痴撚線 古天樂攞我最喜愛男歌手

874 回覆
1621 Like 1629 Dislike
屌古天樂同電影老屎忽屌十年唔值最佳電影有咩分別
其實講完成晚我覺得成件事好無聊
我無否定有人玩膠,只係邊個可以定奪玩膠者係少眾定多數?
我最喜愛男歌手既本質係咩?咪就係呢一年最得我心既男性歌手,好似古仔咁,佢真係唱歌唔叻,但肯落力,我欣賞佢所以希望佢有呢個獎作鼓勵。同理,even有人真係玩膠,你唔俾佢只係希望903呢個垃圾台有新氣象?每個人定義個獎既作用都唔同,隨便屌人玩膠有意義咩?

算啦,我無時間講落去,你當我講錯啦
民主選舉就係accountability
選左個垃圾下次可以唔選佢

但香港人唔係
香港人係會bin c
屌番幾年前點解你投個條撚樣
投撚左就算啦
年年出個爭議性結果就會有人話:「俾個新氣象商台啦」 嘅結果係咩呢
2014 大文豪金,張敬軒 我最喜愛男歌手
大文豪直接俾人用櫻花樹下bin c bin到 2046
好影響來,因為之後嘅男金都係唱功相對正常

2015,16 偽毒之亂
影響就係,偽毒拎住兩個以後都冇人破到嘅得獎紀錄,16年俾林狗串佢雞蛋變高牆

2017 陳柏宇
好啦,又隱世高手又盛,捧左人上位,而家又開始有人屌佢唱Live唔得,成日講個女乜乜乜
進一步證明到控制到輿論自然得獎就呼聲高,一年唔得,煲多一兩年,有心就得
最大嘅好影響,就係今年俾左個好好嘅理由去恥笑陳詠謙自己肯做飯囉

我就真係想問,前面又話刮人一巴,而家就話俾d新氣象
其實要刮都刮左六七年,到底靠輿論令個得獎人同商台自己有咩得益?
咪臭係
香港樂壇欠黃宗澤一個交代
我這樣討論
無得拗嫁喇,從來唔係制度問題,下年係魯振順攞都可以

只係原來呢個世代既人係最喜愛既歌手係古天樂咁撚奇特,唔肯唱live又可以叫歌手仲要大家咁受落,就好似如果欣宜選港姐,如果係可以全民投票控制賽果既話,一樣可以穩勝,你要食得肥膩唔通唔比咩

只可以講對住呢啲人,張學友張國榮同梅艷芳都要死返去做文員,因為,我最喜愛嘛

講咁耐都係替真正努力既音樂人不值,大眾最喜愛既歌手唔需要識唱歌
等俾人話你屌票啦
總之選民有票大撚哂,玩膠都係大義凜然咁玩緊膠要落商台面呀,
咁撚正義,邊夠班人講
你拎梅姐出黎同果班新歌手比?有學友梅姐Leslie係到仲會揀唔落手?樂壇會咁死氣沉沉?你仲未明依家班歌手既實力同古天樂真係分別不大 (對我黎講總之就係唔夠好聽)

但至少佢個人魅力大到吸引到好多人再次留意樂壇,呢個就係佢拎最喜愛男歌手實至名歸既原因。唔好再咩替努力既歌手感到不值,佢地有金銀銅獎拎架,人地本身有沒覺得唔值都未知,或者人地都知實力同人氣獎本來就兩樣野

有無數個原因可以投票,但唔可以話人地果個原因唔合理,何況最喜愛根本唔需要合理,在情在理投古天樂你都沒道理反駁到
你地大義小義都講唔出就收檔啦,一味話努力,乜撚道理都講唔出仲要互相打飛機,香港靠你地就死得。堂堂正正咁輸左都有得瀨
你睇返之前果啲留言啦
你呢啲論調會俾人屌到鬆化
完全唔明點解一有少少反對,就一堆負評加話唔尊重民主乜乜

有了解娛樂圈都知個運作係點
全部都係啲經理人公司係度做野 炒作
打手一定大把
由之前既陳柏宇 張敬軒 吳浩康 到今次古天樂
係一堆fb page + 打手既功勞
帶話題有幾難,俾得起錢就得
一有人係度傳就有一堆人下面再tag人
咁樣make noise
啲選民係度玩野都係預料之中
下下都拎張國榮梅姐出來講你咪又係老撚土
唔係話佢兩個老土呀,而係你個人老土呀
玩法係咁又唔見大家會好團結咁投張學友劉德華?宜家人地冇唱歌咩?

雞容都俾人屌佢死霸爛霸啦,成日拎舊人出來講,究竟係你垃圾定係歌手垃圾?
繼續自我感覺良好話我屌票囉,反正你眼中所有新野都係垃圾,無得輸啦你
有幾出奇?
你地都話明重點係心目中最喜愛
咁就算幾唱得都好,梅姐都唔夠揪
因為一個選民中意派膠既,佢既準則咪唔係唱得好唔好囉
你地一路講既準則都唔係唱功,點解一搬梅姐出來又變左唱功
今次有得揀梅姐?今次咁多候選人得古仔係最喜愛咪揀佢有咩問題

幾時講過如果揀梅姐係因為唱功?你見識過梅姐果種氣場同魅力未?

屌真係好撚多文盲
因為歌手唱功差所以玩膠 > 所以唔識唱歌嘅都有獎 > 古天樂唔識唱歌都有獎 > 個個都唔顧唱功淨靠話題拎獎 > 因為歌手唱功差所以玩膠 > 所以唔識唱歌嘅都有獎

我都唔知有雞先定蛋先啦真係
其實網上投票階段係揀邊個都得
你嘅心水出唔到,唔代表你一定要西瓜歸大邊支持剩返嘅選擇架
扮唔識玩法定真係唔識就走上來做一日歌迷9UP呀巴打?
9up既係你,你講左咁耐都係滿嘴歪理,講唔贏就問左問右

你成班文盲好心認衰仔啦,噚晚果個pool果個title古仔贏得合情合理,講真直頭拋離其他人幾條街添,真心唔明你地嘈乜。
咁厚面皮真係少見
拎張學友哥哥梅姐出來講,自己又唔投喺度9UP話古天樂值
梗係唔夠你講啦巴打
Beyond一早咁講啦
到依家你有邊個論點係講得贏
平衡唔到商業同Indie野都幾難加強認受性
未來見明明AP贏哂都要賣人情俾英皇同Juno就知咩事啦

講到尾始終都係一場遊戲,個市場其實係唔需要一個真正公平嘅頒獎台
你覺得你贏就唔使應我啦
舊人勁哂啦得未呀,玩膠仲覺得自己咁正確,點講你都贏架啦贏國人
一人一票就係咁㗎啦
值唔值只在乎有幾多人投而唔係其他元素
多人投就=值 至少係大多數人覺得值
你估投古天樂之前d人唔知係抹殺其他歌手攞獎機會咩?
值得咁做d人咪投古天樂囉
或者換句話講 係其他歌手唔值得投(至少投古天樂既大多數人係咁覺得)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞