[sheshe]要唔要介紹男仔畀你識之討論區(3)

1001 回覆
36 Like 7 Dislike

I know that feel
雖然可能只係講笑 但夠我sad足一日

暗戀真係好辛苦

真係少少野已經可以牽動情緒
佢唔睇我一日ig story已經夠我sad一日
佢random覆我ig story又夠我開心一日

我尋日成日等佢睇我story

但起碼你同佢上堂都有得見
都叫幾開心吖
我嗰個即使睇咗我story都係十年唔見一次

見一見 開心一陣 跟住又掛住佢成日
次次sd野比佢 都要等好耐佢先覆
成日走左去煲劇 究竟韓劇有幾吸引呀

咁你都叫有個原因知佢點解好耐先覆吖
加油呀 期望這苦戀獲得好的結尾

訓左一晚 佢已讀不回
又要搵話題同佢講
今日叫做有唔少突破,但聽日好可能就收得皮

摩牙

其實只係終於有正式既conversation
因為唔同team+我係新人所以之前只係hibye同事
傾左都幾耐下,一開始係佢坐埋黎say hi但冇再岀聲
可能覺得都唔識大家,跟住就我開聲先
之後就佢係咁問我野
但佢應該同大部分同事都咁talk得既 唔會亂ff

聽日應該可以睇得岀佢有冇仔了
而家就似有又似冇咁

難得終於同佢傾到偈
希望佢無仔啦

其實我自己都有plan過既
就係有就岩時間入pantry食飯
又咁岩佢冇出去食買左外賣番黎
pantry其實有兩張台佢又走左去我隔離坐
(有時我見到有唔熟既同事我自己都會坐另一邊)

真係太耐冇鐘意人, 呢排成日都想搵fd傾
但心知同我最close既即使唔mind但都唔會有咩反應
而冇咁close既fd又唔知信唔信得過佢地好
(有d都似係sheshe但冇明確傾過呢個話題)
谷住谷住都幾辛苦

係度講囉..大家都唔知大家邊個

我真係驚有一日我忍唔住
我地琴晚食飯我番到屋企發現唔見左對手套
佢話幫我打去問,如果有既話一陣放學去幫我拎返 (因為我番緊工,佢仲讀緊u)
跟住又幫我拎條頸巾番佢到洗
點解有時要對我咁好

但明明佢有男朋友
即係點啊

聽日情人節佢同男朋友出?

佢今晚同佢男朋友番大陸
聽日先番
不過佢係乖女佢好守得住
我話 你今晚一定唔記得左我
佢話 唔會 你打比我我會聽 唔會唔理你

我琴日得到個bad ending就係佢原來已經同左另一個訓好多次 仲有成個新年假⋯⋯
希望你唔會share到我既感受

唔係打沉你 只係想叫下春,佢以前都會話唔會唔理我,最後又係不停用其他理由叫我唔好搵佢

但我之前已經chok過佢好多次
佢都好好好肯定好認真咁話無
我有聽過佢d concern,咁我都信佢應該係真係無
不過就算真係有咁又點,我都係咁中意佢
琴晚佢地係大陸過夜,我夜晚搵佢佢都有應我
懲人節可唔可以快d過

不過聽日我都約左佢
我唔知佢係太遷就人定點,問佢不如走左堂tutorial同我早d出去,佢又好似肯
聽日要帶佢睇格雷 教壞佢
佢話佢未睇過第一集但都陪我睇

都係既 但真係覺得好難受 我個腦連飄岀少少畫面岀黎已經好想死 我真係唔想再諗好辛苦
仲要懲人節,諗起佢地去拍拖去睇戲我就
btw 希望你地聽日睇得開心啲啦

但明明佢有男朋友
即係點啊

佢今晚同佢男朋友番大陸
聽日先番
不過佢係乖女佢好守得住

我琴日得到個bad ending就係佢原來已經同左另一個訓好多次 仲有成個新年假⋯⋯

唔係打沉你 只係想叫下春,佢以前都會話唔會唔理我,最後又係不停用其他理由叫我唔好搵佢

懲人節可唔可以快d過

不過聽日我都約左佢
我唔知佢係太遷就人定點,問佢不如走左堂tutorial同我早d出去,佢又好似肯

都係既 但真係覺得好難受 我個腦連飄岀少少畫面岀黎已經好想死 我真係唔想再諗好辛苦

雖然佢地未一齊 但我即使得到佢個人都永遠唔可以好似果個女仔咁得到佢個心 點解佢鐘意果個唔係我 點解明明我可以對你好好多 你都係揀佢
今日返學有個friend走埋嚟話有個classmate鍾意我,一齊上堂咗半年幾,而家先知佢係les ,但個女仔同我平時唔多交流份人又好靜,知道之後我個樣係
我再諗起佢之前啲舉動,即刻咩都明晒,佢成日都有意無意同我有body touch,開頭都好驚訝,明明佢唔似啲咁嘅人,但後尾又覺得可能佢終於同我哋成班熟落,開始大家玩吓
諗返起有次誇張到試過喺後面成個人攬埋嚟,但畀我一嘢逃脫咗,因為我嚇親
我可以點處理再同佢一齊上堂好,我係咪應該扮唔知,但又驚我如果突然疏遠又太唔似我

你係b look定女仔樣
喺後面攬埋嚟都幾大膽喎

我覺得扮唔知比較好
同平時一樣唔洗特別疏遠佢
佢再有進一步表示而你又真係冇feel先拒絕
已經可以叫春了
人地連工都冇番

佢今晚同佢男朋友番大陸
聽日先番
不過佢係乖女佢好守得住

懲人節可唔可以快d過

不過聽日我都約左佢

雖然佢地未一齊 但我即使得到佢個人都永遠唔可以好似果個女仔咁得到佢個心 點解佢鐘意果個唔係我 點解明明我可以對你好好多 你都係揀佢

你果個係咩情況?
我係pure中意左個有男朋友既直女
然後我feel到佢地雖然無乜激情好平淡 但其實都好穩定
情人節

好想同佢過

點開口
情人節又係毒自過
有冇絲打分享sweet野聽下
今日返學有個friend走埋嚟話有個classmate鍾意我,一齊上堂咗半年幾,而家先知佢係les ,但個女仔同我平時唔多交流份人又好靜,知道之後我個樣係
我再諗起佢之前啲舉動,即刻咩都明晒,佢成日都有意無意同我有body touch,開頭都好驚訝,明明佢唔似啲咁嘅人,但後尾又覺得可能佢終於同我哋成班熟落,開始大家玩吓
諗返起有次誇張到試過喺後面成個人攬埋嚟,但畀我一嘢逃脫咗,因為我嚇親
我可以點處理再同佢一齊上堂好,我係咪應該扮唔知,但又驚我如果突然疏遠又太唔似我

喺後面攬埋嚟都幾大膽喎

我覺得扮唔知比較好

你長髮直女既話佢都幾夠膽

喺後面攬埋嚟都幾大膽喎

我覺得扮唔知比較好

我no label
性格同衣著都boyish但唔係b look
我短頭髮但唔係剷青嗰啲,會紥辮仔
佢真係好夠膽
從來冇試過有女仔會咁對我
但我哋平時係唔多交流
連WhatsApp都冇嗰啲
真係淨係靠返學上堂相處
到琴晚女友問我收工去邊先記得今日14/2
今日仲要係紀念日

喺後面攬埋嚟都幾大膽喎

我覺得扮唔知比較好

我no label
佢真係好夠膽
但我哋平時係唔多交流
真係淨係靠返學上堂相處

中意得咁突然 係咪有follow哂你ig snapchat果d成日留意呀
Btw你個名
今日仲要係紀念日

你死喇
已經可以叫春了
人地連工都冇番

點解? 你唔叫佢番工? 之後會唔會見到? 多d同人講野啦

唔同team,本身hibye同事岩岩尋日先有機會傾計
今日應該係請左annual
今日仲要係紀念日

你死喇

冇事既 好似係
今晚有冇入得閒
前幾日同佢出街佢見到個公仔話想要
我諗住一陣出去買
聽日送比佢
但佢似係唔會無啦啦收人禮物果d黎
因為之前話請佢食飯都唔制
咁佢問我做咩送既話點答好
情人節禮物?

喺後面攬埋嚟都幾大膽喎

我覺得扮唔知比較好

我no label
佢真係好夠膽
但我哋平時係唔多交流
真係淨係靠返學上堂相處

中意得咁突然 係咪有follow哂你ig snapchat果d成日留意呀
Btw你個名

佢咩都冇呀,平時最多交流都係hi同喂

我有女朋友㗎
諗緊好無象徵試送枝花
但諗到人會以為我係買比自己就好不安
我諗住一陣出去買
聽日送比佢
情人節禮物?

隻公仔有幾大
我未同女朋友一齊(未追佢之前)個時
我係老麥換左隻黑白狗比佢
當日我行行下同佢講我r唔到背脊叫佢幫我r
之後佢一伸手想幫我r既時候就掂到份禮物
依招我用左2次 佢2次都中計
同埋佢都係啲唔鐘意收人禮物既人 但我諗你比少少心機諗點送比佢 佢會轉移左視線唔會諗做咩送禮物比佢
我諗住一陣出去買
聽日送比佢
情人節禮物?

隻公仔有幾大
同埋佢都係啲唔鐘意收人禮物既人 但我諗你比少少心機諗點送比佢 佢會轉移左視線唔會諗做咩送禮物比佢

都有成40cmx30cm咁大隻架
你果招又勁正喎但我呢到用唔到
諗住係佢後面突然成隻拎出黎擺佢眼前咋
我諗住一陣出去買
聽日送比佢
情人節禮物?

隻公仔有幾大

其實每次同佢出去 佢一見到d咩野話好得意/想要/好似幾好味 既野我都會記得
好想買晒然後一次過送比佢
知佢中意hello kitty, 我知近期西環開左間hello kitty主題既一田, 有hello kitty macaron同埋卷蛋
我直程想自己早d出去買左然後佢既時候比個surprise佢...
好多好sweet既野我都想做,但好驚嚇親佢/比佢知道左我既秘密
我諗住一陣出去買
聽日送比佢
情人節禮物?

隻公仔有幾大

好大隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞