Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
第一輪用散彈打,打到弱點都keep住用散彈
之後起身就狂燒最尾會剩返150左右

最尾tyrant我諗幾粒菠蘿已經夠加速倒數等ada火箭炮,至於係幾粒就冇計過
麥林除咗拎嚟stop佢行動應該作用不大
超級tyrant基本上唔使打,只要不停走去貼住佢左手邊,佢就打你唔到

等火箭炮輕鬆過
係咪成功加速有無樣睇?定係要自己測試?
咁攻擊會唔會加速火箭炮先
會就點都要打少少
我都唔知
剩係見normal speedrun頭一輪佢擺pose就狂片,片咗一陣就收晒手等收工
照計就會加速倒數嘅,否則唔會快速打完佢有個成就
豆腐模式過極都過唔到
未去到警局已經用哂藥粉
走位差係咪唔洗再玩落去
你睇片睇下人點走位先,雖然我覺得佢有些少隨機性,某啲map隻zombie企得有少少唔同都有機會中招
但刀仔豆腐mode容錯率都算高,除非俾zombie咬後頸,否則就算走錯位啲刀仔數量都足夠反擊去到最尾

其實第四生還者mode最撚難係得狗map呢個位,太多變數
但刀仔豆腐打呢個位算係咁多個mode之中最易
因為插一刀即走前面啲狗未出得切場,最多都係中一兩嘢就走得人
唔知仲有冇dlc未出呢
CLAIRE係路線容易~唔使打咁多奇怪嘢~武器上兩個人各有千秋~
CLAIRE打利卡方便(但其實唔使點打)~2發榴彈就可以KO一隻~比散彈好好多~支MQ11用來打小怪都唔會比散彈差~但打BOSS唔及散彈
主要係G4~用晒支輕機都可能唔夠殺...要打G5的話反而LEON勁好多~至少重有2飛RPG~
炸雞我留咗去打G5(裡關的話)~暴君就閃+麥林唔夠就補多幾下散彈
其實去咗LAB之後手槍幾乎冇開過...後期儲起咗太多散彈...
G3用麥林打都幾易過~
我送晒22發比佢+2粒菠蘿(開咗十幾下手槍重硬食咗下純粹搞笑...不過都試咗用刀仔但發現好難)就過咗
重有7定9發送比暴君外加10發左右散彈然後再燒佢幾下...
最後有成700燃料賸...
我重用咗啲來燒菜~
去到LAB我淨係用散彈爆4隻頭
餐廳軍裝一隻
西區下面扮死三隻
獵食者無視
攞完LV3 ID個堆植物人同暴君直接菠蘿一粒炸開走人
走廊兩隻植物人送刀仔比佢
LV3 ID果度先燒死咗2隻
然後走廊果啲我每隻送一發散彈比佢~餐廳嗰啲全部無視...只係手槍射咗幾下腳打停佢~反正唔再入
打法差唔多
軍裝嗰隻行得快直頭可以無視
扮死三隻連speedrun打法都係必殺
licker完全唔使理
植物人+mr.x個位我係閃光彈後散彈一槍一隻走人
入面兩隻都係散彈+刀仔防身搞掂
去到最尾tyrant有成7粒菠蘿狂炸完場
id card嗰個位嗰啲可以無視,打lag咗走人就算
因為就算你事前清都太多隻,清嚟嘥鳩氣
反而走廊嗰兩隻可以第一次見到就殺咗先,反正打完g3火槍應該會剩返150左右,應該夠做,留嚟打tyrant都冇用
如果暴君同威廉博士識上連登同YOUTUBE
LEON同CLAIRE應該打得好辛苦
裡關轉用ada時好難打

嗰把濕鳩手鎗
Claire 勁係可以早有流酸彈用,打死d licker 同一下打停Mr. X。 MQ11打狗同喪屍(斷腳) 都好好用。 打boss G3, G4 電槍,同MQ11 都好勁。 Leon散彈要打licker好難,要強化完先易。 打喪屍同狗同MQ11 差唔多。反而打停Ivy真係好好用。 打boss就麥林同火槍。

其實點會唔夠打G3
(*C表hc)
原來Mr.X都有用真人建模

https://youtu.be/S1PxISenIPw

死咗n次 終於得咗
橋位打狗最難,成日避唔到,好易比人連招
連比人分屍個個都有,唔知sherry 係邊個呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞