做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
你老細咁好加到咁高人工
我老細以前係靠貢茶起家 幫佢賺到筆錢就開左啲自家品牌 其實都係抄番貢茶啲野飲
而家有咩福利都係俾哂自己品牌既員工
我地呢啲幫佢起家既就賤過地底泥 鋪位一完約就即執 完全唔知咩叫飲水思源 仆你個街
冇追哂post 其實請人係咪睇樣
屯市個間好多mk妹
另外點解唔俾印花人 要個客自己問
明明應該有兩個印花 問左都係俾一個我
係咪收埋啲印花送禮自用

睇老細 有啲係
因為冇時間個個派 但會問
係咪你另一杯唔夠$14?$14先有

我買個間好靜都冇問 係咪蝦毒撚
咁多年都冇人俾過印花我 次次都夠14蚊
其實印花有幾耐期 google唔到

你手有冇紅?有冇甩皮?有就要小心

好彩淨係乾姐

乾 紅 甩皮 痕然後就痛
小心呀 唉 好辛苦㗎 有時戴手套

唉有手套戴就好啦
屯市個間好多mk妹
係咪收埋啲印花送禮自用

睇老細 有啲係

印花卡有寫
未收工 得閒再覆

有人經過可以問我拎印花不過細聲啲

唔係呀嘛 樓主你做呢間即刻打左個突
以前係呢間個商場番pt 黎幫襯 杯野飲入面有飛飛既屍體
拎黎退果陣都無乜禮貌咁 從此以後唔再幫襯

衛生真係算差wo呢間 成日有野周圍飛 冰機又污糟

好重要咁 覆咗呢兩個先我唔係呢間嘅人 一年都冇十日返呢邊 唔夠人先會過嚟

咁都好d 之前同事同我講呢間污糟我都唔信 奶過野之後
咁邊區果間係你番開荃灣我都有幫襯過

點解係荃灣

點解唔可以係荃灣

可以見你突然提起覺得奇怪啫

因為琴日去幫襯完 見到mk女女

幾耐之前?我問下人先

1 至2個月前

咁應該冇㗎喎而家你去仲買唔買到?

我過幾日去試下先
有就影相俾你睇
以前都飲唔少,想請問係咪分直營同特許的?會不會直營好啲?有邊間係?

有無神秘客人的?而家差左好多,成日都叫少𣲙無少,奶蓋極稀,印花都唔問。有次叫朱古力奶茶(特濃),佢沖到奶茶咁的顏色

仲想問,正式的話,玄米抺茶紅豆會不會落攪拌機的?我見其他的會攪...

唔好意思,比較多問題,唔該

係有分 但香港冇直營 全部加盟店
但有幾間係香港代理開 但好難飲 啲珍珠又..
冇 但定期臺灣會有人嚟巡舖 但唔係突擊 所以一早會準備好
少冰兩指 奶蓋要打到啱啱好 經常係咁嘅可以寫信去投訴印花就多數要自己問 但我哋舖會主動問
朱古力奶茶冇奶茶㗎喎奶茶色咁奇怪?可能新人落錯嘢
SOP係要落攪拌機 但因為落唔落分別唔大 所以多數唔落 朱古力分別大就會落
唔緊要開得po就係想答多啲嘢分享下嘛
你老細咁好加到咁高人工
我老細以前係靠貢茶起家 幫佢賺到筆錢就開左啲自家品牌 其實都係抄番貢茶啲野飲
而家有咩福利都係俾哂自己品牌既員工
我地呢啲幫佢起家既就賤過地底泥 鋪位一完約就即執 完全唔知咩叫飲水思源 仆你個街

真心覺得算係咁其實老細一睇呢個po就知係我 因為得佢會畀咁高人工
巴打而家冇做?
係咪賞茶
屯市個間好多mk妹
係咪收埋啲印花送禮自用

睇老細 有啲係

可能懶有啲大大隻字寫明要自己問 其實我都唔想問
屯市個間好多mk妹
係咪收埋啲印花送禮自用

睇老細 有啲係

印花卡有寫

半年今期已完 下期如無意外會係1/3-31/8

你手有冇紅?有冇甩皮?有就要小心

好彩淨係乾姐

唉有手套戴就好啦

係冇手套定唔准戴?上次去KOT the見個女仔對手套好靚好pro咁 好想問佢邊度買

1 至2個月前

我過幾日去試下先
有就影相俾你睇

原來有影過相
未收工 得閒再覆

有人經過可以問我拎印花不過細聲啲

唔係呀嘛 樓主你做呢間即刻打左個突
以前係呢間個商場番pt 黎幫襯 杯野飲入面有飛飛既屍體
拎黎退果陣都無乜禮貌咁 從此以後唔再幫襯

衛生真係算差wo呢間 成日有野周圍飛 冰機又污糟

好重要咁 覆咗呢兩個先我唔係呢間嘅人 一年都冇十日返呢邊 唔夠人先會過嚟

咁都好d 之前同事同我講呢間污糟我都唔信 奶過野之後
咁邊區果間係你番開荃灣我都有幫襯過

點解係荃灣

點解唔可以係荃灣

可以見你突然提起覺得奇怪啫

因為琴日去幫襯完 見到mk女女

30/1

幾耐之前?我問下人先

1 至2個月前

我過幾日去試下先
有就影相俾你睇

好 真係有嘅我都想飲下因為正常出新嘢應該全部舖都有同埋我哋冇鐵觀音賣

我過幾日去試下先
有就影相俾你睇

好 真係有嘅我都想飲下因為正常出新嘢應該全部舖都有同埋我哋冇鐵觀音賣

諗諗下可能記錯
有冇烏龍茶珍珠沙冰架

1 至2個月前

我過幾日去試下先
有就影相俾你睇

原來有影過相

呢杯似係烏龍奶茶沙冰嚟係咪記錯
打個個又打得幾好 呢杯好難打
買奶蓋綠茶買到窮 你返開邊到呀到底 比我呃嚟飲下都好

我過幾日去試下先
有就影相俾你睇

原來有影過相

呢杯好好飲呀
樓主有無去過路德圍幫更

唉有手套戴就好啦

係冇手套定唔准戴?上次去KOT the見個女仔對手套好靚好pro咁 好想問佢邊度買

做咁耐淨係試過切薑切親流血先有得戴
同埋戴完又易甩好麻煩

我過幾日去試下先
有就影相俾你睇

諗諗下可能記錯
有冇烏龍茶珍珠沙冰架

烏龍奶茶沙冰 有好少好少珍珠喺面

諗諗下可能記錯
有冇烏龍茶珍珠沙冰架

烏龍奶茶沙冰 有好少好少珍珠喺面

奶茶原來有得沙冰

我過幾日去試下先
有就影相俾你睇

原來有影過相

呢杯好好飲呀

打個個打得好又落多咗珍珠應該幾正
不過覺得呢杯唔抵 烏龍奶茶中杯$14 打成沙冰加0.3勺珍珠就收$22
好憎打沙冰紅豆牛奶沙冰除外
樓主有無去過路德圍幫更

上次去路德圍嗰間 有個男人遞嘢飲俾我 塊面西到 係咪樓豬你嚟

其實9成都係加盟店
基本上員工加盟主話事 但產品同價錢就一定要跟公司
返過邊間?

港島分店 唔講邊間啦

乾淨嘛?做乜唔做?

果陣嫌人工唔多又做到隻狗咁 決定外闖搵好工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞