Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我覺得條女最易呀,係一開始唔識過利卡個到,跟住都冇咩難道
火槍我冇要,要強化彈仲好,一槍兩隻白色喪屍,最後監倉帶兩個防身道具硬過
其實我覺得值7分左右 佢呢個所謂表裡扣好多分 仲要俾嗰咁多年時間佢整都搞成咁
監房兜外圍可以避到大部份
但之前係救護車個位要攞多條匙
如果之前避屍冇攞到
就局住要行入面
一個閃光彈閃停晒就衝
火槍燒白皮屍好有效
仲好過啲濕鳩強力彈
強力彈瞄頭,成日驚射失
高海寧
洗鬼燒咩,一槍打白皮個身走人啦,佢起碼硬直5秒,你火槍燒仲有機扑埋黎咬你
係 強化彈我只會拎黎射白屍 狗 背囊佬
其餘都係扭過去 拎完停車場綠草直接轉火槍
雖然啲強化彈子彈重會有幾粒
其實佢整男表女裡/女表男裡就夠,再設計返個劇情係類似男打13t,女就打245,成本又冇高到,打嘅重複性又低咗,劇情又合理,即時感覺fit晒
唔講都唔知嗰度有得拎
黎明最少都要打g5 同迷敵
呢個位係好多人都miss咗
我都係為咗搵raccoon先埋去
俾我發現有隻孭背囊嘅白屍
先至知原來要一早攞定兩條匙
咁先可以開埋監房把鎖
一個字 懶
表裡嘅話要整4次唔同嘅路線同解謎 cut表裡就一條線過 全部嘢一樣
好似去到start 房再分開
其實re 照做咪幾好
其實佢有兩個BOSS
可以分開,男嘅專打暴君
女嘅專打G
因為G係sherry老豆
劇情上應該係跟claire
暴君就專門係差館做清道夫
所以主要打做警察嘅leon
分開打就唔會出現咁多重疊位
救火亦應該係男主救火兼攞梅花匙
女主角本身係局長室攞咗紅心匙
為咗行通條路而去救火唔太合理
如果capdom再出dlc既話
可能講緊ada 跌左冇死之後點返去比火箭砲比leon 打柒暴君
以前係一個打G幼、G2、G4
一個打G1、G3、G5
今集唔知做乜鬼要平行時空
唔駛咁出
簡單一個動畫 ADA 有繩索槍無死左左去就解釋到
又啱喎
唔係
Leon 只係一定打Mr. x
邊個係B 線 都一定要打G5
因為暴君鍾意同黎明玩捉e因
點知,黎明話「我有女朋友」
跟手就用女朋友支炮隊死咗暴君
如果解謎都要做真表裡就好難,舊版好似都係做啲唔做啲,因為如果開門嗰啲係真表裡,就註定有是但一邊玩少好多嘢,除非真係重新設計雙倍份量嘅解謎

其實最簡單真係打boss同cg劇情要有真表裡,起碼唔會令玩家混亂,成本又唔會比而家高
舊版都係各自打唔同嘅嘢啦
咁會違反咗bhuc個劇情,但就真係最講得通
其實呢part真係出得dlc,講佢落咗底要打怪上返去再順便畀火箭炮leon,冇一隻舊作講過呢part
我唔明ADA 有繩索槍會違反BHUC 劇情
請指教下

因為玩BH4 都知 , ADA 成日拎個繩索槍成日偷窺
可以講leon claire見多幾次, 但又被逼分開, 雖然老套咗D, 但都好過而家夾埋講唔夠廿句野
舊版有LEON追sherry、 抱sherry去火車o既劇情
remake版sherry同leon係零接觸咁濟
bhuc有劇情講佢上返raccoon city先拎嗰把嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞