做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
點解會無咗格雷黑糖凍
以前成日飲

天仁係咪全部舖都係$40?見個陣個店長同我講解好多嘢 仲諗住會請可能上面覺得唔ok

一開始40 過左試用3個月先45
好似話要做夠一年先會再加

sad絲打而家加到幾多?未夠一年?

反正遲d搵到ft就辭
點解貢榮個榮字 係cha
做歇腳亭6年pt
想當年我做老麥
日日放飯就拎老麥換貢茶飲

勿想認

應該冇我有可以畀你 淘寶都有 check過臺灣貨嚟

如果淘寶有 可唔可以比條link 我
驚買錯大陸貨

我要返去check下先夜啲答你 提我喎

冇問題 九點ok?
lm
我肯定上次係冇2隻手指既奶蓋我先問佢叫左多奶點解都得咁少可唔可以多番比我 佢仲答我冇多奶呢樣野 就算張單打左多奶都係冇 早知投訴佢 between點解唔係間間有中杯

咁就佢問題同店長講/影低佢寫信
商場舖多數冇成本問題
奶蓋烏/綠 飲完無再飲過其他口味
但都係鍾意飲天仁多d
其實叫少甜係咪真係俾少啲
次次都好甜
巴打送卷印花俾我
我肯定上次係冇2隻手指既奶蓋我先問佢叫左多奶點解都得咁少可唔可以多番比我 佢仲答我冇多奶呢樣野 就算張單打左多奶都係冇 早知投訴佢 between點解唔係間間有中杯

係喎 有啲比好少奶蓋 有啲奶蓋稀到水咁

打個個嘅問題畀得少有時係啲同事懶得舖平
之前屯市返工成日去望mk妹

mk沖嘢好hea

十幾蚊包埋視姦抵啦

你入去做下
點解薄荷奶綠咁難飲

未飲過 見隻色就唔想飲 不過聽講好奇怪
食左幾多mk妹?
靚女/肥婆幫襯會唔會比濃/比淡啲奶茶?

唔會 奶茶整好 係一樣 有時淡有時濃係因為啲茶啱啱煲好/擺得耐
遇過邊啲西客?

好多喎 不過都已經習慣 係有次畀人鬧柒菇轆舖頭有次有同事畀客問候阿媽十分鐘

旺角區 我返兩邊 自問煲得幾好食

我成日去旺角買啲態度都好差又冇印花 樓主到底喺邊

我個間態度個個都好好因為可以投訴 投訴要畀人扣錢
不過我除外 啲客煩我成日黑面
你估下

我諗我估到你係邊個同返邊間 旺角區 但唔係旺角 係商場入面

邊個都估到?
啲女有無試過俾人抄牌

有人嚟問過啲女拎電話 不過冇畀到

做咩唔俾

因為女同事全部有男朋友/結咗婚
我以前果間d奶蓋用粉開,再加奶油同奶
利申:唔係做貢茶

咪一樣歇腳亭?
上次第一次買朱古力奶茶
濃到苦又無奶茶味
早知飲返格雷三兄弟

其實係淨朱古力嚟冇奶茶
同埋苦純粹係因為佢唔記得落糖用攪拌機打好好飲㗎

點解個名要有奶茶

台灣香港用字文化差異以前叫有落奶精嘅 而家冇 0奶嘅成份
好多年前貢茶岩岩開返過1年幾
奶精真係好唔掂
其餘所有野都太過甜
到依家我都唔覺有咩好飲

全部飲半糖就差唔多
其實我都係 飲茶算
Pt不過都知幾多嘢 知嘅一定答
其實想轉牌子 做耐咗好悶不過天仁唔請有冇同行覺得自己個度好做 求介紹
Between,聽日有新嘢

Between定by the way? 笑燃死我

究竟係連登多傻仔, 定連登多真心膠?

我覺得係前者好多新會員
你人工太高 天仁請你唔起 我估係

佢有話我哋呢度冇咁高人工 得$40㗎咋 但我答我知呀點解唔請喎 我都接受到啦

你in邊間

觀塘 九龍灣
仲有冇八寶仙草奶燒賣

兩年幾前八寶豆轉咗做紅豆 上年直頭唔賣其實幾正 一冬天就多人問

旺角區 我返兩邊 自問煲得幾好食

我成日去旺角買啲態度都好差又冇印花 樓主到底喺邊

我個間態度個個都好好因為可以投訴 投訴要畀人扣錢
不過我除外 啲客煩我成日黑面
你估下

好想去揾你拎印花同多奶蓋

估到我喺邊嘅歡迎呀 有時返工都好悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞