Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
叫我打多次潛入式慳子彈咁真係玩唔到
起大鐘個到緊張得制唔記拎電子零件就落左車場,落到車場又唔記得要拎兩個,結果又走返去開箱
咁都趕到?
咁樣來回仲有無撞多次暴君
所以唔想玩claire s+
想問下啱啱打完leon線應該打2周目定轉Claire打新game先
撞到啦起圖書館,仲比佢打左拳,不過佢真心廢帶佢游花園,反而係狗個到浪費左兩個藥
點解舊作既bgm做得咁正,入到安全房會有安心既感覺,起差館又會有懸疑既感覺
agger 啲boss 音樂都好正,特登俾錢都要dl 返舊版
但bgm 嚟講最鍾意cv 嗰啲
唔知差邊隻沅熊未打, 唔想又玩多次
https://www.youtube.com/watch?v=xp7NtRiu204
喺自己間房一路播住扮save room咁多代都係CV最好聽
cv柔和啲 有鬆一口氣感覺 相反2同3都仲好大壓力
舊bio連音樂都做得咁正,三上真係好野
不過今集bio終於超越舊作,岩岩拎埋火箭炮,隻game都7788講下感想先..
最開始玩demo,覺得畫面方面過肩視點咪有咁黑整咁黑等你睇唔到就恐怖d,戰鬥方面射到訓低再刀仔片,比人咬又有刀仔反撃,喪屍射擊game一隻,係少左體技,諗住正式版都係食硬你,點知........
制作團隊令新bio重制既平衡做得好成功,射頭多槍唔死,訓低都未知死未,成地屍你又唔知佢會唔會起身,打定唔打好,依條路會唔會再返黎???打既時候又左搖右搖,miss機會大增,準星又要時間集中,子彈數量唔算多,如果要清場一定唔夠,再加埋有光頭佬係咁追,身上位又唔多,又要拎槍又要拎藥又拎道具,仲要成日要返save room ,第一次爆機save左廿幾次,以上種種因素令壓力真係大到前所未有,正正就係因為依種壓力先令到隻game咁恐佈咁成功
另外未玩今集之前一 直對cctv視點念念不忘,但玩完今集之後我覺得cctv將會係一個歷史,因為舊視點比唔到個種難道,一係中一係唔中,子彈夠就一定過到,最多屈你死角視點扣下血,技術唔需要太高
額外模式用新訓難度過晒
有無州警 玩?
我好廢, 市長女, hank, 槍鋪老板一個都過唔到

挑戰埋C裡一命完成 可以休息下玩下其他game
有,可以用新訓當打晒
其實州警用嚟練槍幾好練,唔好話拎到無限子彈成就,就算完成到你嘅射術都已經會好掂
因為講真hardcore s+其實都係考扭波、記地圖、取捨道具之類
射術要求唔係話真係要太高
故事線 係 claire A, leon B 先合理

不過最後打G5 個度好易, 食左50彈9MM 就死
得返15分鐘 要打g3 g4 係咪冇可能?
冇所謂啦,而家呢個假表裡只係分男女劇情,表裡都一撚樣
有冇人知呢啲係點改出嚟
之前好似見過fallout 4都有

https://www.youtube.com/watch?v=AEZW91Vowz8

打左3晚終於得左
難過打hard s+ 十幾倍
終於可以無限彈市長女打殘啲白皮
預20分鐘會舒服啲
今集d音樂真係無咁catchy,玩咗幾轉都係被個視覺衝擊同氣氛吸引
最有印象嘅BGM都係G3/研究所自爆倒數/超級暴君呢幾首
反而用返元祖音樂就無咁緊張,可能先入為主關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞