Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike

我1H50M到研究所
2H08M打G3
2H21M爆機
3個包全攞

麥林唔強化都得
仲慳到1格位
不過字彈盡量留
火槍一定要攞不過唔好殺卒唔好燒植物人
研究所餐廳執燃料
第一次入除草劑間房前出面兩隻可以唔理
去完冷房記得返轉頭間細房執燃料
執完LV3 ID手環返轉頭會有暴君
盡量以閃光彈 + 菠蘿爭取走佬時間
除草劑間房出返去個兩隻送刀仔比佢

G2 閃光彈+火槍燒晒就推得落街
G3 爆3眼 > 燒 > 燒到變身去執埋個200燃料 > 爆3眼 > 燒 >跟住佢埋中間牆拆野係側邊繼續燒 > 燒到無燃料可以收皮, 驚嘅可以補多個菠蘿

打BOSS詳情參考呢個
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=25&snA=54481
hardcore唔夠硫酸彈冇計,我當初都係咁
正常可以唔用電槍,但冇硫酸彈嘅情況下就要搵機會用,菠蘿都盡帶(現場有一粒)
佢抬中間嗰舊嘢就用刀狂片

我嗰陣玩咗幾次先過到,仲要係啱啱好射晒身上嘅嘢
不過我完全冇用手槍

終於全破
claire枝槍仔強化彈太少
陸軍手槍入彈又慢
結果再玩過儲夠三十幾粒硫酸彈屈到佢死算數
流酸打g3真係屈到起唔到身
可唔可以用貓耳過其他3個生環者
會唔會唔計時間
有些好看了~
但有些差了~
生還人係點樣
唔計時間
但照解到獎勵
杏仁豆腐又係要屌先過到
咁佢算係炒得幾好食果一家~
但我覺得她有點過於自信...
MQ11傷害太低...她後來完全不夠彈...
我去到下水道開始先開始用SHOTGUN~之前都係打手槍只求打停啲怪或者用來引啲G幼體都算好用~
LEON啲武器其實好難分配
支SHOTGUN打王其實唔好用~要近距好易中招(其實佢好多把打王都冇用...)
麥林係幾好用~我平時就收埋麥林~等打王先用~不過要瞄得準~
用貓耳過唔計
最後用刀仔加酸彈成功過到

果然刀仔先係最強武器

G4又係刀加火神
終於攪掂黎明硬起S+, 無雙晒啲喪屍覺得有啲空虛...攞格靈式最好衝Claire A 定 B易攞S+?
無警長咁好屌

幾次就過左

重點係把刀要留最後插花
claire sherry leon
咁真係唔知有乜撚嘢用
gameplayhk條友覺得最易打,話刀仔豆腐最難
leon散彈唔使慳的,你拎咗後已經可以用嚟射頭一shoot一屍,由其圖書館唔使手槍慢慢清,不過當然都唔可以太浪費拎嚟打啲多餘嘢,走得就走啦
真正要慳嘅得火槍,完全拎嚟打boss 夠晒打g2-g3
麥林都唔使,tyrant就菠蘿完場
其實平時打怪leon係仲易過claire
一定係a㗎啦,b要求高咁多,一開波差館多好多zombie,打多隻boss仲要求你快多半粒鐘,唯一短啲嘅地方係lab度提早拎粒電
我打g3用晒500燃料(餐廳200 電腦房100 g3現場200)
再加3,4個菠蘿先過到
去到超級暴君得返把麥林
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞