Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike

最緊要心平氣和
警長個無限子彈獎勵係咪套用到去所有模式?
ps4都可以一刀片到完場(我最勁都好似剩返兩槍)
只要你片緊嗰陣嘅走位避到佢捉你頭個位就可以狂片
不過唔使學speedrun,你俾佢捉到就轉刀繼續片,得閒轉下用散彈又得,有空間又片過,加埋一個菠蘿,幾個藥傍身,應該好易過
剩係佢哋個mode
面具黎
得DLC用到
睇落好似唔難,
今晚試下先
其實都難,佢中後段啲打法,你打慢少少都已經會出晒嚟
唯有試多幾次
睇就唔難
玩落就屌啦星
我打G1都係開頭用刀片到出眼,之後就引佢出鐵通打地下用散彈槍打眼
佢係後面跟住你既時候換定閃光彈
因為通常都係捉,引佢捉左你就用閃光解再用刀
我無記錯既話應該拎左散彈槍(8粒),閃光(3粒),炸彈(1粒),1把刀去打
手槍好似開左幾下only
聽落消耗幾大,我係帶4把刀去打,開咗幾槍,一粒閃光同手榴都無用過。
其實炸彈無用到,閃光好似用左兩粒
用得最多散彈,8發用哂
時間好鬆動
我都係跟住日本仔條片打,試幾次過左,同埋日本仔危急情況只係用左1發火箭炮,另一發有剩攞黎鳩射埋尾,你實際上可以睇情況提早用多發

重點係1-40做好個底,手槍子彈60發一定夠,唔使擔心,40打後手槍冇用。1-50要盡量留三色草唔好太早食,食晒2套之後冇左三色草buff之後就難打,一中毒冇藍草就gg
黎明 1個鐘50分埋牙打G2
夠唔夠殺 S+
打完定未打? 未打就忟水
玩熟咗其實都ok嘅
係成日要換人比較麻煩
只限DLC 因為要戴頭飾先有
想刀仔片死佢嘅話你帶閃光彈, 冇左第一把刀之後佢每次想起手捉你(佢變左型隻手舉起個下) 即刻禁三角轉閃光彈掟/比佢捉, 跟住佢一盲出多左好多時間比你片
唔熟後面點行嘅話比教炆水
唔知點解冇乜動力打啲2集,話故事唔吸引又唔係,但感覺好似差啲嘢
會唔會係見到Claire老咗個樣唔開胃
有機,可能連jill嗰樣都走曬

無咩時間玩
呢到巴打個個都已經打到無野打
我先岩岩玩完 黎明一週

多謝咁多位巴打教路
蕉塊面好方形
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞