做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike

寧願返早
太早訓個假期會好快完

你咁夜瞓起到身咩?我有時開早都唔知醒
我就係見天仁收得早 所以想返收十點半咋我提子
幾時開學?
夜瞓遲起咪一樣

我想轉間收早啲
而家一收夜就收11點
聽日

後日先啱
過左12點冇留意日期
成日見到貢榮啲女女唔戴帽 唔係話要戴㗎咩?
之前做嘅時候一唔戴就俾人屌
次次都飲朱古力奶蓋+珍珠
C字頭資深員工 你問我答

有咩好飲 仲有幾多間?想飲都搵唔到

個人覺得 奶茶 北海道朱古力
荃灣 大窩口 深水埗 葵芳 佐敦 旺角 灣仔(可能仲有 但唔同老細)

北海道奶茶好好飲
以前開第一間係太子個陣最正
補完習實捧場

啫係咩嚟?
收銀有冇櫈坐

當然冇企足10個鐘 但以前有

荃灣 大窩口 深水埗 葵芳 佐敦 旺角 灣仔(可能仲有 但唔同老細)

北海道奶茶好好飲
補完習實捧場

但愈加愈貴 真係唔抵飲
一定唔會用真金白銀買

十二點落閘 搞掂就走 最遲十二點半但我未返到屋企
31/12收點半
年三十收兩點半(不過我返早)
你又咁夜瞓

寧願返早
太早訓個假期會好快完

幾時開學?
夜瞓遲起咪一樣

我想轉間收早啲
而家一收夜就收11點
聽日

咁快幾點堂呀?返學早啲瞓啦
嚟觀塘天仁 十點半唉 其實十一點已經好好

北海道奶茶好好飲
補完習實捧場

啫係咩嚟?

簡單黎講 北海道=加多左一種奶味既糖漿 奶味重左

朱古力奶蓋又咸又甜唔會好古怪咩

唔會 好好飲

幾錢一個鐘 難唔難做

依加pt $37(記憶力非常好既話 會再高幾蚊)
狗都不屌

記憶力好? 有咩用 我哋冇特別要求喎
即係最高4字頭? 做耐咗會加幾多呀?

要考試合格先有得加人工「水吧表(大中小份量) 收銀禮儀 價目表 煲野表(大中小份量)仲有其他」仲難考過dse
考試唔合格永遠唔會加 除非最低工資上調 新人咩都唔識仲高過做左幾年但無考試既員工
最高都係4字

好多嘢好難記? 正常唔係做得耐就會記得晒㗎咩?
即係得一次機會加人工?之後就做幾耐都係4字頭?

唔錯幾正

要戴 可能嗰啲分店未俾人捉過唔識驚 所以冇鬧佢哋
一定要戴 畀公司捉到冇戴要罰錢 千千聲咁上我哋已經上到二萬 下次再捉到就二萬
如果你好憎間舖啲人嘅其實可以影低然後寫信投訴 一定罰我有影低過但冇寫信

幾時開學?
夜瞓遲起咪一樣

我想轉間收早啲
而家一收夜就收11點
聽日

咁快幾點堂呀?返學早啲瞓啦
嚟觀塘天仁 十點半唉 其實十一點已經好好

做citisuper呀foodcourt呀入面果d實做到斷氣
巴打! 我係外國,但我好想飲,可唔可以話我知用邊隻紅茶同綠茶? 我點解自己買honey 沖 個味同去你地到飲會唔同既?
如果我order一杯熱飲
我拎到上手會係暖定熱?

其實睇啲茶/水係新煲定舊太凍會煲一煲 但好難控制溫度 所以時暖時熱 但有得嗌暖
(SOP係熱嘅70度 暖嘅50度 但唔會量)
天仁呢?應該好嚴謹?

講唔上嚴
入得口暖暖地 有鮮奶通常會再煲下
我自己既指標係掂落個鐵杯度唔辣手
試過太忙同事煲太熱之後比個客上page鬧

原來都唔會量但我哋有時係熱到入唔到口
我戴手套所以唔多feel到有時忙都唔理得咁多 搞掂就出
上次見個page少少事都叫人返去換 覺得好有品質保證咁

記憶力好? 有咩用 我哋冇特別要求喎
即係最高4字頭? 做耐咗會加幾多呀?

要考試合格先有得加人工「水吧表(大中小份量) 收銀禮儀 價目表 煲野表(大中小份量)仲有其他」仲難考過dse
考試唔合格永遠唔會加 除非最低工資上調 新人咩都唔識仲高過做左幾年但無考試既員工
最高都係4字

好多嘢好難記? 正常唔係做得耐就會記得晒㗎咩?
即係得一次機會加人工?之後就做幾耐都係4字頭?

產品愈黎愈多 水吧表經常改
你平時係落手落腳沖杯野飲 但你去到考試 係要用筆寫出黎 真係兩回事黎
講就考完之後再隨年資慢慢升囉 但咁既公司最多咪每年比多一蚊你 同貢茶無得比 貢茶老細真係見你做到野就加

一定要戴 畀公司捉到冇戴要罰錢 千千聲咁上我哋已經上到二萬 下次再捉到就二萬
如果你好憎間舖啲人嘅其實可以影低然後寫信投訴 一定罰我有影低過但冇寫信

印象好深沙田新城市果間鋪有個女仔頂帽寫住貞香 覺得個名好古代
巴打! 我係外國,但我好想飲,可唔可以話我知用邊隻紅茶同綠茶? 我點解自己買honey 沖 個味同去你地到飲會唔同既?

試過沖奶茶,但比例唔太好
C字頭資深員工 你問我答

北海道朱古力啫係咩
原來咁多間咁我個分店數量表要再排過
天仁(24)>貢茶(21)>歇腳亭(18)>comebuy(7)=賞茶(7)=coco(7)>清玉(4)>茶湯會(3)=KOI THE(3)=happy lemon(3)
數據為綜合網上資料所得 只供參考

其實睇啲茶/水係新煲定舊太凍會煲一煲 但好難控制溫度 所以時暖時熱 但有得嗌暖
(SOP係熱嘅70度 暖嘅50度 但唔會量)
天仁呢?應該好嚴謹?

講唔上嚴
入得口暖暖地 有鮮奶通常會再煲下
我自己既指標係掂落個鐵杯度唔辣手
試過太忙同事煲太熱之後比個客上page鬧

原來都唔會量但我哋有時係熱到入唔到口
我戴手套所以唔多feel到有時忙都唔理得咁多 搞掂就出
上次見個page少少事都叫人返去換 覺得好有品質保證咁

真係有咩唔滿意keep住單number就可以返黎換
有冇客會嗌完野飲之後人間蒸發

巴打你小心啲 每次開工都要記得戴

北海道朱古力啫係咩
天仁(24)>貢茶(21)>歇腳亭(18)>comebuy(7)=賞茶(7)=coco(7)>清玉(4)>茶湯會(3)=KOI THE(3)=happy lemon(3)

天仁點會多過貢茶???

北海道朱古力啫係咩

天仁點會多過貢茶???

天仁官方資料 上個月爬咗貢茶頭我openrice睇就18 但應該唔止
想問邊間分店會跟足sop
或者邊間真係好飲
好想飲真係好飲嘅貢茶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞