做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike

奶蓋賞紅茶 巴打走到去黃埔?

識飲 飲開灣仔個間

巴打有冇推薦咩好飲? 啲人成日話好好飲個幾杯我都覺得好普通求推薦

我飲開冬瓜茶同烏龍茶
不過大多數嘅好評都係果茶
個人口味唔太鍾意太甜
所以對果茶冇咩興趣
做過貢茶三個月
個陣時薪得最低工資

咁低都做我以前$34 以為已經好低
做貢茶都好講
巴打呢一個月都係返你影相嗰間?
得閒幫襯

正好相反 呢個月都唔會返個度有緣再見
未收工 得閒再覆

有人經過可以問我拎印花不過細聲啲

完全係自爆 一睇就知係邊 遲啲翻學黎幫襯

下個月都唔會見到我 絲打邊度返學?之前見ig explore在個女仔成日放學喺度買係咪你

個間商場附近 唔係中小學 唔係我 我好少買貢茶 耐唔耐先買一次
心目中rating
天仁>>>>>>>>>>>>>>>>>>>貢茶=COMEBUY=歇腳亭>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>...>>>>>>>>>>>>>>>>>>>HappyLemon
點解台灣d珍珠奶茶好飲過香港個d咁撚多?

其實差唔多
可能你接觸親嗰啲只係中上
台灣有啲珍珠奶茶仲柒過香港
做貢茶都好講

但多人問野 你吹咩?
好過打幾年lol 都要開你問我答
做貢茶都好講

咁你又入嚟
我唔鐘意飲呢d 台式野

但gf 好鐘意飲奶蓋蜂蜜綠茶

係咪多糖/化學野到仆街

未聽過有人咁加呢杯甜就甜啲 但冇乜化學嘢

我打漏左個/

佢飲開呢兩種,sorry

蜂蜜0化學嘢 奶蓋有少少添加令啲奶蓋打得起
不過兩杯都幾多糖下 建議半糖 可以睇返上一頁張糖份表
你做果間D相思奶茶落唔落攪拌機
以前飲過間會落,好飲好多
但而家去親都唔落

係咪即係紅豆奶茶 三年前仲係叫相思奶茶
其實SOP所有奶茶都要落 不過基本上唔會跟 因為如果杯杯都落嘅話沖一杯可能要成分鐘唔落就十秒
你做果間D相思奶茶落唔落攪拌機
以前飲過間會落,好飲好多
但而家去親都唔落

係咪即係紅豆奶茶 三年前仲係叫相思奶茶
其實SOP所有奶茶都要落 不過基本上唔會跟 因為如果杯杯都落嘅話沖一杯可能要成分鐘唔落就十秒

攪碎左d紅豆好撚正
而家唔攪好垃圾

唔會 經常有 好正常

咁朱古力黎講 咩最正

朱古力得一隻咋嘛最鍾意朱古力加布甸

可能我講得唔清楚,同朱古力有關,即係薄荷朱古力類都計 wor

淨係飲過淨朱古力我好少飲聽日返工飲晒幾隻再答你 記得睇返個po

I love U
得閒幫襯

咁點相認
利申好鍾意飲朱古力奶茶,
想試下巴打手勢
得閒幫襯

咁點相認
利申好鍾意飲朱古力奶茶,
想試下巴打手勢

想試珍珠奶蓋
樓主有無去過路德圍幫更

唔好認我啦好嘛

見過有個好鍾意乾淨既男仔戴住手套一路沖野飲一路周圍左抹右抹 仲拖埋地 所以印象好深刻

全舖得我沖嘢會戴手套....
求放過
between,你改咗名認你唔到

放過你
好彩你沖既幾好飲
幫襯貢茶咁耐第一次見人咁乾淨

好少返 但之前返過

你係咪之前有一日翻呢間鋪?

一月頭有一日一兩個月先返一次

真係你
我都返緊pt 人工得4字頭好少

水吧工好似都係呢個數 Starbucks Pacific都係4字頭

Pacific一入職都係35蚊
要考試先升到senior 41蚊

咁低 Starbucks好似$45
突然覺得自己算高

想太多
兩年前做sb做左兩年臨走先38
佢好在有pt係418 所以有醫療福利同年假等等
加埋d勤工獎先有4字
做貢茶都好講

咁你又入嚟

做貢茶先好講
Pt不過都知幾多嘢 知嘅一定答
其實想轉牌子 做耐咗好悶不過天仁唔請有冇同行覺得自己個度好做 求介紹
Between,聽日有新嘢

Between定by the way? 笑燃死我

真心難求

我都笑死
千金難買一真心
格雷咖啡凍奶茶好飲
不過又係無左
格雷咖啡凍奶茶好飲
不過又係無左

點會無左 仲賣緊wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞