做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
點解我上次見佢唔請我

btw 好鐘意飲貢茶

同埋點解樓主人工咁高

返得太少/夠人用/覺得你做唔掂見邊區?唔試下第二間?
鍾意飲咩 我又飲下 其實我有一半以上都未飲過

因為呢間比較忙夏天做到狗咁 工作量會反映落人工度

佢話佢請人 唔想做屋企樓下 其他又好遠
通常飲水蜜桃綠茶加椰果加寒天/加珍珠 呢3樣嘢我勁鐘意食
$55/hr 真心好多

我個間都有寫請人 不過啲人見親都唔唔知點解係要寫喺度
水蜜桃好甜 你個頭冇乜舖?

難啲 返越多越易請 一星期三日基本 星期六日基本上一定要
不過你可以一開始返多啲之後返少啲 舖頭有人一個月返四日

頂有冇啲星期六日唔洗返

有機會得嘅 睇老細你讀緊咩?多唔多時間返到

有冇話fix死有咩更或者返幾多個鐘?
點解會冇左芒果歐蕾
好鍾意飲
其實所謂嘅珍珠奶茶,係咪奶精+茶粉
完全無奶無茶,只係飲緊一堆人造化學物品?
你地講出新野 係天仁定貢榮 兩間都好撚正
今日出左未

上面位絲打話天仁下星期出 貢茶聽日出 三色珠
點睇洛神花茶

好天然 不過好難飲飲一啖就頂唔順
點睇仙草奶茶
其實所謂嘅珍珠奶茶,係咪奶精+茶粉
完全無奶無茶,只係飲緊一堆人造化學物品?

大部份奶茶舖奶茶都係落奶精 鮮奶茶好啲
茶就肯定係茶葉煲茶葉又唔係貴我都想用茶粉 日日煲到死
點解會冇左芒果歐蕾
好鍾意飲

因為隻芒果轉咗第二種 成本貴三成 芒果歐蕾太平所以cut咗我都鍾意飲 不過而家隻芒果整唔返個隻味

難啲 返越多越易請 一星期三日基本 星期六日基本上一定要
不過你可以一開始返多啲之後返少啲 舖頭有人一個月返四日

頂有冇啲星期六日唔洗返

有機會得嘅 睇老細你讀緊咩?多唔多時間返到

有冇話fix死有咩更或者返幾多個鐘?

每日可以唔同㗎我個間最少6個鐘 但以前可以返3 4個鐘

Between定by the way? 笑燃死我

真心定假膠 笑撚死我

新會然

我見貢茶普遍係$35~40 不過我就$55

邊到請人

基本上間間都請不過就唔係度度都咁高人工

邊到可以高啲?好似多數都mk妹做

忙嘅舖(屯門除外)可以去幾間問下 多數係 不過睇下加盟主管得嚴唔嚴 嚴就少mk妹

點解屯門除外

我見貢茶普遍係$35~40 不過我就$55

邊到請人

忙嘅舖(屯門除外)可以去幾間問下 多數係 不過睇下加盟主管得嚴唔嚴 嚴就少mk妹

點解屯門除外

因為個間好生意但多人返工 十個人得$3x
但轉咗天仁個人工又會跌返落40$
定你兩邊走

直接入舖頭問就得?

點解屯門除外

因為個間好生意但多人返工 十個人得$3x

但佢地個老細好正 會請員工去旅行
但轉咗天仁個人工又會跌返落40$
定你兩邊走

我知 我唔介意好想做
之前諗過兩邊走 但兩邊都要我六日都返 所以冇可能
點解冇冬瓜奶茶 台灣飲過好好飲
點解台灣d珍珠奶茶好飲過香港個d咁撚多?

迷夏客大苑子
我覺得係原料同牌子問題我覺得好飲嘅除咗天仁都冇喺香港開
之前做歇腳亭 (特約經營)
啲野飲冇咁甜
不過人工偏低,又扣我糧
嘈上勞處,最後告佢唔入
(我指某間的老闆,並不是全部)
點解台灣d珍珠奶茶好飲過香港個d咁撚多?

認同 台灣周街事但一間鋪啲珍珠都係好q好彈牙
但係香港大部分嘅珍珠都係冧pat pat
唔知關唔關塑化劑事
有冇老野飲?

直接入舖頭問就得?

係呀直接問請唔請人 我之前都係咁
不過記得問邊間就返邊間
有冇人係鋪頭食過mk妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞