【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(二)

1001 回覆
27 Like 4 Dislike

我成兩年無食過
其實我幾鍾意漢奸王

而加得機場先有?佢個奧洲安格斯超正

唔只,仲有間,依幾日見過,但唔記得左係邊到見到

啱啱google完,紅磡 都係好遠
各位早晨~~~~~

午安

開工未呢

尋日開左爐

應該有利是架喎

我成兩年無食過
其實我幾鍾意漢奸王

我都唔知仲有邊道有喇~
有都無錢食喇~

好懷念

睇到就肚餓

M記 成個月冇食過

我成兩年無食過
其實我幾鍾意漢奸王

竟然會唔記得
你個腦

我成兩年無食過
其實我幾鍾意漢奸王

太遠了吧

太遠了吧

我係紅磡火車站見到

竟然會唔記得
你個腦

賭到用盡腦汁

太遠了吧

我係紅磡火車站見到

而家先諗起

竟然會唔記得
你個腦

賭到用盡腦汁

請食飯啦

竟然會唔記得
你個腦

賭到用盡腦汁

請食飯啦

你係咪出先

竟然會唔記得
你個腦

賭到用盡腦汁

請食飯啦

你係咪出先

我要阿一鮑魚

請食飯啦

你係咪出先

我要阿一鮑魚

我要gigi鮑魚

太遠了吧

我係紅磡火車站見到

而家先諗起

我見到做好心巴打話紅磡,我先醒起

你係咪出先

我要阿一鮑魚

我要gigi鮑魚

你兩個可以等價交換

請食飯啦

你係咪出先

我要阿一鮑魚

我要gigi鮑魚

無你份

太遠了吧

我係紅磡火車站見到

而家先諗起

我見到做好心巴打話紅磡,我先醒起

你個腦

你係咪出先

我要阿一鮑魚

我要gigi鮑魚

你兩個可以等價交換

呢個世界邊有等價交換架

上回講到詩琳夢見自己返翻去中學時期~
ManYan話詩琳好勝~就試下去溝下隔離班既透明人~
詩琳又真係幾好勝~想試試~就喺透明人面前扮跌書~
而透明人就真係上前幫詩琳執喎~
大家介紹一下,知到呢個男仔叫做高皓傑~皓傑~
皓傑既溫暖微笑慢慢變成灰色...整個空間都慢慢變成灰色...分裂...粉碎...飛散...
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

當我再次有返意識...

當我再次睜開雙眼...

我眼前正正係仲熟睡緊既阿Ken...

係發夢...

點解會發埋D咁既夢...

呢D又算唔算係同床異夢...

瞓喺阿Ken身邊...夢見皓傑...
我望一望阿Ken...熟睡中既阿Ken...再望一望佢身後...望住塊窗簾布...

藍藍地色...藍藍地色...

天光?黎明?而家係幾點?

我轉一轉身...喺床頭拎一拎起部電話睇一睇...

喺個Lock機畫面第一樣見到既係...

“WhatsApp 高露潔 離開越遠 感覺越近”
係皓傑既WhatsApp...

或者就係呢個原因...

自嗰晚同皓傑食左餐聚舊飯之後,都已經過左半年...

而喺呢半年黎,我地都無再約出黎見一面...

亦都無通過電話...

就只有WhatsApp...

只有皓傑Send過黎既WhatsApp...
呢半年黎,我每朝起身睇睇部電話,都會收到皓傑由凌晨Send黎既WhatsApp...

只係簡單既一句半句...最長都係五句六句...

日日如是...從沒間斷...

或者就係咁...或者就係因為日日都收到皓傑既WhatsApp...所以先會令我夢見皓傑...

雖然話我每日都會收到皓傑一個WhatsApp...

之不過...我從來都無覆過佢...
就連一次...一句...一粒字...一個Emoji...我都無覆過....

我都只係睇完就算...

有時喺個Lock機畫面睇得晒既話,我都唔會撳開黎睇...

可能係因為...有時佢Send俾我D句子有D深...唔係好明...又唔多想深究...

又可能係...我都唔多上心...

對皓傑Send過黎既WhatsApp...我都唔係好上心...
呢半年黎...一百八幾個WhatsApp...或者就只有頭幾個既時候...覺得好搞笑...

條友做乜無啦啦Send D咁既野過黎俾我?

第一日...第二日...我都係諗佢太無聊先Send野過黎...

過左一個星期...過左兩個星期...諗住我唔覆佢,佢覺得無癮就唔再Send黎...

再過左一個月...兩個月...我都已經變成習慣...
每日都會發生既事...就會變成習慣...

變成習慣之後就唔會再咁在意...

或者皓傑都係一樣...習慣左我唔會回覆佢...所以都唔在意我回唔回覆佢...繼續Keep住每日凌晨都Send一個WhatsApp俾我...

瞓喺張床上面...望下望下部電話…望下望下個WhatsApp...

「嗯嗯...詩琳...醒左喇詩琳?喺道睇緊乜?」阿Ken從後攬一攬住我...

阿Ken隻手攬住我條小蠻腰…貼塊面埋我條頸...喺我背後用力索一索…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞