Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我經驗係格靈一定要留到g5先用
唔係掛,0同1好易玩,我又唔覺舊bio難玩,反而係今集re2幾難下
有人有知依個challenge點做??????我用hunk 8分半鐘過左唔得既????
點解佢寫住10:00'00"嘅
咁咪即係10個鐘
Standard難度係一槍停?

BTW 岩岩六希夫破咗Leon A Hardcore 120FPS Speedruns 記錄
56:32.35
舊bh係咁㩒L2鳩射就得,最多咪控制個上中下
今集其實難到爆,勁多嘢要兼顧,又唔似456可以用體術
係,射得中頭就會停,但hardcore就
我PC 用刀FPS 唔高都係5-6下左右 有個企位係安全
每隻屍都有唔同嘅硬直度
咁啱佢1槍打停果D都係最低果D
只能夠講係運
去到咁嘅技術已經唔係講運
其實就算要兩下射停對佢哋嚟講都係用多0.x秒
佢哋唔係射完就走,而係見到射停咗先再走
untrance最快嗰段有個位佢開咗幾槍先射得中,但成個動作對普通人嚟講可能只係一槍嘅時間

我睇過咁多呢啲speedrun片,反而覺得避licker係講運,因為佢哋跑走嗰陣角度都冇tune,某程度上都係用運氣嚟避,untrance最快嗰段lab嗰度都爭啲中招,上面world record嗰段去完stars房都中咗招,單係呢啲位成個流程應該可以再快多2秒
可能我以經中左bug解唔到依個
你個hunk係幾時過?
個challenge 25號先開始
可能我玩唔慣要企係到射
其實可以郁住射
bh4就好似真係要企定定
4, 5都係要企定先射,6改咗可以行住射
RE2都得不過勁難先瞄中
講緊cctv個幾代
可以tun後行已經好好多,主要都係呢樣
cctv真係好易
之前出完冇耐去左旅行,依家先打到去LEON表關落研究室
第一次玩係下水道殺晒啲怪同埋冇入去鎖匙入到個幾間房就走左人,搞到落到去研究室冇晒彈藥
知出事先LOAD番之前啲SAVE再打多次,今次可以FULL ARMOR落去了
lab執嘅子彈其實夠你打g3
有無人玩leon直頭收起把Matilda唔用
強化到有三連射感覺都仲係好廢。
把大口徑手槍勁好多

shotgun都係好疲軟,用黎射喪屍趕路
裡關一開始就唔用。matilda 表就一定要用,支samurai edge wesker 都好一般。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞