Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我係hardcore計
日本仔打左6飛 密林
我就3個波羅
緊張真係好大影響
未過嗰陣去到監獄之前段路都玩咗n次
之後再玩去到出面馬路拎條bonus key都係求撚其咁玩都過到
應該係
早佢兩日有段係54:18,都寫world record,佢而家破咗
因為如果3個菠蘿就ok,咁打g3就唔使慳
啱啱downgrade 番去417.71 但都係唔得
Ada個位正路暴君唔捉到你

你通常邊個位中招?
你知晒點用槍解鎖理論上唔難喎,根本一拳都唔會中
其實開完門制直接掃左上角,連暴君都見唔到就可以跳落去
你入控制台 → 所有控制台項目 →
NVIDIA 控制面板
管理3D設定 → 程式設定
1. 選取要自訂的程式:
新增 → browse返去re2.exe
2. 選取此程式慣用的圖形處理器:
高效能 NVIDIA 處理器
右下角按 套用
你話ada zombie嗰個位都仲驚驚地,但解鎖呢個位真係第一次聽
耐唔時都會睇,我第一次玩係用Claire
N卡玩家入到差館
第一時間去睇RPD個laptop
睇完條片,如果畫面黑晒,只係剩返個HUD
就打開遊戲資料夾入面嘅re2_config.ini
將其中四行設定改成咁樣
Capability=DirectX12
TargetPlatform=DirectX11
UseVendorExtention=Disable
UseOptimizeShader=Disable

如果覺得整體畫面太暗
可以上去Nexus Mod下載HDR fix
https://www.nexusmods.com/residentevil22019/mods/3

https://www.nexusmods.com/residentevil22019/mods/27
如果卡係c位可以點做,啲c要打幾十槍先死
講起暴君,剛剛玩到final boss個位同佢大戰左300回合(拎唔到S+改拎S算數)
我一開始都係咁。n卡
點set都無用,之後直接解除安裝個driver
用win10自帶個driver就無再黑哂畫面
我driver行緊418未更新419
我相信我張display card一定舊過晒你哋 (GT940M)
但我都玩到,除咗我上面講嘅RPD睇片之外都冇問題
睇完片黑畫面應該係DX11同DX12之間嘅問題
用DX12係冇呢個問題,但整體畫面都好暗
所以我先轉返DX11,寧願手動改file
用手槍pass大法啦,今集打腳3槍到隻屍就會停一停,跟住就走,ada有一個閃光可以用,真係唔得就閃佢
我driver行緊418未更新419
我相信我張display card一定舊過晒你哋 (GT940M)
但我都玩到,除咗我上面講嘅RPD睇片之外都冇問題
睇完片黑畫面應該係DX11同DX12之間嘅問題
用DX12係冇呢個問題,但整體畫面都好暗
所以我先轉返DX11,寧願手動改file
我都係,每死一次,要大大力屌個設計者。
争啲未掉埋手掣咁款。
最後有啲運氣先負碌過咗。
無錯
唔屌唔鬆化。
大大力屌就無錯
無錯
佢練緊hardcore

試到好撚細緻
你會死的,孩子
好可惜,尋晚打完G2,攞埋ID card諗住冇死,點知攞完ID card俾隻暴君追到貼,入到臨save個間房俾兩隻樹人圍,死左。睇youtube啲speedrun個個都輕鬆過,偏偏我就咁撚難...
拎完ID行得快應該唔會見到隻暴君
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞