做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
開工收十二煲彩色珠

快啲報告吓係咩味

化學色
食落一樣 係顏色唔同
鍾意飲到想入埋去做

我係鐘意天仁鐘意到想入去做
高峰期每日一杯
樓主有無去過路德圍幫更

唔好認我啦好嘛

見過有個好鍾意乾淨既男仔戴住手套一路沖野飲一路周圍左抹右抹 仲拖埋地 所以印象好深刻

全舖得我沖嘢會戴手套....
求放過
between,你改咗名認你唔到

放過你
好彩你沖既幾好飲
幫襯貢茶咁耐第一次見人咁乾淨

多謝你呢幾日會唔會經過?
你飲咩 幻覺嚟舖頭有人成日周圍抹嘢 好勤力(當初入嚟我都係咁)

唔知呀琴日已經飲左地鐵站附近果間
樓主試左新野未 我都係飲開珍奶同仙草奶凍炸 成日唔敢試果汁類野驚太人工甜
我都返緊pt 人工得4字頭好少

水吧工好似都係呢個數 Starbucks Pacific都係4字頭

Pacific一入職都係35蚊
要考試先升到senior 41蚊

咁低 Starbucks好似$45
突然覺得自己算高

想太多
兩年前做sb做左兩年臨走先38
佢好在有pt係418 所以有醫療福利同年假等等
加埋d勤工獎先有4字

絲打做兩年咁耐有咩分享下?
做兩年都咁低人工真係幾慘下 我係見佢招聘廣告寫有45蚊一個鐘先咁講
418係咩意思咁福利又幾好下我哋都有醫療福利但冇年假 pt冇勤工但有每月bonus

勞工法例黎架 連續四個禮拜番夠18個鐘 公司就要按連續性合約 (類似既term)黎雇用你 要比番年假/勞工假等福利你
等於一年有7日al+12日sh係唔洗番工都有錢袋
做pt要識呢d野阿如果唔係會比人呃
樓主 你想做天仁既話 我可能幫到你

留你聯絡方法比我吧
我都返緊pt 人工得4字頭好少

水吧工好似都係呢個數 Starbucks Pacific都係4字頭

Pacific一入職都係35蚊
要考試先升到senior 41蚊

咁低 Starbucks好似$45
突然覺得自己算高

想太多
兩年前做sb做左兩年臨走先38
佢好在有pt係418 所以有醫療福利同年假等等
加埋d勤工獎先有4字

絲打做兩年咁耐有咩分享下?
做兩年都咁低人工真係幾慘下 我係見佢招聘廣告寫有45蚊一個鐘先咁講
418係咩意思咁福利又幾好下我哋都有醫療福利但冇年假 pt冇勤工但有每月bonus

勞工法例黎架 連續四個禮拜番夠18個鐘 公司就要按連續性合約 (類似既term)黎雇用你 要比番年假/勞工假等福利你
等於一年有7日al+12日sh係唔洗番工都有錢袋
做pt要識呢d野阿如果唔係會比人呃

每月bonus係一定meet到? sb都有但我做左兩年只meet過兩次 因為除左meet sales target仲要計customer comments
做sb又無咩好分享 不過自己果陣係覺得d客用幾廿蚊買杯野飲沖得太乸西良心會過意唔去
台灣黎講,暫時食過最好食嘅珍珠係丸作
平時一粒珍珠都唔會食,淨係飲丸作先會加珍珠
好鍾意食椰果
飲咩都加 奶蓋朱古力都照加
我想問吓邊杯野飲冇咁肥?
我次次經過見到都想買, 但又怕肥搞到最後買唔落手

樓主係果度做都唔代表佢會量度哂所有野飲既卡路里,自己google search下仲快過等佢答:

http://topick.hket.com/article/1464388/一杯珍珠奶茶=2碗飯 台式飲品點飲最健康?

其實有糖粉表 上面貼咗個數乘20就係卡路里
其實我以前真係好鍾意呢份工 所以大部分嘅嘢我都會知 可以問我一定答
不過都多謝你google埋畀佢

唔該哂兩位巴打
檸檬蜂蜜青茶

好似差唔多啲芋頭點返貨㗎?
你夜瞓早起身一起身覆你就喺度

同街市一舊舊果d一樣
早睡早起

咁果茶個啲係咪新鮮生果?邊杯可以一戰?
你兩三點先瞓都叫早睡

香橙綠茶
所有果汁都係每日新鮮榨
做得超耐果D係咪應該係老闆/股東/親戚/自己人.
越追post越想飲
但又會覺得好多糖
通常飲焦糖奶茶
飲過次香蕉奶茶 勁香蕉 甜到仆街
點樣先可以做到咁多年
你個人都好撚廢下
點樣先可以做到咁多年
你個人都好撚廢下

做過幾個月磨暑假
玩夠拿拿林閃人
開工收十二煲彩色珠

快啲報告吓係咩味

化學色
食落一樣 係顏色唔同

樓豬你今日返邊間
係咪全部飲品都係化學野溝出黎
已知係珍珠奶茶既珍珠係溝左工廠塑膠
放飯覆第一杯新嘢就走冰
三杯都冇乜特別 只係加咗彩珠
點樣先可以做到咁多年
你個人都好撚廢下

Q:點樣先可以做到咁多年
A:個人唔廢鍾意份工 係咁多
你做下咪知人各有志#廢唔廢自己知就得
同時人品都好重要嘅
係咪全部飲品都係化學野溝出黎
已知係珍珠奶茶既珍珠係溝左工廠塑膠

唔係
你真係咁諗咩有定期check
開工收十二煲彩色珠

快啲報告吓係咩味

化學色
食落一樣 係顏色唔同

樓豬你今日返邊間

新界區某一間 唔自爆
點樣先可以做到咁多年
你個人都好撚廢下

做過幾個月磨暑假
玩夠拿拿林閃人

返同樣嘅工都有唔同嘅心態嘅 自己鍾意就得
而家返工成日俾人問我女仔之家點解咁好力水
屌就係做貢茶練岀嚟

真係覺得女仔做好勁好辛苦 又剷冰又拎茶 有冇做到工傷?

剷冰日日都介親幾忽
膊頭又好易會痛 因為嗰時唔鍾意對客
所以通常廚房or打何+shake野 你知啲手勢㗎啦
搞到膊頭梗哂 到而家都好易痛
檸檬蜂蜜青茶

已經冇咗想飲青茶

我都三間做乜唔做?

第一間唔記得左第二間同老細不和
不過嗰時已經知做唔到落去啦 做耐左好厭煩日日都好躁

我都做到躁近排有畀人話過工作表現越嚟越差唉 客煩又做悶咗嘛

有時真係唔係話自問做得好就係好
自問攞心岀嚟做 人地唔做既清潔我做
禮貌對客 真係無撚用 好難唔越做越躁
唯一好就係啲熟客嚟都會傾幾句好窩心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞