Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
見返speedrun pc撚係咁做
不過唔知ps4咁做會快幾多
呢個真係難過hard s+好多,對比起嚟hard s+根本小兒科嚟
呢個完全考射術+走位+判斷
我冇限手槍彈數嚟打到60隻都收咗皮
但睇片感覺佢係拎咗火槍之後就開始易玩啲,拎輕機槍嗰段時間又未出火槍有機會開咗60槍而彈盡
不過大前題係你要用得掂支火槍,見啲人用得好慳
舊game因為機能問題先需要bgm彌補,作晒管樂咁加強氣氛
雖然真係好好聽,但其實想凝造氣氛係需要音效多於bgm,有啲位甚至無聲會仲恐怖

其實我覺得由bhre開始啲bgm都開始跌watt,1-3,cv都係經典
agger, 仲以為裏關會有大分別, 男女主角多返小小交流, 點知得一開始入警局嘅方法唔同, 後面下水道同lab 同表關一鳩樣
一下一下射IS OK
解謎少少唔同嘅
但cg劇情一撚樣真係好hea
睇片都係咁
破壞原著嘅代表作
Leon被主角班友劫持做人質,又要向Umbrella報仇
加埋一堆外星科技

不過佢都叫重現返Raccoon City同RPD,當時玩落都幾有新鮮感
但係D打擊感好差
仲有隻umbrella crop又係乜鳩
成日覺得呢隻同operation raccoon city差唔多
上黎報告一下得左, 拎左支機槍突突突, 唔該曬
玩下DLC 先再挑戰S+, 我需要平衡下心理
我覺得story d 屍無論遠近都好搖 係難少少瞄
反而no way out 就遠易 近難
火槍真係神器
靠佢穿透引爆
後期啲屍多到行年宵咁

同埋啲屍好在唔係hardcore果種速度
唔係我ps4真係收得工
毒屍成堆燒 逐個放毒 成件事好舒壓
有隻個頭成日dup落嚟搖下搖下咁
不過no way out跟返normal難度打一下頭都會lag機
打開hardcore就唔係好慣
PC用手掣玩 我都係等佢自己郁 先開槍
其實幾有滿足感
好多套BIO作品都係火箭炮秒殺最後BOSS,
既然係咁,仲整B.O.W出嚟做乜?一隊小隊加強力武器咪仲慳成本同穩定。
AB 線g3 要打兩次

之所以話claire A,leon B
係因為boss 戰咁樣打先合理
而且同claire A 線比 ,leon A 線少好多怪
g3 4條線都要打㗎啦?
玩晒所有線
G3 係共同boss

而G5 就必須係B線出現
玩leon A 線, 打boss 戰係打少左,而claire B 線打boss 好多次
所以 claire A , leon B 先合理
再講最後火車打G5 嘅動畫, 擺明係leon 打先合理
果隻UC更加垃圾
故事基本上係無,勉強講嘅話就係呢隻首次提及藍Umbrella (Bio 7 Chris個組織)
內容空洞(單人同對戰mode都係打果D嘢,無其他目標),打擊感勁差
官方發表果陣仲要話係以e-sports為目標嘅作品

最大貢獻我諗只係畀Capcom去學吓點用3d photo scanning技術
其實表裡不嬲都係咁㗎啦,今集佢打完a線佢都係出另一個角色嘅b線畀你打(好似係)
個問題只係今集表裡都同樣要打g1-3係唔多合理
只有一開頭閘口個位同ending係有表裡元素
好似呢兩隻定是但一隻都係美國capcom搞,唔係日本整嗰啲特別垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞