做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
飲完天仁913奶茶之後返唔到轉頭

咁茶一定天仁好啲 話晒賣茶葉起家
邊杯賺得最多其實

淨茶料冇乜得賺
烏唔烏糟

唔算污糟但又唔算乾淨 普普通通
啲蘆薈其實係咪膠粒

唔係 真蘆薈嚟0添加
幾錢人工

$55/h今年會加到$60

真心有咁高?全部分店都係定得你個間?

極少數分店有呢個數
仙草奶凍啲仙草係咪人手揸爛佢

唔係勺個陣會散㗎嘛太水太散嘅就係煲個個嘅問題
想返好耐
將軍澳區有無好介紹

以前有諗過做坑口 但最後都係冇做 tko間舖又細又畀人睇晒 但有4字頭嘅 你可以去望下

其實係淨朱古力嚟冇奶茶
同埋苦純粹係因為佢唔記得落糖用攪拌機打好好飲㗎

點解個名要有奶茶

台灣香港用字文化差異以前叫有落奶精嘅 而家冇 0奶嘅成份

咁我都係唔試特別野了
我好鐘意布丁
有無奶茶有布丁 定係要另外加
格雷三兄弟係好味但係我只係為左布丁

紅豆布丁奶茶除咗三兄弟之外唯一一杯本身有布甸 大$22 中$20 幾好飲紅豆又正
係咪大角嘴

收工話你知
有冇人會溝女店員?
點解飲親都覺得啲珍珠酸酸地
飲其他鋪頭嗰啲又唔會

之前有客講過 可能擺太耐酸咗食珍珠timing好重要 太新鮮又唔得太耐又唔得
你呢間野唔掂
第一 唔靚女
第二 料太差
第三 招牌好土

一:又唔覺邊間其他牌子有靚女 同埋好難飲嘅話你會因為靚女去買咩?
二:料改善緊 好多都好咗
三:其實行銷手法/poster都係 不過已經明顯改緊啲細節位
可唔可以請me
利申 男

你有冇去in呀?男其實易請過女
格雷三兄弟半糖少冰

以前成日飲不過有啲舖啲茶好淡 調景嶺個間

EX成日飲 買到記得

巴打未放低? 唔好再諗啦
抹茶紅豆個杯有無伏

Push

sorry我順住覆 啱啱未覆到 上面覆咗
邊啲最伏?

梅 仙楂 焦糖 真心覺得好難飲
見到貢茶啲女都好正

未見過
做邊間?

直線自爆喎
次次都叫水蜜桃綠茶走甜少冰加仙草

我諗無人好似我咁叫

冇見過好奇怪 有時啲人乜都加奶蓋我都覺得好怪 水蜜桃綠 鮮奶仙草凍加奶蓋

你好咩位嘅意思係沖茶收銀嘅位定店長副店個啲?

收銀沖茶同廚房

你哋係全日fix死一個位?我哋一日會做晒全部位

唔定架 睇下咩位需要人 最鐘意沖茶位 不過做到對鞋好污糟
包唔包飯錢?食飯時間幾耐?
一日最少返幾個鐘?
賣唔曬會唔會隔夜再賣
係邊區返 我個區有個女仔 由我12 13歲開始做貢茶 做到我依家都就黎21歲都仲做緊 唔知你識唔識

做過港島 旺角 荃灣區 應該唔識 不過好少見人做咁耐 以前第一年做個同事做咗四年幾已經覺得好耐
搵日八下睇下有冇人識先

奧海城果間?
多年前做過兩間 加埋都做左兩年
真係好懷念

佢有話我哋呢度冇咁高人工 得$40㗎咋 但我答我知呀點解唔請喎 我都接受到啦

你in邊間

觀塘 九龍灣

呢2間都好似唔等人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞