做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike

真係好飽 飲唔落

做乜冇叫我不過呢個時間我喺廚房hea緊
你叫我嘅我沖杯好嘢你飲吖嘛 今日唔飲珍珠奶茶仙草奶凍啦? 你叫杯新嘢試下

好似係你收錢呀 長期帶手套

頂 係我我係準備入廚房所以戴 平時收銀會除
點解對你件衫冇印象
我主場你唔畀我知你乜水你嚟都冇用
下次嗌我user name
覺唔覺我服務態度好咗以前好hea

因為收個錢十秒都唔洗
其實國語歡迎光臨係咪都係standard黎

但點都會有印象(特別有禮貌/特別寸)
一定要大聲 清晰
成日畀人話我又lur又快
芋香係咪用啲粉沖架
邊杯野飲沖既過程係最麻煩
等我叫多d

一定係沙冰你買唔緊要 唔好嚟我度買就得
$36一杯 貴死你

點解賣咁貴冰黎咋喎
沙冰都麻煩

我都唔知我諗係因為步驟煩同有落奶
好煩 落料落糖一分鐘 打30秒 倒出嚟一分鐘 又要洗機
買中杯 $28 推薦紅豆牛奶沙冰

真係好飽 飲唔落

你叫我嘅我沖杯好嘢你飲吖嘛 今日唔飲珍珠奶茶仙草奶凍啦? 你叫杯新嘢試下

好似係你收錢呀 長期帶手套

點解對你件衫冇印象

嗌你username沖沙冰比我 你講到咁難沖我就好想試
不過今日沖比我果個都幾好阿都叫做有shake下

朱古力布甸好無 唔想打
係個杯難又煩因為跟SOP打出嚟係會好水
奶蓋一定要shake但個個女仔其他唔會shake 好懶(我睇心情多數唔忙嘅全部都會)
有規定唔係假期唔忙一定要shake我好乖
芋香係咪用啲粉沖架

我係咪覆漏咗 sorry呀係粉沖
去天仁/賞茶/歇腳亭啦新鮮芋頭

返咩工?

都係飲食 類似超市既 收下錢fill下貨又一日
唔洗瘋狂炒檔 但又有咖啡沖下

估唔到想試你嘅咖啡 你好鍾意沖咖啡咁交換好無

我係港島番
芋香係咪用啲粉沖架

咁貢茶有咩係新鮮

無謂相認嚇親樓主
呢幾日飲得太多珍奶 以前都有飲呢杯

點解會嚇親 我等陣有人認我
飲朱古力啦 好飲(我沖個啲)

可以點嗌你會知係我

係咪即係紅豆奶茶 三年前仲係叫相思奶茶
其實SOP所有奶茶都要落 不過基本上唔會跟 因為如果杯杯都落嘅話沖一杯可能要成分鐘唔落就十秒

攪碎左d紅豆好撚正
而家唔攪好垃圾

應該唔會落埋紅豆打㗎喎?係咪佢沖錯
有冇興趣試下紅豆牛奶沙冰?幾正㗎

唔係
相思奶茶係要落埋紅豆打
問題過佢點解其他鋪唔打
佢話未必間間會跟標準
之後果間執左就冇再飲過落機打既相思

係咩而家已經冇咗 我睇下搵唔搵得返舊sop 可能我記錯
搵日自己打嚟飲下睇下係咪真係咁正
芋香係咪用啲粉沖架

咁貢茶有咩係新鮮

um...生果類?係冇嘅臺灣貢茶有 香港冇

返咩工?

都係飲食 類似超市既 收下錢fill下貨又一日
唔洗瘋狂炒檔 但又有咖啡沖下

我係港島番

照去住荃灣?又唔似係吖

點解對你件衫冇印象

朱古力布甸好無 唔想打
奶蓋一定要shake但個個女仔其他唔會shake 好懶(我睇心情多數唔忙嘅全部都會)

你今日啲同事都幾有份量 上次幫襯仲係幾個mk妹

無謂相認嚇親樓主
呢幾日飲得太多珍奶 以前都有飲呢杯

可以點嗌你會知係我

叫你個user name好奇怪咁 你叫我個名我咪知

點解對你件衫冇印象

朱古力布甸好無 唔想打

個兩個都做咗超過半年啦 有個mk冇返 有個就食緊飯 有個已經早幾個月冇做

點解對你件衫冇印象

因為收個錢十秒都唔洗

一定要大聲 清晰

正常啦 聽到你話找三蚊多謝晒

咁慘 我見請人寫$36~$40
Full time 萬一二
店長先萬四咋陰公同我哋full time差唔多

人工同貢茶真係無得比 老細賞識你 真係好搵過cb 人工都升得快過人 雖然唔係多
利申:識某位貢茶老細

我同意 好睇人
但頂盡都難上二萬 自己開間啦

咁都要睇你幫唔幫到老細做野啦 佢真係賞識你 留你做所為負責人 計下花紅都有2既(不過都係咁辛苦)
Btw,我識個個老細都同你個邊老細有聯絡

朱古力布甸好無 唔想打

個兩個都做咗超過半年啦 有個mk冇返 有個就食緊飯 有個已經早幾個月冇做

以前好似有個眼鏡男 都幾串又懶型

我係港島番

照去住荃灣?又唔似係吖

好驚自爆 都係住新界

咁慘 我見請人寫$36~$40
Full time 萬一二
店長先萬四咋陰公同我哋full time差唔多

人工同貢茶真係無得比 老細賞識你 真係好搵過cb 人工都升得快過人 雖然唔係多
利申:識某位貢茶老細

我同意 好睇人
但頂盡都難上二萬 自己開間啦

咁都要睇你幫唔幫到老細做野啦 佢真係賞識你 留你做所為負責人 計下花紅都有2既(不過都係咁辛苦)
Btw,我識個個老細都同你個邊老細有聯絡

屯市?定葵廣唔好爆我出嚟
真係有咩 成日覺得副店得萬八九左右

可以點嗌你會知係我

叫你username 都好張揚

點解對你件衫冇印象

因為收個錢十秒都唔洗

一定要大聲 清晰

正常啦 聽到你話找三蚊多謝晒

我應該係講請等等 出茶先講多謝晒
你話我畀人話lur正常?

可以點嗌你會知係我

叫你username 都好張揚

咁你諗個暗號

我係港島番

照去住荃灣?又唔似係吖

好驚自爆 都係住新界

估到唔係荃灣 見你張相background係小巴嚟我都爆咗啦

朱古力布甸好無 唔想打

以前好似有個眼鏡男 都幾串又懶型

我唔鍾意佢份人有返過嚟買但我hea應佢
大家 新po見 唔好盪失路呀
https://lihkg.com/thread/104005/page/1?ref=android
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞