做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
我都想做天仁
呢排日日飲
屌東涌個間真係好撚柒難飲
試過飲左兩啖,頂唔順扔左
有興趣做天仁既就留email

我有辦法幫到巴絲們

我有辦法幫到巴絲們

有興趣做
但最快5月先做到

我有辦法幫到巴絲們

你撈邊範

我有辦法幫到巴絲們

你撈邊範

咩撈邊範?
點樣先可以做到咁多年
你個人都好撚廢下

係廢就唔返工添啦
想返pt可以點 人工幾多到

我有辦法幫到巴絲們

你撈邊範

咩撈邊範?

高層?
其實D糖係用糖精定咩糖?
巴打記唔記得蔓越莓紅茶
早幾年飲過
好撚好飲呀
但係而家間間都冇...
有冇方法沖得翻

記得 兩年前左右已經冇咗但我覺得好難飲個陣一日賣唔到一杯
啲蔓越莓已經冇返貨 但臺灣貢茶仲買到 可以飛去飲 香港冇咗嘅嘢大部份去臺灣都仲飲得返

以前每日一杯係習慣咁撚樣,真係好正
唔通我係你度買過

應該冇 以前做觀塘
多數配綠茶好飲啲 有冇試過?
飲過某一間荃灣位既貢茶既朱古力奶茶好Q難飲,
d粉一舊舊, 仲要冇乜味,
是咪就係冇落攪拌機?
真係好撚大分別

自問都成日飲唔同鋪位既貢茶,
果次真係唯一一次買完貢茶想返去屌鬼佢做得咁難飲
仲有一次買格雷奶茶咖啡凍甜到仆街, 糖水落左double咁, 又係呢間
跟手black list左呢間鋪位既貢茶
而家我寧願行多幾步去城市中心買天仁

唔落機都唔會一嚿嚿 應該係水唔夠熱攪唔溶啲粉冇味就一係落錯粉一係冇落糖 因為冇糖/落少糖飲落就冇味
可能忙落完唔記得又再落多次可以返去換過杯
係荃豐個間定荃興徑?

唔想做麻7煩既客, 所以冇返去換
路德圍, 應該係荃興徑

唔會啦 會狂講唔好意思
然後......
我代我啲同事向你道歉
我會落機打
鍾意飲到想入埋去做

我係鐘意天仁鐘意到想入去做
高峰期每日一杯

有冇請你?
樓主有無去過路德圍幫更

唔好認我啦好嘛

見過有個好鍾意乾淨既男仔戴住手套一路沖野飲一路周圍左抹右抹 仲拖埋地 所以印象好深刻

全舖得我沖嘢會戴手套....
求放過
between,你改咗名認你唔到

放過你
好彩你沖既幾好飲
幫襯貢茶咁耐第一次見人咁乾淨

多謝你呢幾日會唔會經過?
你飲咩 幻覺嚟舖頭有人成日周圍抹嘢 好勤力(當初入嚟我都係咁)

唔知呀琴日已經飲左地鐵站附近果間
樓主試左新野未 我都係飲開珍奶同仙草奶凍炸 成日唔敢試果汁類野驚太人工甜

茶番?望落好老土 唔想買
三杯新嘢都冇特別 係轉咗彩珠 遲下有蝶豆花 度度都玩漸層
我都返緊pt 人工得4字頭好少

水吧工好似都係呢個數 Starbucks Pacific都係4字頭

Pacific一入職都係35蚊
要考試先升到senior 41蚊

咁低 Starbucks好似$45
突然覺得自己算高

想太多
兩年前做sb做左兩年臨走先38
佢好在有pt係418 所以有醫療福利同年假等等
加埋d勤工獎先有4字

絲打做兩年咁耐有咩分享下?
做兩年都咁低人工真係幾慘下 我係見佢招聘廣告寫有45蚊一個鐘先咁講
418係咩意思咁福利又幾好下我哋都有醫療福利但冇年假 pt冇勤工但有每月bonus

勞工法例黎架 連續四個禮拜番夠18個鐘 公司就要按連續性合約 (類似既term)黎雇用你 要比番年假/勞工假等福利你
等於一年有7日al+12日sh係唔洗番工都有錢袋
做pt要識呢d野阿如果唔係會比人呃

啱啱google完 我哋冇但算啦...人工都喺返度

水吧工好似都係呢個數 Starbucks Pacific都係4字頭

突然覺得自己算高

想太多
加埋d勤工獎先有4字

做兩年都咁低人工真係幾慘下 我係見佢招聘廣告寫有45蚊一個鐘先咁講
418係咩意思咁福利又幾好下我哋都有醫療福利但冇年假 pt冇勤工但有每月bonus

勞工法例黎架 連續四個禮拜番夠18個鐘 公司就要按連續性合約 (類似既term)黎雇用你 要比番年假/勞工假等福利你

多謝你講解
樓主 你想做天仁既話 我可能幫到你

留你聯絡方法比我吧

我淨係想返觀塘/九龍灣得唔得?

突然覺得自己算高

想太多
加埋d勤工獎先有4字

每月bonus係一定meet到? sb都有但我做左兩年只meet過兩次 因為除左meet sales target仲要計customer comments
做sb又無咩好分享 不過自己果陣係覺得d客用幾廿蚊買杯野飲沖得太乸西良心會過意唔去

bonus係每月都有 營業額每日計 但夏天一個月會有超過廿日有
有咩好飲
台灣黎講,暫時食過最好食嘅珍珠係丸作
平時一粒珍珠都唔會食,淨係飲丸作先會加珍珠

食過 普普通通咁定我個間唔好食
樓主有無去過路德圍幫更

唔好認我啦好嘛

見過有個好鍾意乾淨既男仔戴住手套一路沖野飲一路周圍左抹右抹 仲拖埋地 所以印象好深刻

全舖得我沖嘢會戴手套....
求放過
between,你改咗名認你唔到

放過你
好彩你沖既幾好飲
幫襯貢茶咁耐第一次見人咁乾淨

多謝你呢幾日會唔會經過?
你飲咩 幻覺嚟舖頭有人成日周圍抹嘢 好勤力(當初入嚟我都係咁)

唔知呀琴日已經飲左地鐵站附近果間
樓主試左新野未 我都係飲開珍奶同仙草奶凍炸 成日唔敢試果汁類野驚太人工甜

茶番?望落好老土 唔想買
三杯新嘢都冇特別 係轉咗彩珠 遲下有蝶豆花 度度都玩漸層

我覺得都唔錯 茶味濃
佢好似係抹茶出名d 我就無興趣試
不過試過一兩次太夜買d珍珠好硬
睇圖d彩珠好化學
好鍾意食椰果
飲咩都加 奶蓋朱古力都照加

唔怪咩聽到就覺得怪
我想問吓邊杯野飲冇咁肥?
我次次經過見到都想買, 但又怕肥搞到最後買唔落手

樓主係果度做都唔代表佢會量度哂所有野飲既卡路里,自己google search下仲快過等佢答:

http://topick.hket.com/article/1464388/一杯珍珠奶茶=2碗飯 台式飲品點飲最健康?

其實有糖粉表 上面貼咗個數乘20就係卡路里
其實我以前真係好鍾意呢份工 所以大部分嘅嘢我都會知 可以問我一定答
不過都多謝你google埋畀佢

唔該哂兩位巴打

唔使
做得超耐果D係咪應該係老闆/股東/親戚/自己人.

以前有個同事係老細個仔做咗四年 但我唔係

你撈邊範

咩撈邊範?

高層?

高咩野層 識人做緊 知佢請緊人姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞