[sheshe]要唔要介紹男仔畀你識之討論區(3)

1001 回覆
36 Like 7 Dislike

我反而冇乜女仔相 更加唔敢暗示

會刻意po男仔相
算啦都知難認,唔應該問

我自己係咁 有d想身邊熟既fd自己估到 唔想自己講出口 gay朋友都有既但唔親密

身邊無人證實到我性取向
不過都有人估過我是咪唔鐘意男仔
玩first impression啲人都高票估我係lesbian
所以我諗啲人其實都feel到掛?

你個樣似? pure?

佢地話個feel似
不過我覺得我係正常女仔樣,無乜特別
我都唔知佢地個'feel'點嚟

你性格係點?
我好耐之前比個好熱情既女仔聊我傾計(面對面走黎識我)
傾左30分鐘 佢就問我係唔係les
個時小毒毒既我未同過任何人講我既性取向 所以我就一口拒絕左

我反而無承認/拒絕呀求其打發佢地就算
啲人話我係比較caring?
但其實caring都唔代表係les吖?
其實我好鐘意同男仔玩,不過真係分得好清楚係友情

咦係喎
我中意嗰個成日講笑咁問我攞情人節禮物
遲d佢再問 我可以話送自己比佢
可以睇佢咩反應

之前唔知咩特別日子 諗住玩下話送自己比女朋友
仲懶有誠意咁買左條絲帶諗住綁個蝴蝶結落手到比佢拆
點知單手綁得勁樣衰
最後放棄左

希望女朋友睇到唔好恥笑我

今日講左啦 但係佢話 鬼要你咩

I know that feel
雖然可能只係講笑 但夠我sad足一日

暗戀真係好辛苦

真係少少野已經可以牽動情緒
佢唔睇我一日ig story已經夠我sad一日
佢random覆我ig story又夠我開心一日

未追到手就唔好咁上心啦 咁好痛身又傷心

講就易,我都想控制到

咦係喎
可以睇佢咩反應

點知單手綁得勁樣衰
最後放棄左

暗戀真係好辛苦

我尋日成日等佢睇我story

但起碼你同佢上堂都有得見
都叫幾開心吖
我嗰個即使睇咗我story都係十年唔見一次

點知單手綁得勁樣衰
最後放棄左

暗戀真係好辛苦

都叫幾開心吖

見一見 開心一陣 跟住又掛住佢成日
次次sd野比佢 都要等好耐佢先覆
成日走左去煲劇 究竟韓劇有幾吸引呀

送自己俾佢

咦係喎
可以睇佢咩反應

點知單手綁得勁樣衰
最後放棄左

暗戀真係好辛苦

唉 我都係咁 仲要自己諗好多 諗點解咁耐都未覆。

我反而冇乜女仔相 更加唔敢暗示

會刻意po男仔相
算啦都知難認,唔應該問

我自己係咁 有d想身邊熟既fd自己估到 唔想自己講出口 gay朋友都有既但唔親密

身邊無人證實到我性取向
玩first impression啲人都高票估我係lesbian

你個樣似? pure?

佢地話個feel似

你性格係點?

你個人會唔會都幾爽朗定都係文靜

咦係喎
可以睇佢咩反應

點知單手綁得勁樣衰
最後放棄左

暗戀真係好辛苦

咁覆得快又代表d咩
我搵親佢 佢最遲都係幾分鐘內一定覆我
仲要覆完我如果我未覆佢 佢一兩分鐘又會搵我
琴日我拎佢電話黎禁,咁岩有隻兵搵佢
佢話 唔好咁快覆佢啦 我唔係會秒覆人地既人黎架
我話 係咩 但你一定係勁快覆你男朋友架囉(心入面os )
佢話 唔係囉 我覆你先係最快囉
我即刻 不過其實都唔代表d咩
今日叫做有唔少突破,但聽日好可能就收得皮

摩牙

咁覆得快又代表d咩
我搵親佢 佢最遲都係幾分鐘內一定覆我
仲要覆完我如果我未覆佢 佢一兩分鐘又會搵我
琴日我拎佢電話黎禁,咁岩有隻兵搵佢
佢話 唔好咁快覆佢啦 我唔係會秒覆人地既人黎架
我話 係咩 但你一定係勁快覆你男朋友架囉(心入面os )
佢話 唔係囉 我覆你先係最快囉
我即刻 不過其實都唔代表d咩

sweet到核爆

暗戀真係好辛苦

都叫幾開心吖

見一見 開心一陣 跟住又掛住佢成日
次次sd野比佢 都要等好耐佢先覆
成日走左去煲劇 究竟韓劇有幾吸引呀

咁你都叫有個原因知佢點解好耐先覆吖
加油呀 期望這苦戀獲得好的結尾

身邊無人證實到我性取向

你個樣似? pure?

佢地話個feel似

你性格係點?

一定唔係文靜

摩牙

其實只係終於有正式既conversation
因為唔同team+我係新人所以之前只係hibye同事
傾左都幾耐下,一開始係佢坐埋黎say hi但冇再岀聲
可能覺得都唔識大家,跟住就我開聲先
之後就佢係咁問我野
但佢應該同大部分同事都咁talk得既 唔會亂ff

聽日應該可以睇得岀佢有冇仔了
而家就似有又似冇咁
情人節
情人節

好想同佢過
毒毒上一上黎叫下春
今日返學有個friend走埋嚟話有個classmate鍾意我,一齊上堂咗半年幾,而家先知佢係les ,但個女仔同我平時唔多交流份人又好靜,知道之後我個樣係
我再諗起佢之前啲舉動,即刻咩都明晒,佢成日都有意無意同我有body touch,開頭都好驚訝,明明佢唔似啲咁嘅人,但後尾又覺得可能佢終於同我哋成班熟落,開始大家玩吓
諗返起有次誇張到試過喺後面成個人攬埋嚟,但畀我一嘢逃脫咗,因為我嚇親
我可以點處理再同佢一齊上堂好,我係咪應該扮唔知,但又驚我如果突然疏遠又太唔似我

身邊無人證實到我性取向

你個樣似? pure?

佢地話個feel似

你性格係點?

一定唔係文靜

係唔係你有啲man man地既性格 比佢地感覺到
pure暗戀女仔慘過食屎
長期當兵既感覺

我什麼都不是我是二等兵士

請不要給個機會我做傻事

我真係驚有一日我忍唔住
我地琴晚食飯我番到屋企發現唔見左對手套
佢話幫我打去問,如果有既話一陣放學去幫我拎返 (因為我番緊工,佢仲讀緊u)
跟住又幫我拎條頸巾番佢到洗
點解有時要對我咁好

但明明佢有男朋友
即係點啊

聽日情人節佢同男朋友出?

佢今晚同佢男朋友番大陸
聽日先番
不過佢係乖女佢好守得住
我話 你今晚一定唔記得左我
佢話 唔會 你打比我我會聽 唔會唔理你

我琴日得到個bad ending就係佢原來已經同左另一個訓好多次 仲有成個新年假⋯⋯
希望你唔會share到我既感受

唔係打沉你 只係想叫下春,佢以前都會話唔會唔理我,最後又係不停用其他理由叫我唔好搵佢

摩牙

之後就佢係咁問我野

而家就似有又似冇咁

難得終於同佢傾到偈
希望佢無仔啦
嗚啊佢突然約我今晚一齊出街食飯 好幸福

但好朋友只是朋友

摩牙

之後就佢係咁問我野

而家就似有又似冇咁

難得終於同佢傾到偈
希望佢無仔啦

其實我自己都有plan過既
就係有就岩時間入pantry食飯
又咁岩佢冇出去食買左外賣番黎
pantry其實有兩張台佢又走左去我隔離坐
(有時我見到有唔熟既同事我自己都會坐另一邊)

真係太耐冇鐘意人, 呢排成日都想搵fd傾
但心知同我最close既即使唔mind但都唔會有咩反應
而冇咁close既fd又唔知信唔信得過佢地好
(有d都似係sheshe但冇明確傾過呢個話題)
谷住谷住都幾辛苦
單身情人節
長期當兵既感覺

請不要給個機會我做傻事

我真係驚有一日我忍唔住
佢話幫我打去問,如果有既話一陣放學去幫我拎返 (因為我番緊工,佢仲讀緊u)
點解有時要對我咁好

但明明佢有男朋友
即係點啊

佢今晚同佢男朋友番大陸
聽日先番
不過佢係乖女佢好守得住

我琴日得到個bad ending就係佢原來已經同左另一個訓好多次 仲有成個新年假⋯⋯

唔係打沉你 只係想叫下春,佢以前都會話唔會唔理我,最後又係不停用其他理由叫我唔好搵佢

但我之前已經chok過佢好多次
佢都好好好肯定好認真咁話無
我有聽過佢d concern,咁我都信佢應該係真係無
不過就算真係有咁又點,我都係咁中意佢
琴晚佢地係大陸過夜,我夜晚搵佢佢都有應我
懲人節可唔可以快d過
長期當兵既感覺

請不要給個機會我做傻事

我真係驚有一日我忍唔住
點解有時要對我咁好

但明明佢有男朋友
即係點啊

佢今晚同佢男朋友番大陸
聽日先番
不過佢係乖女佢好守得住

但我之前已經chok過佢好多次
佢都好好好肯定好認真咁話無
我有聽過佢d concern,咁我都信佢應該係真係無
不過就算真係有咁又點,我都係咁中意佢
琴晚佢地係大陸過夜,我夜晚搵佢佢都有應我
懲人節可唔可以快d過

不過聽日我都約左佢
我唔知佢係太遷就人定點,問佢不如走左堂tutorial同我早d出去,佢又好似肯
聽日要帶佢睇格雷 教壞佢
佢話佢未睇過第一集但都陪我睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞