做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
同行

做緊賞茶

忙嘅舖(屯門除外)可以去幾間問下 多數係 不過睇下加盟主管得嚴唔嚴 嚴就少mk妹

直接入舖頭問就得?

係呀直接問請唔請人 我之前都係咁
不過記得問邊間就返邊間

洗唔洗要interview 架

我見貢茶普遍係$35~40 不過我就$55

邊到請人

基本上間間都請不過就唔係度度都咁高人工

邊到可以高啲?好似多數都mk妹做

忙嘅舖(屯門除外)可以去幾間問下 多數係 不過睇下加盟主管得嚴唔嚴 嚴就少mk妹

點解屯門除外

因為個間好生意但多人返工 十個人得$3x

原來係咁
次次經過都好多人排隊等野飲 本身想飲都搞到唔想飲

點解屯門除外

因為個間好生意但多人返工 十個人得$3x

但佢地個老細好正 會請員工去旅行

但人工咁低又忙 聽到都唔想做
點解冇冬瓜奶茶 台灣飲過好好飲

奶茶定奶? 奶以前有 奶茶未聽過
做邊間
之前DSE完去其中一間好旺嘅鋪做咗幾個月
之前做歇腳亭 (特約經營)
啲野飲冇咁甜
不過人工偏低,又扣我糧
嘈上勞處,最後告佢唔入
(我指某間的老闆,並不是全部)

點解扣?分享下
人工幾多?
芋頭珍珠鮮奶好正
旺角得唔得阿 我幫你問下
會唔會對你嚟講太遠
樓豬知唔知屯門果間人工大概幾多

追po啦 3x呀
點解台灣d珍珠奶茶好飲過香港個d咁撚多?

認同 台灣周街事但一間鋪啲珍珠都係好q好彈牙
但係香港大部分嘅珍珠都係冧pat pat
唔知關唔關塑化劑事

煲個個都好大影響啫嚟食下我煲個啲
有冇老野飲?

唔明
有冇人係鋪頭食過mk妹

聽過有
留名
利申:同行,做咗兩個月無做貢茶
有冇老野飲?

唔明

有冇啊伯啊婆買嘢飲?
黃金阿華田同出面飲開果啲有咩唔同
同行

做緊賞茶

有咩推薦點解你哋張收據下面永遠有句聖經
聽講係貢茶加盟主開?

直接入舖頭問就得?

係呀直接問請唔請人 我之前都係咁
不過記得問邊間就返邊間

洗唔洗要interview 架

會問下你啲基本嘢 講解下 基本上時間ok就請
做緊同行
Pt不過都知幾多嘢 知嘅一定答
其實想轉牌子 做耐咗好悶不過天仁唔請有冇同行覺得自己個度好做 求介紹
Between,聽日有新嘢

Between定by the way? 笑燃死我

Hello新會員
做邊間
之前DSE完去其中一間好旺嘅鋪做咗幾個月

唔自爆太攰唔做?
珍珠奶茶可唔可以轉鮮奶?
旺角得唔得阿 我幫你問下
會唔會對你嚟講太遠

天仁係咪全部舖都係$40?見個陣個店長同我講解好多嘢 仲諗住會請可能上面覺得唔ok

追po啦 3x呀

之前係$35
有冇老野飲?

唔明

有冇啊伯啊婆買嘢飲?

好少 最多係五十幾歲 阿伯阿婆每日廿個左右多數都珍珠奶茶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞