【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(二)

1001 回覆
27 Like 4 Dislike
慶祝生日爆肛了

巴打今日生日?生日快樂

生日快樂

介紹返個女仔俾人啦

wingwing

多謝咁多位巴打
慶祝生日爆肛了

巴打今日生日?生日快樂

生日快樂

介紹返個女仔俾人啦

wingwing

多謝咁多位巴打

願個容易d既生日願望會容易D實現~~~~~
慶祝生日爆肛了

巴打今日生日?生日快樂

生日快樂

介紹返個女仔俾人啦

wingwing

多謝咁多位巴打

個容易d既生日願望會容易D實現~~~~~

上回講到詩琳同皓傑食完飯~
皓傑話大家都住屯門,就送埋詩琳返去喎~
詩琳同皓傑上到巴士,又坐返以前坐開既位~
詩琳仲好快咁喺皓傑既膊頭瞓著左~瞓晒仲流晒口水咁~
皓傑就話詩琳同以前一樣~
而其實詩琳只會瞓喺皓傑膊頭上先會流口水~
送到詩琳返去,皓傑同詩琳講左句:「你要幸福...」
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 02-半年之後] PART 01

喺Lunch過後,著住白色校服既同學都喺學校裏面Hea~

有D就喺籃球場上打波~

有D就喺平台上睇住班男仔打波~

有D就喺長檯上傾計~

有D就喺長檯上撩下女仔~

有D就喺走廊上你追我逐~
學校既生活就係咁Hea~

但做學生既時候,就總係唔識得珍惜...

拎住D書,同ManYan挨喺一樓個欄杆道Hea下Hea下...

「好悶喔~」ManYan抬頭淫叫一聲~

『唔好呻吟啦~下面班男仔都望晒上黎喇~』我就撳一撳住ManYan個嘴仔~
「唔唔唔...喂丫~我就係要引班男仔望上黎丫嘛~」ManYan仲要姣姣地咁~

『好心你啦~引人又唔係俾機會人~』真係唔明點解我身邊總係有咁多呢D人...

得閒無事又偷望下人...又撩下人傾計...又講D色情野...又請人食下波餅...又引人地約你出街...請你食野...

成日就好似俾機會人咁...

但當人地中伏喇~上當喇~入局喇~向你表白喇~你就話其實唔係想咁~
你又話未諗得清楚~

你又話俾多D時間你先~

咁即係點丫?

「呢D叫做收兵~」ManYan細細聲喺我耳邊講...

『我夠知呢D叫做收兵啦...但收黎做乜鬼姐?』你真係當我傻架咩?

「收多D兵就多D人對你好D~多D人錫你多D~多D人聽你使~俾錢你使~不論金錢上,就連心靈上都得到滿足~咁唔係幾咁好咩~」ManYan講到好似好有道理咁...

『我就覺得好似好煩咁喇...』我望住樓下班打緊波既男仔...

成班男仔追住個波走黎走去...都唔知為乜...
「你扮咩野丫?你身邊咪又係鬼咁多兵~」ManYan冷眼咁望一望我...

『我就係因為身邊有咁鬼多兵先覺得煩...』成日煩鬼住晒咁...

「煩你又收?」ManYan仲係冷眼咁望實我...

『邊係我收呀?!係佢地自己走埋黎架咋!我無兵營架囉好唔好?』仲好講喎...

我都無話要收兵...

班男仔就自己主動埋黎大獻殷勤咁...
「咁你可以Say No架嘛~」ManYan仲係Keep住冷眼咁望到我實一實...

『點Say丫?Say左又話我Hurt到人...一陣又話要生~一陣又話要死咁~我又要做衰人!』你知而家D男仔架啦...個個都係玻璃心咁...

「係丫係丫?咁咪Say Yes囉~」ManYan隨隨便便咁講左句...

『點Say Yes呀又?又無Feel...』D男仔咁白痴...好難有Feel架喎...

「無Feel?」ManYan諗左一諗,「定係你唔鍾意人地溝你咋?」

『你想講乜丫?』講到1999咁...
「即係話人地溝你就覺得無挑戰性~所以就睇唔上眼~你知你幾咁好勝架啦~」ManYan好似華生咁既樣...

『痴線...』我好勝...

俾ManYan咁樣講一講...又真係好似係喎...

ManYan好似好了解我咁既樣...

好似講出左我潛意識最深處既秘密咁既樣...
一直以黎...我都係一個好好勝既女仔...

做D乜野都係要第一…

為左第一都總會諗盡辦法搶返黎...

就算明明喺人地手中...我都要認為係應該屬於我...

所有所有都係咁...

難道我就連對愛情...都係咁?
「痴咩線丫~你就真係痴線喇~~~嗱~係唔信既,就試下主動溝嗰個男仔~」ManYan眼眉望一望遠處...

遠處正正就有一個戴住眼鏡...唔高唔矮...瘦瘦地...斯斯文文既男同學慢慢咁行緊過黎...

呢個男同學...係隔離班既...

「佢係隔離班既~讀書幾叻架~又會打下波咁~但就無乜人識佢~可能係因為佢外表平平凡凡~唔多起眼~身上又無乜話題~差唔多可以話係透明人~透明到一直都無拖拍~」ManYan擰下擰下頭...

一直都無拖拍?

係一張白紙...
收工睇文送飯
「你唔好睇佢係一張白紙丫~就係白紙先難落筆丫~」ManYan好似聽到我心裏面講乜咁...

的確係咁...

成張紙花晒...隨手就可以揮一筆...

但往往就係白紙先難落筆...

「點丫?係唔係好想挑戰下丫?」ManYan古古惑惑咁打量我一眼...

挑戰下...
又好似真係幾有挑戰性~

反正而家身邊話鍾意我嗰D...我又無一個睇得上眼...

仲覺得好煩...

如果我而家主動去撩呢個透明人...

一來可以睇下我既魅力足唔足以吸引到呢張白紙...

二來又可以令班煩到嘔既兵仔知難而退...

咁咪可以一箭雙鵰囉~
唔...好!就咁決定~

我就拎住堆書...扮下論盡咁搖下擺下...擺下搖下咁行過去個男同學前面...

當我行到同個男同學差唔多仲有五六個身位之時...

『哎呀...』我扮晒唔小心咁將D書跌晒落地...

再勁雞手鴨腳…左手右腳咁跪喺地上執書...

我豎起對耳仔...偷偷聽下前方有乜動靜...
“咯 咯 咯 咯 咯 咯 咯”幾下急速既腳步聲...

嘿嘿...

只見有個身影喺我前面跪一跪低...幫我執起跌喺地上既課本...

上釣喇...

好快手咁執好D課本...起一起身交到我手中...
『唔該…』我扮晒怕羞咁點一點頭...

「唔使客氣~」個男同學托一托副眼鏡...向我展露溫暖既微笑...

『我叫李詩琳~詩琳~』我面紅紅咁點點頭...

「我叫高皓傑~皓傑~」

高皓傑...皓傑...

皓傑既溫暖微笑慢慢變成灰色...整個空間都慢慢變成灰色...分裂...粉碎...飛散...

今晚出完

三句預告

當我再次有返意識...

當我再次睜開雙眼...

我眼前正正係仲熟睡緊既阿Ken...
皓傑...
皓傑...

一個好男人
皓傑...

一個好男人

因為一個玩笑,就等左個唔愛佢既人十年

wingwing

多謝咁多位巴打

個容易d既生日願望會容易D實現~~~~~

仲有機會
皓傑...

一個好男人

因為一個玩笑,就等左個唔愛佢既人十年

你有無聽過白兔同灰兔既故事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞