Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
RE2 REMAKE全球已賣出4百萬隻
其實唔難
條片有講
係認路難
俾隻暴君嚇一嚇又唔記得要去邊打亂哂節奏
植物人好難打得LAG~如果有多過一隻的話打晒啲彈都未LAG...換彈係幾危險的行為...反正去咗攞隱藏的400發(我表裡都攞)...夠有凸~
不過各有各風格啦~呢啲都係講順手~最重要係分配好啲武器~免得大嘢用晒來打小怪...打BOSS先來打手槍...
我玩多次都未必會同一個做法...
同表關有咩分別...
ADA把槍爆頭勁
而且唔使開槍都過到
他換了ADA之後都在慢步...
第一身可以不停看住ADA走路時那自然地微晃的胸部
就像布丁一樣
要打鮑子,散彈一下lag,技術好手槍都ok
所以我廢事煩...都用散打停算...
我試過用手槍...時得時唔得
冇呀頭個場比佢屈得到死下死下,第2場用貓耳無限rpg
警長個枝黎嫁,如果你覺得爆頭勁咁你打貓耳岩曬
佢唔係speed run既咩???
痴撚線
兩個人分別都玩左5-6周目
為左揾一件文件
最後用Sherry係大門後邊張枱仔揾到
終於全成就啦
依家差7仔戰神,過埋就可以等dmc

打咗接近一星期,終於過到,再一次100%白金
真係難過晒乜嘢hardcore s+好多倍
睇人哋片去到96隻就快快手輕鬆搞掂
我去到96隻就淆撚到仆街,幾乎冇晒子彈全身得返兩支輕機槍,不停左閃右避好辛苦咁射低兩隻背包zombie,之後又要左閃右避咁執電槍
原來其中一隻係有紅藍綠草,真係幫大忙(冇睇過youtube班友最後幾隻要食)
之後仲要幾乎彈盡,電槍最後一槍先搞掂last一隻
如果呢粒都miss真係會瞓唔著

我係跟呢個post日本人教學嗰段咁打
其實頭50隻都仲跟到,但之後50隻幾乎係亂到自由發揮
佢教得最好嘅位係85隻打後順住門咁射,真係輕易上到去96
見過有片教喺某個位一粒火箭炮都得,不過火箭炮有機會事前已經用晒,用火槍就貼哋啲

打呢個任我真係完全冇得負碌,一步一步咁上到100
當初第一日打到上7x隻以為好快就上到100
點知原來去到7x隻左右係樽頸位嚟,卡咗好多日
再不斷打到去81、88,最後仲打到去96隻都死咗鑊
去到而家已經練到高機率上到70,再練落去應該做到youtube教學片嘅水準
散彈範圍大,一下一隻,冇乜難度
手槍有機會手殘,可能2-3槍先射到粒鮑,無謂博啦,又唔係冇子彈
都係嗰句,leon a散彈你咁打去到最後都會夠用,唔使慳
我都係諗到咁做,俾呢關虐得太勁
我而家已經刷緊14分内。。。
市長個女正喎
係咪出左cctv mode?
最記得係殺到90

有兩隻再生c未殺 無留到電槍 得返兩把機槍

射晒都殺唔死 然後gg
所以要未出嚟就引爆殺
96隻後個玩法隻隻都係盔甲zombie, 但畀兩把機槍你打,嚇撚死
我第一次打果時唔知聽邊條茂利講...話用散打利卡...屌佢打到我啞晒火...尤其剛剛開始未改支槍...成4-6飛先一隻...重加多包藥...
打到我真係彈盡糧絕...
佢自己都話用ADA開始walking run
全程望住地下行...
真係要打用刀仔打就差唔多,但要喺得一隻嘅情況下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞