痴撚線 古天樂攞我最喜愛男歌手

874 回覆
1621 Like 1629 Dislike
今次事件後,唔會再有人搵古仔呢類歌手合唱,係佢角度,佢純粹為樂壇唱首藝術歌,比人投上台再引起其他人不滿。最喜愛歌手亦唔會再一人一票,因為會比連登批死,所以應該搞初選或者planb去揀認為對樂壇有貢獻既歌手出黎比你揀,確保不導致樂壇死亡。大家應該諗下方法點先保住樂壇,再思考下以香港人能力配唔配有民主?
唔係屌票呀,屌緊你啲比喻不倫不類ja

同埋蛇齋餅糭果啲嚴格黎講叫賄選呀,原本就好難搜證既,你直接講埋出黎就慳水慳力自證受賄
冇得你選tbb選左個林峯
有得你選依家比個坤哥,古天樂

落閘,dq又話有閪選
冇閪選又話冇選過...

屌 咁你一早咪撚派隻歌去903
窩喎喎
緣與份 為何變恨
為何事最親都變敵人
林9條垃圾你都引用?你不如話坤狗都講過? 咩係歌手由你定義?你邊位啊?
個獎叫我最喜愛的男歌手
邊個受歡迎咪邊個贏
有實力果個拎左男金啦屌你
下下樂壇已死 死你老母咩
今年咁多好歌你有無關心過?
咁樓主同班左膠話d人投晒侵侵美國已死有乜分別
樓主:同我唔同意見=民智低
你條撚屌開埋啲咁既歪理post引撚曬啲五毛出黎聲援你話香港唔好有普選

你真係正一陀衰家,明明一樣娛樂無謂野,死要拉去政治,但又講到錯曬,俾啲五毛搵位入,真係屌你老母,你老母唔識教咪撚生。字又唔識睇,理又唔識分
呢到個幾個口講民主,但五毛內心既人真係好恐怖。
你知唔知即場款待係唔計賄賂
所以佢講因為有蛇宴食所以投係冇問題
算啦我認真咗
sorry我睇完呢個post真心覺得香港唔應該有普選 因為太多on9仔 唔好覺得講呢啲一定係五毛先得
佢攞有咩問題
選撚完個賽果唔滿意就話唔配民主
唔係個個賽果都要你滿意先叫民主嘅
我究唔想19 攞最組合 我係咪又要話民主
五毛口吻出曬黎,香港要普選真係要少啲你呢類低民智選民
香港要普選真係要少啲你呢類唔認真權衡利弊見好玩就鳩投嘅選民
或者要搞清楚一樣嘢 而家唔係唔服古仔
而係唔想一個本應係最具公信力嘅獎項變成大家玩嘢睇人出醜推人去死嘅機會
最好佢心目中某實力歌手拎男金、最喜愛男歌手、最佳大碟、最佳金曲大滿貫就合理喇
終於睇哂22頁

第一,上面好多人將呢個投票結果同政治掛勾而得出香港人不配有民主,呢個簡直係比擬不倫,不論立法會區議會,係選一個代表自己議事嘅人,佢做得好與壞係直接影響自己,做得差嘅,下次咪用選票懲罰佢囉。903唔同,佢只係一個民意調查咁,你最喜愛咪投囉,基本上冇成本。

第二,點解大部分人會將recognise 歌手努力嘅道德責任放喺選民到呢 從而屌票話人鳩投 尋晚謝安琪講得好啱,係要諗點令自己受歡迎d,有觀眾緣d。當歌手都會去思考點吸納票源,連登仔就喺度屌票 你話商台去肆意改變賽果令到某d歌手拎到獎,呢d就真係抹殺歌手嘅努力啦,但係你用一個公眾選出嘅「最受歡迎」歌手獎,去作為一個反映歌手努力嘅指標未免太唔公平。根據呢種論調,我投左張敬軒嘅,其實都等同抹殺其他歌手嘅努力

當然你可以諗,係咪商台對歌手嘅定義太寬鬆呢,係咪應該出過個人碟先有資格入圍呢 並唔係話選民點投,呢種輸打贏要嘅講法,先不配有民主
五毛有無尊重喜愛古天樂嘅選民,一定要跟你覺得投eason軒仔先正確?
係香港先俾你咁爽,係歐美俾幾十份媒體屌到你上天啦,仲要話人地走灰色地帶好醒,五毛真係多撚謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞