高啲
其實佢可以調轉地圖先後次序
表關差館入下水道
裡關由下水道入差館
環保用返一樣地圖感覺又冇咁重複又可以解釋點解兩個人從來冇相遇過

ADA
REV2個Claire係轉咗另一個配音,但係用咗個藝名落credits
https://residentevil.fandom.com/wiki/James_Baker
之前聽過話搵咗D無工會backup嘅配音員,叫價能力無咁高
呢篇文就話係佢落藝名係為咗避開佢係工會成員嘅身份
之前Claire一直都係同一個人配,去到REV2先換咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞