Biohazard 2 Remake (一齊隊草回血)集中討論區 16

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
咁點打...
通咗呢個成就有咩獎?
獎就冇(game裡面啲圖/模型算唔算?)
咪就係白金盃一部分
我尋晚解左.
其實無獎, 只係PSN既成就多一個only.
執野要多d組合,同埋唔好一次過執晒.
唔夠野時就開地圖睇下邊度有.
玩Easy就好快clear.
normal 好易打 , 你拎晒d bag , 十鳩格位 , 同埋d 道具 , 用完不過掉左佢 , 唔開箱除左唔可以用無限武之外基本上同你就咁爆機冇分別

玩完冇咩特別 , 好多成就都冇咩特別獎勵
頂你個肺
終於打贏no way out了
拎埋個貓耳
用成2粒鐘過
100%完美爆機
把衝鋒斷腳好好用喎~
佢榴彈打利卡又勁~
G1用刀仔跟住都冇乜難度
G2閃光戰術+少少子彈比佢又係唔難的
上兩隻C同L打都分別不大
G3煩啲~但都係妹妹支砲好用少少~1發漒水就打停~
三光支火槍係勁但要近身先燒到~雖然妹妹支電槍打G3係有啲廢...但打植物好用~唔似三光支火槍...又要打植物又要打G3...
淨係一開頭把手槍都廢到癲
榴彈又曬位
把機槍唔升根本廢嘅
最廢係claire b 枝陸軍手槍

廢得黎仲要迫人用至死
呢個成就我都係打claire a normal拎,我諗冇乜人咁做
當時剩係拎一個成就就算,點知拎埋normal s+有無限手槍

其實唔難,當練習下之後玩hardcore
係呀...屌佢我新工未正式番...已經要幫手做嘢...
本來幫下都係小事...但佢真係當我正式員工咁...已經唔係幫下...
g3 leon 可以用麥林
火槍如果晒埋菲林根本用唔晒(唔囉 本身都夠用)

把機槍 打a線好多人skip,就算唔skip 把槍定位都係打卒

電槍又係廢既
建議下個post開post人
考慮係第一頁加返應付黑畫面嘅方法
可以參考以下呢幾條link

1. 無法播放cutscene導致黑畫面
(第一條cutscene(卡車司機)於選揀角色後出現)
解決方法: 更新Windows Media Player codec
https://steamcommunity.com/games/883710/announcements/detail/1714084842269403550

2. DirectX HDR lights rendering issue
(發生於觀看RPD laptop片段後,畫面只剩下HUD)
解決方法: 轉用DirectX 12 或修改re2_config.ini
將UseVendorExtention改成Disable
UseVendorExtention=Disable

https://gamefaqs.gamespot.com/boards/179837-resident-evil-2/77419750

3. 一開game即彈出renderdevicedx11.cpp相關錯誤
原因: DirectX 11無法啟用,有可能是因為系統錯誤使用內置顯示卡
解決方法: 打開N卡或A卡係控制台入面嘅控制選項
限制隻game只可以使用獨立顯示卡運行
https://steamcommunity.com/app/883710/discussions/1/1743358239835090217/

其他未知情況,請到STEAM討論區或請CAPCOM官方人員解決
https://steamcommunity.com/app/883710/discussions/1/1743358239835090217/
開頭把槍又真係廢咗少少...
榴彈砲我唔改裝~反正改咗只係射得遠少少~啲位都差唔多計埋啲彈共3格(同LEON支改後散彈一樣)~但係佢2飛KO隻利卡或者1飛+幾下手槍~散彈至少4飛以上...重要散彈打唔停佢...射一下就比佢打...(唔卡位的話)
吓,你小心啲喎,你合約未開始
分分鐘有工傷勞保未必會賠
我未打~但啲人話係最勁小槍(唔改計)
反正後期都唔會點用
我都係

claire a 槍夠廢

電槍 機槍唔囉都無分別 慳d位
我覺得LEON支麥林係勁過妹妹支強力彈槍仔
火槍我都冇用晒~有唔少用咗來打暴君
係要近距呢下啫
哦~打下字整下PPT都唔會傷到咩GE
所以話奴役...有時真係GA...話就話同一條船同上同落~但都要有低線咁囉
密林多兩飛彈,有得改裝,子彈可以合成
SLS60就
sls60 強化彈算勁
但無得合
試下用windows內置個driver
應該係3xx版
焚化爐個房有save point算係佛心架啦
行兩行轉返Leon後又有個save point,相隔好近
我諗CLAIRE主要勁在支硫酸彈~
同埋佢條路線其實易啲行~搞到有個錯覺佢啲槍勁啲
後期少隻暴君已經差好多...
我琴晚都見巴打你講過
之後今朝試左都係唔得 我del左N卡個control set
再開都一樣黑mon

依家試晒都搞唔掂 我放棄了
你如果只係播唔到cutscene
9成係Windows media player問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞