痴撚線 古天樂攞我最喜愛男歌手

874 回覆
1621 Like 1629 Dislike
最少年少無知都反映左果年社會對抗爭嘅追求
而家都証明左一啲嘢嘅,不過唔係好嘅嘢囉
唔好咁肉酸啦
一人一票民主程序選出嚟㗎
最緊要係呢個獎根本就係計人氣炸
拎個獎同選特首比
on撚9
大家真係鍾意古天樂以歌手身份唱歌嘅話 我無異議
但前提係 幾多人真心鍾意聽佢唱歌
而唔係為左食花生心態投票聽佢唱歌
民主?
大家鍾意玩膠
你唔滿意就唔服?
喜愛你喜愛的先叫make sense?
要屌就一出名單果時屌903啦好心
人地真係一人一票投出嚟架
牙醫 腎 chok 濕扒
佢第一句都話佢行到上台拎呢個獎已經係奇蹟 真無無野好講
然之後佢再講話大家喜愛佢嘅唔係歌曲嘅作品
咁樣嘅話你都唔認為佢自己自嘲唔值得拎呢個獎咩
下次set做50%係評判揀,50%係投票好未
咁咪玩唔到膠囉
我又唔覺得依家樂壇啲人同古天樂好大差距喎
咪撚9啦
最歌個獎幾多人拎啊
曲詞監編唱啊

最男呢?
唱啊

最歌唱唔撚得都仲有曲詞監編值得
最男唔撚唱得有咩值得

我寧願你哋繼續 我最喜愛啊 吹咩
都好過拎最歌嚟比
同班高貴懶係尊重努力嘅音樂撚講就哂氣啦
軒仔你同我上黎
我地以後唔好屌人投偽毒珅
會俾人話屌票
唔滿意叫中共dq囉
最喜愛唔係最佳呀白痴

最受歡迎佳麗同港姐兩回事,明未呀文盲
歌手嘅努力係男歌手到表現左 最喜愛就係咁㗎啦 輸左就服從啦
利申:投拍乳
其實投票還原返基本步就係投你心水

想投邊個就投邊個

想古仔贏投古仔有乜問題

唔應該為左咩”其實我唔鐘意xxx,但佢努力左一年,我投俾佢,支持下佢,其他人見佢努力有回報,咪會一齊加油,樂壇咪有救囉!”

又例如上年可能坤哥同阿bob爭最佳男歌手,叮噹馬頭
而你好憎坤哥,為左唔俾坤哥有獎,投阿bob而唔投俾張學友

其實件事都係變左味

隨心投啦

古仔積左咁多年人氣有乜可能輸
我最喜愛嘛 多人鐘意咪投邊個
佢個機制係咁樣 有咩好埋怨
夠知古仔未夠軒仔 柏乳更資格去拎
但事實就係邊個多人鐘意就邊個拎
觀眾真係鍾意咁樣玩嘢, 多過投其他人
反映d咩? 佢地覺得投其他人都好悶囉
即係反映到堆歌手同d歌真係冇咩好大熱
冇咩好玩、冇真正明星、悶
所以觀眾就搵嘢玩
以前搵呻哥 而家輪到古天樂

唔係話而家香港堆新d嘅歌手廢,
可能佢地有d人唱得下 又有幾首好歌
但係事實上冇人有能力上到大台做天皇巨星
既然冇能力令好多人投佢
咁咪變咗投古天樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞