痴撚線 古天樂攞我最喜愛男歌手

874 回覆
1621 Like 1629 Dislike
你睇唔明我覆左你?

我對你既語文水平同邏輯評價又低左
係囉,偷偷地擺低個負評就當自己答左嘛

道理唔夠人講就梗係人地有問題啦,叻啦叻啦
但都有好處既
捧左佢出黎
佢又dum錢出黎搞event搞音樂呢
之前以為你得個腦有問題,原來眼都有

你試下用放大鏡睇,睇下搵唔搵到個答案
連古天樂自己上台都尷尷尬尬咁
都知唔應該係自己拎
叫返啲真有實力既歌手上台
今次真係好奇怪
但係投票出黎你又唔可以講咩
同英國脱歐一樣
但係d人唔係覺得無乜後果喎
又話樂壇已死又開咁多個post講
唔拉埋泛民講 我宜家齋講屌票
咁係咪就可以合理化屌票?
仲係度講投票結果反映選民質素
點解唔諗吓係歌手質素問題
你真係出到一個係見得吓人 服到眾嘅歌手
仲會唔會有咁多人推個古天樂上去?
係啊 唔排除有人真係玩嘢食花生投古天樂啊
個原因咪就係而家呢個樂壇根本唔值得聽眾認真對待囉
得把口講有咩後果可言
我日日開post話香港人低質會損害到任何人?你哋會交多咗稅?

就算係咁都好難混為一談

冇人唱得好過古天樂?
古天樂咁樣唱兩句真係對得住歌手呢個身份?

好似講到冇人好得過佢,然後又話唱得好嘅都頒咗金獎俾佢啦,雙重標準到

好啦,話人屌票嘅前題,都要建基於其他選擇都係水鬥水,但事實亦不盡然,咁鍾意聽張國榮梅姐就遲D落去慢慢聽啦,遲早人人都有份

然後就係有人大大聲話要做佢上台但另一方面又唔認自己有份膠化個遊戲

俾人屌低質都好正常丫,反正幾條友柴娃娃上台唱K咁就滿足到大部分人啦

係囉,既然咁無追求,咁使鬼要咁民主咩
我最喜愛男歌手 又唔係咩本年度最勤力 本年度最高銷量 本年度最高點播 有咩問題
算啦 佢地唔識中文 可憐下佢地
真心喜愛古天樂做男歌手都要卑人燃 卑人話搞爛樂壇 扑街商台吊你以後咪搞投票啦好心 內定啦
我覺得大家可以唔滿意賽果
但唔能夠唔認同個賽制
因為公投出嚟既
覺得唔值 下年就宣傳 搵人投自己鍾意既歌手
咁古仔隻歌又真係深入民心, 琅琅上口
好唔好聽另一件事, 依家又唔係投最好唱功
加上係人氣票投出我最喜愛男歌手

真心想問話人地究竟咩心態去投果班
係咪覺得古仔既歌冇價值
定你地覺得佢就冇努力過?
共產黨早知班港燦投完票會互屌,所以唔使你地投,屌都唔使屌河蟹幾多
香港講民主仲好笑過支爆
咁投首歌咪得囉,又唔係冇得投
推男歌手無非都係想老屈佢唱今期流行姐

幾好丫,宜家大部分觀眾都接受一個冇唱哂成首歌嘅我最喜愛男歌手,呢個就係觀眾嘅品味囉,冇問題喎
我反而覺得古仔心水清
係因為成個樂壇同頒獎禮有病態先推佢上黎
特登上台勉勵新人

之後仲以會長身份想籌備一個indie都有機會既頒獎禮

果晚佢真係似團長咁型棍
正負評balance
最喜愛又唔係唱歌技巧最好,有乜問題
小人之心度君子之腹 ,揀古仔就一定係撚鳩佢 ,唔比真係鍾意
冇人講個原因,其實好簡單兩個字,靚仔
最喜愛都係睇人緣啫
老實講今次唱嘅唔係古天樂換做黃宗澤
黃宗澤又真係未必拎到個獎喎
可能真係好多人鍾意古天樂嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞