Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實BH6個Sherry有感謝過Leon救佢
屌,依家重制改到Leon根本無幫過佢
claire去打g5,leon都有幫手喺外面睇下場,照顧sherry咁,講得通
我講過
明明LEON 坐係車中間, claire 車頭渣車

要claire 打G5 , 即係leon 望住claire 去車尾, 自己一個發牛逗一陣先出場
切斷車箱尾節

唔使太認真,我都係笑鳩claire篇個leon啫
終於爆晒堆DLC, sheriff o個版真係
唔止re2個故既
佢地逃出左之後
LEON同Sherry都比美國政府”保護”住
可能係講果陣呢
新版故事leon 係懦夫
唔計州長射擊game,最難應該真係市長女(但反而兩星)
呢關有啲位係講運,就好似獵食者、之後上去走廊幾隻狗嗰part,甚至乎監倉前隻背包zombie喺邊個位,你可唔可以即刻射低佢都有啲運氣成份
由其走廊狗呢part,佢咬唔咬多你一兩下都係運氣,我睇鬼佬speedrun片都係呢個位硬食過咗就算
前半段冇藥食容錯率又低

尋晚打咗成晚終於都過咗,俾狗咬完紅住血咁入監倉,段路驚撚到
入到去補到血+有閃光就過撚硬,但前半段真係好難捱,fail咗極多次

基本上槍店老板同回收部隊呢兩關容錯率都大過佢好多,有啲位鳩鳩哋都過到
尋晚玩老板行另一條路線拎成就,最尾冇閃光彈都過到條木人巷
有冇玩家用PS4 玩
見親D片speedrun 都係電腦玩
電腦玩用刀仔片啲boss快啲死
ps4用手制玩 真係難好多
射唔準
月刀仔片個視覺轉得好慢
一打利卡就瀨野
視角轉唔到被佢咬左一淡
我連豆腐都未認真玩 睇黎死硬
主要係刀仔打法唔work
其他都係差唔多
血同彈會用多少少
狗個個位食硬
睇下好唔好彩唔比佢咬後頸
力架籃球場個個位可以係鐵絲網出面射死背囊友先
再入去慢慢行
豆腐識換血同走位
基本上唔難
我用PS4 手制玩 無一個過到
有朋友玩開STEAM 版
叫佢黎幫我過玩開豆腐模式
點知都係一個角色都過唔到

新訓模式過晒都開唔到豆腐模式
睇黎用PS4 手制打難度高好多
直接行去用刀殺咪得
唔會有聲
ps4 有排斬
點止...
連打的BOSS都一樣...真係...
希望遲下有DLC
有乜理由表關卡完G3裡關又喺同一地方打G3...
pc做乜都快,睇pc speedrun就明,所有動作都可以勁smooth(雖然都要條友勁),應該係fps問題,ps4 pro都玩唔到咁流暢
刀仔豆腐易好多
咁睇係有少少似~
但只係少少~
ADA靚太多了
呢個而家先知
但出面隻女好撚煩,要解決咗佢先?仲有隻啱啱起身嘅男
因為籃球場好彩可以唔扣血,大機率就中一下走得人,所以我硬食咁過算
睇完劇場版~邊個重敢中出呢條女
係電視用刀仔會高攻啲, 攻擊力同fps 有關係
手掣玩實難㗎啦,單係瞄準都慢幾拍
但又未致於過唔到豆腐嘅
我仲要用remote嚟打,個fps再低少少/有少量delay都過到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞