Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
慢慢切斷啲手手腳腳
唯一係爭個頭切唔甩
如果可以斬埋頭就perfect
冇咁多彈
今集唔預你殺死啲屍
打到佢硬直(停止)就可以扭過
除非你之後經常要行返同一條路
咁先至要殺
傷藥就睇你玩咩難度,輔助嘅基本係唔洗食藥
因為輔助係會自動補返到黃血
玩普通同硬派就盡可能合三種藥,到紅血先食
如果啱啱save完就出事,咁就緊係load返save啦

第4集就黎可以全平台制霸
用joycon玩4正呀
3集包埋哂一齊
我記得我之前喺呢度問過啲bonus mode係咪有auto aim,有人話冇
睇返option原來佢default係on,storymode normal嗰個位係off咗
睇返原來dlc嗰幾個mode嘅auto aim setting都係dim咗,得豆腐default係on
其實auto係搞到難打咗,下下瞄完同我鬥力,之後仲要射唔中
如果真係有認真研究過 , 其實電槍唔廢 , 仲要係幾勁下 , 但難用

g3 爆眼爆弱點 , g4 一野爆晒d 細眼

我拎電槍都唔想合流酸
電槍係勁
但彈少
劇情mode只會用黎打boss
g2,g3 都係用佢打 , 堅勁

好過合到成身流酸打g3
PS4玩家表示 呢隻重製真係好高質呀!
Capcom快啲Remake埋1,3
bh0同1應該都唔會re啦
3就re梗,我係想佢re埋cv
有得J阿Jill nude mod
DLC未玩,Hunk就都有嘅
不過除咗手槍要瞄準D之外其他都鳩瞄
照計應該會好似今集咁改阿jill件衫嘅合理性(加返件褸之類)
唔太諗得通點解要著成咁去打zombie,我當事前唔知,你著成咁去調查umbrella都怪怪哋
不過唔緊要,爆機都實有得換返舊呢套
因為豆腐mode其實即係hunk
佢個default setting係on,我改完出返去再重開game佢都會變返on
例如我玩豆腐用電槍其實鳩鳩哋,我本身想瞄個身,點知佢auto detect到近頭會移咗上去,之後隻zombie一郁就唔中

dlc嗰度直頭係dim咗一定係off
我見過有youtube description寫佢setting用off真係呃撚晒,明明根本冇得較

btw, 我試埋原來easy mode都有得將個auto aim較返做off
其實舊bh1同埋bhre都唔太預你殺,因為初期啲彈藥會唔夠
去到舊bh2後就足咗好多,bh4直頭鼓勵大屠殺
原來已經玩到扮怪物
https://youtu.be/FroNp9-wVVY
有啲要喺場景度搵,不過都好明顯
係咪又係lab嗰度第一間save room幅牆,好多人miss呢個位
一係就爭wesker房張rebecca玉照
youtube唔bam呢啲片
可能因為唔係真人,加上又冇乜色情成份
對Jill姐最大concern都係佢個樣,Julia Voth真係無得輸
以今時今日Capcom對真人樣嘅執著,我深信re3一定無re1果陣咁正

另外仲有追跡者唔知會改成點,re2已經將暴君變做追跡者(唔識跑)
唔通真係同你跑足全場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞