做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
樓主邊頭返工啊?想試你啲珍珠

旺角區 我返兩邊 自問煲得幾好食
聽日出新嘢

好似有啲嘔心 咩味㗎?

我都覺未煲嚟食 聽日話你知
貢茶今日開唔開?
想用埋個買一送一
點睇仙草奶茶

樓豬 miss咗我

sorry呀 啱啱睇到但唔記得覆
仙草奶茶幾正 又天然不過仙草質素唔穩定 睇煲個個有冇經驗

冬瓜漿溝水開兩年幾前用冬瓜磚煲 個陣好正
而家隻味有啲假不過唔太多添加劑嘅
可以自己買冬瓜磚煲 買過

如果用冬瓜磚煲 落幾多水啊
自己好鍾意飲冬瓜茶

1:1 不過每種都唔同 台灣有好多

即係500g 冬瓜磚 500g 水咁?
下次試吓先

係呀驚甜可以加啲 夏天飲好正你邊度買?
點解成日有人想要熱冬瓜茶?冬瓜茶明明夏天飲

點解走?而家做緊咩?

私人問題 做緊樓下間天仁

我又想做點解請你

寶琳都有間天仁喎 有冇試過in

我原本唔想去咁遠同埋天仁in一間就得

點解走?而家做緊咩?

私人問題 做緊樓下間天仁

我又想做點解請你

樓豬點解有$55/60個鐘唔做想走去做天仁

因為悶 天仁又好飲同埋原本想做屋企附近 唔想去咁遠
好彩有你呢個post
即刻落街用曬啲印花

咁就好 今日做死人 一定收過百張咭
旺角得唔得阿 我幫你問下
會唔會對你嚟講太遠

天仁係咪全部舖都係$40?見個陣個店長同我講解好多嘢 仲諗住會請可能上面覺得唔ok

唔關事架
係個店長唔請
好彩有你呢個post
即刻落街用曬啲印花

下個月再儲啦
會唔會對你嚟講太遠

天仁係咪全部舖都係$40?見個陣個店長同我講解好多嘢 仲諗住會請可能上面覺得唔ok

唔關事架
係個店長唔請

返得耐會加人工⋯⋯ 但都要幾耐下

1:1 不過每種都唔同 台灣有好多

下次試吓先

唔知啊 諗住去街市睇下有冇得買
會唔會對你嚟講太遠

一開始40 過左試用3個月先45
好似話要做夠一年先會再加
如果叫奶蓋時叫佢多奶其實會唔會多奶 有次比條友串柒柒咁串話 其實冇得多叫我一係加多份奶蓋差撚到仆街條友d態度 我講番話去開第間買都有得多 佢串撚到叫我唔好係到買去第間買屌佢老母 個間我第一次去 平時我去屋企附近個間一定會多比我 多到撈唔晒 定係其實睇人點沖

其實係會多少少 個客要丹好多嘅會叫佢加一份(加太多會畀人小)我成日話啲同事加太多 畀三指人
但奶蓋標準係要有兩隻手指位 冇嘅可以要佢加返去兩指 多奶蓋會再多少少 兩指半左右
條友畀太少又寸嘅可以寫信去投訴 會罰間舖錢
會唔會對你嚟講太遠

唔關事架
係個店長唔請

好似新界區請人多
如果叫奶蓋時叫佢多奶其實會唔會多奶 有次比條友串柒柒咁串話 其實冇得多叫我一係加多份奶蓋差撚到仆街條友d態度 我講番話去開第間買都有得多 佢串撚到叫我唔好係到買去第間買屌佢老母 個間我第一次去 平時我去屋企附近個間一定會多比我 多到撈唔晒 定係其實睇人點沖

其實係會多少少 個客要多好多嘅會叫佢加一份(加太多會畀人小)我成日話啲同事加太多 畀三指人
但奶蓋標準係要有兩隻手指位 冇嘅可以要佢加返去兩指 多奶蓋會再多少少 兩指半左右
條友畀太少又寸嘅可以寫信去投訴 會罰間舖錢
上水粉嶺果邊有邊間人工高
貢茶要記既配方應該多過天仁?

下次試吓先

唔知啊 諗住去街市睇下有冇得買

大概邊度會有得買
之前屯市返工成日去望mk妹
其實仙草會唔會整散先?
荃灣路德圍間好似次次都切開左
葵廣間就好似一大舊情完整咁
啲女有無試過俾人抄牌
草莓紅茶好好飲

唔鍾意草莓 不過草莓轉咗 而家有果肉 好似好飲咗
pt幾錢一個錢

我見貢茶普遍係$35~40 不過我就$55

點解嘅

忙所以人工高啲 同埋做得耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞