Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
得士兵果個先真
最後都俾ADA 殺死左
通常第一個SAVE係打完G1
C表 > 攞完紅心KEY
L表 > 攞梅花KEY前,東休息室

如果G1前SAVE
就要衡量吓選擇 轉ADA前 / 攞棋前 / 打G2 前 是但SAVE 一次
第3次SAVE通常係打G3前
你係咪打黎明,如果係就拎兩個藥過拎積個到,去到下水道就拎多幾個防身道具過g完全體
硫彈炮對佢好似冇用(好似係)
其實你機槍只要唔鳩射眼以外,佢個數應該係預到啱啱好
我記得我用咗一次電槍,一粒菠蘿,機槍仲有剩咁打死佢
真正應該係講ada自己執咗,隊兵根本全軍覆沒
硫酸彈用晒落G3就得啦
G4帶實體子彈射心口個堆眼
開眼先好射
見到射中佢出黃色汁先當中
手槍都得
正常400飛格靈砲 + 手槍 都搞得掂
電槍就留到佢係地下躝先用
有菠蘿就更好
同我上次差唔多, 我係落下水道前執墨盒, 過完鱷魚個左右左右之後轉ada 前save 第二次
g3同暴君太易打, 所以我第三次save就留係過實驗室前條路
不過最尾都係老馬左唔小心中左暴君招必殺搞到打多左次
打boss建議睇呢篇
參考性高

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=25&snA=54481
去到g1前用左26分鐘,save左次,有冇機兩個半鐘內ko?想攞hardcore S+....
無問題 加油
Thx bro...但小弟覺得打完g1到g2之間條路好難,攞完千斤頂俾暴君打死左...好唔好彩,有冇快方法?第二個save係咩位好?
同我上次差唔多, 我係落下水道前執墨盒, 過完鱷魚個左右左右之後轉ada 前save 第二次
g2同g3都係太易打, 所以我第三次save就留係過實驗室前條路
不過最尾都係老馬左唔小心中左暴君招必殺搞到打多左次
我就係冇封到,一攞完千斤頂就俾喪b衝入黎咬...
地下躝唔好太近咁用電槍,我嗰次爭啲死
其實如果仲有格靈式就呢個位射多幾下就搞掂,嗰陣我懶勁轉咗電槍
係呀⋯⋯最大壓力係呢段路
G嗰到有少少運氣成份係到
佢半身係水你就射佢彈佢出黎
佢就硬直一段少時間再衝過去
多數咁樣都解決到
最好帶定藍血綠藥備用
呢段帶三色好過急救, 你預定一下mr.x 或者力架, 中左之後黃血就照行, 紅血先食三色, 應該夠你頂到返出大堂
不過如果你圖書館冇一早清到嘅話會麻煩啲
電槍打BOSS同自殺無分別
HOLD住L2跟本跑唔到
我最多拎黎射D藤條人自HIGH

唔知行咩運
俾喪屍捉到都甩到3次
無乜子彈個時 又有隻炸彈喪屍企面前
唔想睇字嘅
我個人意見好簡單
g1-刀仔一開頭狂片,帶散彈槍帶菠蘿,帶多幾個藥,乜都過
g2-跪兩次+一下推櫃,散彈+屈火槍又係輕易,再唔係就6粒閃光推3次穩過(claire想慳硫酸彈可以咁做)
g3-又係散彈+火槍,一開頭用散彈打眼,打完第一set弱點後火槍鳩燒完場,claire線就屈20-30粒硫酸彈,唔射弱點佢都會死,易到唔使教
tyrant-6-7粒菠蘿,剩返有乜嘢武就用乜,應該都差唔多完場,帶啲藥就ok
g4-個人認為唯一一隻真係要技術打,格靈式唔好鳩射,射到眼先開槍,慢慢射,用埋身上菠蘿+電槍+手槍,應該夠完場
打hardcore我警署狂死,下水道我一次都未試過
因為其實啲g幼攻力低,只係令你中毒,又有啲你係可以夾硬扭過佢(前題當然你要熟個map)
其實帶夠藥/防身武器已經穩過
我個陣係電槍打G3好難用叉爆打
成日一就叉爆就比佢秒
後來直接放棄
留返打G4用
g4次次打都岩岩用曬d彈,有次仲射曬,等時間到自殺,估唔到閃光打g4反而有驚喜,閃到佢企起到任打
用所有火+梳酸+兩把刀打g3

之後執晒所有g3個到d 手榴彈同手槍彈

正常應夠400機槍彈+所有手槍彈+強化彈+炸彈

應該夠打有突 , 我個時仲有百幾粒機槍彈淨 , 打埋g5
C4真係要用引爆器
其實,警署唔俾外來車輛停泊
根本用泊車卡已經係多餘
有任務出車,仲要特登落車插卡
實驗室接待處對面係警衛室嚟
食堂隔離個太空倉係午休室
俾人食飽冇嘢做瞓晏覺
嗰啲一係富二代,一係就家庭主婦
係香港地,有幾多人真係可以靠打機搵錢
但人哋no damage
no damage已經算係另一種難度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞