【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(二)

1001 回覆
27 Like 4 Dislike
搵返粒朱古力食下先

上回講到詩琳俾個阿伯喪J~
但J到詩琳到站都係J唔出~
無計啦~俾晒機會你架喇~係出唔到就出唔到架喇~
之後詩琳就返到黎公司喇~
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 02-半年之後] PART 04

又係好似平時咁俾班男人圍住咁搭𨋢返上公司...

又係好似平時咁行返埋自己個坐到厭既位...

Doris又好似平時咁俾賈老闆召左入房啪啪啪啪啪啪啪啪啪啪啪啪...

好悶...真係好悶...

喺香港做打工仔真係好鬼死悶...
我仲要悶到幾時?

我仲要悶多幾多年?

我係唔係就係咁就悶足成世丫?

唉...

所以你都唔可以怪我之前無份工做得長~

因為我真係一個好怕悶既人~

困喺一個地方太耐我係會痴線架~
唉...

幾時先可以退休自由自在咁做自己想做既野丫~~~

真係發夢都無咁早...

都係乖乖地繼續工作工作...

你快樂過生活~我拼命去生存~
坐喺道等部爛鬼電腦Load入個Windows...

本來諗住拎部電話出黎,一邊睇下有乜無聊野睇一邊等...

之但係諗諗下...今日下午要出去見客...

D野都未準備好好晒...

一陣睇下睇下D無聊野又無心機做野就麻煩...
要知道而家D客真係好鬼死麻煩...

又問東...又問西...

又這樣...又那樣咁...

都係做多D準備功夫...就算等陣要俾人抽插...都抽插得無咁痛丫嘛…

所以話前戲真係要做足~才能夠進入主題~
等到部爛鬼電腦入左Windows之後...仲要等佢Load到順晒...就開始工作工作再工作...

對住D資料睇下睇下...

又拎起D課本睇下睇下...

又撳個電子課本出黎睇下睇下...

睇下睇下...撳下撳下...

總係撳唔到自己想撳既野出黎...
仲要撳下撳下唔知自己撳左去邊...

又有D野唔知做唔做到...

又有D野好似做極都係錯咁...

對住個電子課本真係對到頭都痛...

真係唔明點解D電子課本咁難用...

點解唔可以好似Facebook丫~IG丫嗰D Apps咁撳幾撳就上晒手?
真係唔明…

乜都唔明...

對住個電子課本成兩個幾鐘真係對到我成頭煙...

點算?

等陣見個麻煩客...實俾佢問到口啞啞架喎...
點算呢...點算好呢...

有邊個可以幫到我呢...

有邊個可以幫到我?

呢層唔使諗咁多…就梗係搵Brian就最好不過啦~

係咯~其實平時既我一見悶就會走過去搵下Brian既~

當然都係借頭借路問下有關D電子課本既野~實質就係想親近下佢咋嘛~
而Brian又好似唔覺得有D乜野問題~又察覺唔到我時時都係有意無意咁抽下佢水~

既然人地又唔覺~我又可以解下悶~何樂而不為呢~

況且今次我又真係有好多野唔明想請教下佢~

仲要有D急~(唔係我心急~係真係緊急~)

好啦~都係唔好諗咁多~快D過去親近下...搵下Brian幫幫手好過~
我就照一照塊鏡仔~睇下個樣O唔OK先~

再起一起身扯一扯正返條短裙~檢查下身上既衣物整唔整齊~

確保四四正正見得人之後,我就斯斯文文大家閨秀咁行過去I.T.部嗰邊~

我雙手放後,一步一步咁行到過去I.T.部之時...

一個二個I.T.部既同事就伸晒個頭出黎望住我~
個個對眼仲鬼死咁鹹濕咁~由我對有少少踭既黑色爧面高踭鞋掃視到上小腿...

又由我對小腿掃視到上我大髀...

又由我對大髀掃視到我條短裙邊...

又由我條短裙邊掃視到我條小蠻腰…我對小饅頭...我條粉頸...我塊美麗臉蛋...

我一直行...佢地個個就來來回回...前前後後咁三百六十度掃勻晒我全身...

鹹濕仔~

真係唔使睇你地個Mon都知你地平時返工用得最多時間既就係喺上網搵美女J圖啦~
好心你地班毒男就𥄫少D女~搵少D J圖~

留返多D時黎識下女仔~正正常常拍下拖好過啦~

唔通你真係想逃離異性,天天也預左自己單手上網咩?

唔好睇咁多100毛~信埋晒嗰個專家Dickson派膠啦~

你真係會踎足一世浴缸~唱足一世毒Song~毒足一世架~

唉~我都係唔好理班毒L咁多~繼續行去Brian嗰邊~
我細細步~細細步~輕輕腳~輕輕腳咁行到去Brian身邊~輕聲咁講:『唔該~』

Brian聽到我把甜美聲線後就望一望過黎:「早晨丫詩琳~有野唔明?」

或者係呢排成日走過黎問野啦~Brian都好似已經有D習慣~

『係丫Brian~我又有D野唔明想請教下你~』我又含春...羞答答咁帶住微笑點點頭~

梗係話有野唔明想請教下你啦~

唔通話俾你聽我下面濕晒想你幫我止止水咩~
「嗯嗯~咁...你等我一陣先~我...整埋少少野就同你入會客室~」Brian講到好似性暗示咁~

當然一切都只係我自己係道FF啦~

Brian咁正經~會有乜鬼性暗示丫~

『嗯~你慢慢~』我就雙腳合實咁~企到直一直咁~乖乖地咁等Brian~
我一直都望住Brian~

注心工作既男人真係特別吸引~

尤其係有家室既男人~

總係會散發住一種...吸引力...

一種成熟穩重既吸引力...

呢種吸引力...就最容易吸引到我呢種年紀既女仔...

今晚出完

三句預告

我呢種係邊一種年紀既女仔?

咪就係想結婚有個家但又好似未定性落黎既廿五六歲既矛盾女仔囉~

女仔去到廿五六歲...都真係要搵到個結婚對象架喇~
懲人節出完文 真係好想縮埋個龜頭訓

一覺瞓天光

一覺瞓天光

訓到下年既今日
條街真係
注心工作既男人真係特別吸引~

好怪
好彩唔係香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞