做咗三年幾貢茶 你問我答

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
樓主有無去過路德圍幫更

唔好認我啦好嘛

見過有個好鍾意乾淨既男仔戴住手套一路沖野飲一路周圍左抹右抹 仲拖埋地 所以印象好深刻

全舖得我沖嘢會戴手套....
求放過
between,你改咗名認你唔到

放過你
好彩你沖既幾好飲
幫襯貢茶咁耐第一次見人咁乾淨

多謝你呢幾日會唔會經過?
你飲咩 幻覺嚟舖頭有人成日周圍抹嘢 好勤力(當初入嚟我都係咁)

唔知呀琴日已經飲左地鐵站附近果間
樓主試左新野未 我都係飲開珍奶同仙草奶凍炸 成日唔敢試果汁類野驚太人工甜

茶番?望落好老土 唔想買
三杯新嘢都冇特別 係轉咗彩珠 遲下有蝶豆花 度度都玩漸層

我覺得都唔錯 茶味濃
佢好似係抹茶出名d 我就無興趣試
不過試過一兩次太夜買d珍珠好硬
睇圖d彩珠好化學

係望落化學 但睇成份係天然色素嚟我會食
間嘢門面唔多得但下次我會飲下

個門面青bb咁 前排應該落錢係ig d foodie度賣廣告所以多左人幫襯

啲圖又唔靚
真係?每次去都冇乜人咁

一假期就好多人 應該話而家成個荃灣都好多人 假日真係行都唔想行

但係今日唔係紅日喎
其實今日一路都冇乜人咁 條街好靜 但今日竟然生意都唔錯 下晝多人啲 所以今日meet到target

今日條街都好多人去左朋友間cafe都爆場 d人好似唔洗番工咁
多唔多正妹化濃妝返工

mk妹就多

濃妝mk

有冇咩分享下

我打錯,之後打返

勞工法例黎架 連續四個禮拜番夠18個鐘 公司就要按連續性合約 (類似既term)黎雇用你 要比番年假/勞工假等福利你
等於一年有7日al+12日sh係唔洗番工都有錢袋
做pt要識呢d野阿如果唔係會比人呃

啱啱google完 我哋冇但算啦...人工都喺返度

以前考完dse出黎第一份工就係咁比人呃 最誇張番12收11 仲要一路食飯一路做 賣晒命咁先發現佢連應有既員工福利都無比過我地
而家做既大公司就會嚮第4個禮拜cut到你唔夠18個鐘 走法律罅

同道中人 越做得耐就越發現原來係自己太蠢先咁賣命返工,不過都係一種成長,做完呢兩年之後做親咩都覺得好做好多

打工仔真係唔洗太賣命
而家終於搵到份唔會攰到一收工停低就可以訓著既pt

返咩工?

都係飲食 類似超市既 收下錢fill下貨又一日
唔洗瘋狂炒檔 但又有咖啡沖下
做過呢行就知,如果即刻飲叫多冰最好飲
帶返屋企就叫小冰多糖

係咩 我沖畀自己飲係微冰半糖

真係好飽 飲唔落

做乜冇叫我不過呢個時間我喺廚房hea緊
你叫我嘅我沖杯好嘢你飲吖嘛 今日唔飲珍珠奶茶仙草奶凍啦? 你叫杯新嘢試下

好似係你收錢呀 長期帶手套
巴打! 我係外國,但我好想飲,可唔可以話我知用邊隻紅茶同綠茶? 我點解自己買honey 沖 個味同去你地到飲會唔同既?

試過沖奶茶,但比例唔太好

奶用奶精同奶都唔同味 所以好難完全一樣

當沖鮮奶茶

我哋新嘢終於有得轉鮮奶加$2

真係好飽 飲唔落

你叫我嘅我沖杯好嘢你飲吖嘛 今日唔飲珍珠奶茶仙草奶凍啦? 你叫杯新嘢試下

無謂相認嚇親樓主
呢幾日飲得太多珍奶 以前都有飲呢杯

真係好飽 飲唔落

頂 係我我係準備入廚房所以戴 平時收銀會除
點解對你件衫冇印象
我主場你唔畀我知你乜水你嚟都冇用
下次嗌我user name
覺唔覺我服務態度好咗以前好hea
mk happy lemon 個 oreo 奶茶幾正好重奶味
邊杯野飲沖既過程係最麻煩
等我叫多d

好多嘢好難記? 正常唔係做得耐就會記得晒㗎咩?
即係得一次機會加人工?之後就做幾耐都係4字頭?

產品愈黎愈多 水吧表經常改
你平時係落手落腳沖杯野飲 但你去到考試 係要用筆寫出黎 真係兩回事黎
講就考完之後再隨年資慢慢升囉 但咁既公司最多咪每年比多一蚊你 同貢茶無得比 貢茶老細真係見你做到野就加

咁慘 我見請人寫$36~$40
Full time 萬一二
店長先萬四咋陰公同我哋full time差唔多

人工同貢茶真係無得比 老細賞識你 真係好搵過cb 人工都升得快過人 雖然唔係多
利申:識某位貢茶老細

真係好飽 飲唔落

點解對你件衫冇印象

因為收個錢十秒都唔洗
其實國語歡迎光臨係咪都係standard黎

真係好飽 飲唔落

點解對你件衫冇印象

嗌你username沖沙冰比我 你講到咁難沖我就好想試
不過今日沖比我果個都幾好阿都叫做有shake下
https://lihkg.com/thread/104005/page/1?ref=android
開定2 歡迎大家過去留名 呢度嘅問題都會覆晒先 覆唔晒就喺嗰邊覆

咁快幾點堂呀?返學早啲瞓啦
嚟觀塘天仁 十點半唉 其實十一點已經好好

做citisuper呀foodcourt呀入面果d實做到斷氣

但我每次去都冇乜生意 個個位好偏僻
你港島區?

觀塘食飯時間都幾多人

應該係得個段時間忙
做歇腳亭6年pt

有冇咩分享下

無咩特別,我地間野又唔算污糟,每日都做好多清潔

係啲閪客囉,乜鳩都唔撚識
又話平時飲唔係咁呀屌鳩你,又成日落完單改黎改去
最on9就係成日話杯野好多冰,屌你跟譜沖架嘛
走冰加佢1$又問點解唔要冰都要加錢,比多d茶架嘛比水你咩

乾淨就好 最重要
其實你哋正常冰係幾多上次買朱古力鮮奶有七成係冰 飲完仲有一半之後冇再買過
樓主有無去過路德圍幫更

唔好認我啦好嘛

見過有個好鍾意乾淨既男仔戴住手套一路沖野飲一路周圍左抹右抹 仲拖埋地 所以印象好深刻

全舖得我沖嘢會戴手套....
求放過
between,你改咗名認你唔到

放過你
好彩你沖既幾好飲
幫襯貢茶咁耐第一次見人咁乾淨

多謝你呢幾日會唔會經過?
你飲咩 幻覺嚟舖頭有人成日周圍抹嘢 好勤力(當初入嚟我都係咁)

唔知呀琴日已經飲左地鐵站附近果間
樓主試左新野未 我都係飲開珍奶同仙草奶凍炸 成日唔敢試果汁類野驚太人工甜

茶番?望落好老土 唔想買
三杯新嘢都冇特別 係轉咗彩珠 遲下有蝶豆花 度度都玩漸層

我覺得都唔錯 茶味濃
佢好似係抹茶出名d 我就無興趣試
不過試過一兩次太夜買d珍珠好硬
睇圖d彩珠好化學

係望落化學 但睇成份係天然色素嚟我會食
間嘢門面唔多得但下次我會飲下

個門面青bb咁 前排應該落錢係ig d foodie度賣廣告所以多左人幫襯

啲圖又唔靚
真係?每次去都冇乜人咁

一假期就好多人 應該話而家成個荃灣都好多人 假日真係行都唔想行

但係今日唔係紅日喎
其實今日一路都冇乜人咁 條街好靜 但今日竟然生意都唔錯 下晝多人啲 所以今日meet到target

今日條街都好多人去左朋友間cafe都爆場 d人好似唔洗番工咁

夜晚好多 同事做到發脾氣 話阻人收工燒

勞工法例黎架 連續四個禮拜番夠18個鐘 公司就要按連續性合約 (類似既term)黎雇用你 要比番年假/勞工假等福利你
等於一年有7日al+12日sh係唔洗番工都有錢袋
做pt要識呢d野阿如果唔係會比人呃

啱啱google完 我哋冇但算啦...人工都喺返度

以前考完dse出黎第一份工就係咁比人呃 最誇張番12收11 仲要一路食飯一路做 賣晒命咁先發現佢連應有既員工福利都無比過我地
而家做既大公司就會嚮第4個禮拜cut到你唔夠18個鐘 走法律罅

同道中人 越做得耐就越發現原來係自己太蠢先咁賣命返工,不過都係一種成長,做完呢兩年之後做親咩都覺得好做好多

打工仔真係唔洗太賣命
而家終於搵到份唔會攰到一收工停低就可以訓著既pt

返咩工?

都係飲食 類似超市既 收下錢fill下貨又一日
唔洗瘋狂炒檔 但又有咖啡沖下

估唔到想試你嘅咖啡 你好鍾意沖咖啡咁交換好無

真係好飽 飲唔落

無謂相認嚇親樓主
呢幾日飲得太多珍奶 以前都有飲呢杯

點解會嚇親 我等陣有人認我
飲朱古力啦 好飲(我沖個啲)
mk happy lemon 個 oreo 奶茶幾正好重奶味

下次試 多謝推介
m記個杯都幾好飲
芋香係咩用啲粉沖架
等我叫多d

一定係沙冰你買唔緊要 唔好嚟我度買就得
$36一杯 貴死你

好多嘢好難記? 正常唔係做得耐就會記得晒㗎咩?
即係得一次機會加人工?之後就做幾耐都係4字頭?

產品愈黎愈多 水吧表經常改
你平時係落手落腳沖杯野飲 但你去到考試 係要用筆寫出黎 真係兩回事黎
講就考完之後再隨年資慢慢升囉 但咁既公司最多咪每年比多一蚊你 同貢茶無得比 貢茶老細真係見你做到野就加

咁慘 我見請人寫$36~$40
Full time 萬一二
店長先萬四咋陰公同我哋full time差唔多

人工同貢茶真係無得比 老細賞識你 真係好搵過cb 人工都升得快過人 雖然唔係多
利申:識某位貢茶老細

我同意 好睇人
但頂盡都難上二萬 自己開間啦
等我叫多d

一定係沙冰你買唔緊要 唔好嚟我度買就得
$36一杯 貴死你

點解賣咁貴冰黎咋喎
沙冰都麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞