做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike

我dse後做pacific得35,我啲朋友鬧到我上天花板,問我咁低都肯做

Pacific都叫可以學下lamarzocco機 sb真係撳個制就出shot

你係咪學到好多嘢

確實學到好多野,所以冇後悔做過pacific

咁就好 除咗人工之外 學唔學到嘢都好重要
我雖然鍾意返呢份工 但其實唔係好學到嘢
樓主有無去過路德圍幫更

唔好認我啦好嘛

見過有個好鍾意乾淨既男仔戴住手套一路沖野飲一路周圍左抹右抹 仲拖埋地 所以印象好深刻

全舖得我沖嘢會戴手套....
求放過
between,你改咗名認你唔到

放過你
好彩你沖既幾好飲
幫襯貢茶咁耐第一次見人咁乾淨

多謝你呢幾日會唔會經過?
你飲咩 幻覺嚟舖頭有人成日周圍抹嘢 好勤力(當初入嚟我都係咁)

唔知呀琴日已經飲左地鐵站附近果間
樓主試左新野未 我都係飲開珍奶同仙草奶凍炸 成日唔敢試果汁類野驚太人工甜

茶番?望落好老土 唔想買
三杯新嘢都冇特別 係轉咗彩珠 遲下有蝶豆花 度度都玩漸層

我覺得都唔錯 茶味濃
佢好似係抹茶出名d 我就無興趣試
不過試過一兩次太夜買d珍珠好硬
睇圖d彩珠好化學

係望落化學 但睇成份係天然色素嚟我會食
間嘢門面唔多得但下次我會飲下

個門面青bb咁 前排應該落錢係ig d foodie度賣廣告所以多左人幫襯

啲圖又唔靚
真係?每次去都冇乜人咁

一假期就好多人 應該話而家成個荃灣都好多人 假日真係行都唔想行

但係今日唔係紅日喎
其實今日一路都冇乜人咁 條街好靜 但今日竟然生意都唔錯 下晝多人啲 所以今日meet到target
收工了
會唔會好憎啲客用自備杯?

唔會 覺得支持環保好好 同埋其實都係咁沖 冇乜唔方便 我會落多啲料畀佢哋添 但係我做咁耐都淨係見過三個客用自備杯(有一個係用飯壺)

正好相反 呢個月都唔會返個度有緣再見

咁點相認
利申好鍾意飲朱古力奶茶,
想試下巴打手勢

上面有幾位巴絲講中我間舖 你去開嘅可以嚟
整杯鮮奶朱古力加布甸你飲

咁香蕉朱古力又點睇?

今日飲咗 伏

正好相反 呢個月都唔會返個度有緣再見

咁點相認
利申好鍾意飲朱古力奶茶,
想試下巴打手勢

上面有幾位巴絲講中我間舖 你去開嘅可以嚟
整杯鮮奶朱古力加布甸你飲

咁香蕉朱古力又點睇?

朱古力>>薄荷朱古力>>>>>>>>>香蕉朱古力
收工了

樓豬收咁晏嘅?
C字頭資深員工 你問我答

幾錢一個鐘 難唔難做

依加pt $37(記憶力非常好既話 會再高幾蚊)
狗都不屌

記憶力好? 有咩用 我哋冇特別要求喎
即係最高4字頭? 做耐咗會加幾多呀?

勞工法例黎架 連續四個禮拜番夠18個鐘 公司就要按連續性合約 (類似既term)黎雇用你 要比番年假/勞工假等福利你
等於一年有7日al+12日sh係唔洗番工都有錢袋
做pt要識呢d野阿如果唔係會比人呃

啱啱google完 我哋冇但算啦...人工都喺返度

以前考完dse出黎第一份工就係咁比人呃 最誇張番12收11 仲要一路食飯一路做 賣晒命咁先發現佢連應有既員工福利都無比過我地
而家做既大公司就會嚮第4個禮拜cut到你唔夠18個鐘 走法律罅

同道中人 越做得耐就越發現原來係自己太蠢先咁賣命返工,不過都係一種成長,做完呢兩年之後做親咩都覺得好做好多

打工仔真係唔洗太賣命
而家終於搵到份唔會攰到一收工停低就可以訓著既pt

同意 但以前我係做到攰 而家我諗我係慣咗所以冇咁攰 以前真係上床即刻瞓著 腳又痛

勞工法例黎架 連續四個禮拜番夠18個鐘 公司就要按連續性合約 (類似既term)黎雇用你 要比番年假/勞工假等福利你

以前考完dse出黎第一份工就係咁比人呃 最誇張番12收11 仲要一路食飯一路做 賣晒命咁先發現佢連應有既員工福利都無比過我地
而家做既大公司就會嚮第4個禮拜cut到你唔夠18個鐘 走法律罅

同道中人 越做得耐就越發現原來係自己太蠢先咁賣命返工,不過都係一種成長,做完呢兩年之後做親咩都覺得好做好多

打工仔真係唔洗太賣命
而家終於搵到份唔會攰到一收工停低就可以訓著既pt

返咩工?
收工了

貢榮收咁夜架?

真係好飽 飲唔落

做乜冇叫我不過呢個時間我喺廚房hea緊
你叫我嘅我沖杯好嘢你飲吖嘛 今日唔飲珍珠奶茶仙草奶凍啦? 你叫杯新嘢試下

以前真係好蠢 好落力結果做到傷晒 而家會留力 長命工夫長命做
收工了

樓豬收咁晏嘅?

唔係 其實今日收十二 但返到去屋企一點
如果我order一杯熱飲
我拎到上手會係暖定熱?
收工了

貢榮收咁夜架?

十二點落閘 搞掂就走 最遲十二點半但我未返到屋企
31/12收點半
年三十收兩點半(不過我返早)
你又咁夜瞓
C字頭資深員工 你問我答

有咩好飲 仲有幾多間?想飲都搵唔到

個人覺得 奶茶 北海道朱古力
荃灣 大窩口 深水埗 葵芳 佐敦 旺角 灣仔(可能仲有 但唔同老細)
我拎到上手會係暖定熱?

其實睇啲茶/水係新煲定舊太凍會煲一煲 但好難控制溫度 所以時暖時熱 但有得嗌暖
(SOP係熱嘅70度 暖嘅50度 但唔會量)
天仁呢?應該好嚴謹?
收工了

貢榮收咁夜架?

31/12收點半
你又咁夜瞓

寧願返早
太早訓個假期會好快完
我拎到上手會係暖定熱?

其實睇啲茶/水係新煲定舊太凍會煲一煲 但好難控制溫度 所以時暖時熱 但有得嗌暖
(SOP係熱嘅70度 暖嘅50度 但唔會量)
天仁呢?應該好嚴謹?

講唔上嚴
入得口暖暖地 有鮮奶通常會再煲下
我自己既指標係掂落個鐵杯度唔辣手
試過太忙同事煲太熱之後比個客上page鬧

幾錢一個鐘 難唔難做

依加pt $37(記憶力非常好既話 會再高幾蚊)
狗都不屌

記憶力好? 有咩用 我哋冇特別要求喎
即係最高4字頭? 做耐咗會加幾多呀?

要考試合格先有得加人工「水吧表(大中小份量) 收銀禮儀 價目表 煲野表(大中小份量)仲有其他」仲難考過dse
考試唔合格永遠唔會加 除非最低工資上調 新人咩都唔識仲高過做左幾年但無考試既員工
最高都係4字
收工了

貢榮收咁夜架?

31/12收點半
你又咁夜瞓

寧願返早
太早訓個假期會好快完

你咁夜瞓起到身咩?我有時開早都唔知醒
我就係見天仁收得早 所以想返收十點半咋我提子
幾時開學?
夜瞓遲起咪一樣
收銀有冇櫈坐

31/12收點半
你又咁夜瞓

寧願返早
太早訓個假期會好快完

你咁夜瞓起到身咩?我有時開早都唔知醒
我就係見天仁收得早 所以想返收十點半咋我提子
幾時開學?
夜瞓遲起咪一樣

我想轉間收早啲
而家一收夜就收11點
聽日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞