痴撚線 古天樂攞我最喜愛男歌手

874 回覆
1621 Like 1629 Dislike
呢d.咁既垃圾你都睇,你都幾垃圾
咁咪係囉
正負皮都好,兩邊都有雙重標準
古天樂得獎其中一個原因係因為佢個人魅力令到今年多左人留意首歌同樂壇,所以佢上台領獎唱乜都得

我唔理偽毒啦,無興趣理
下年叫啲歌手搵專家的神去合唱,的神都好大機會拎
用半首歌就打敗全部人,越講越覺得佢實至名歸最喜愛
佢make到noise既 又有人投佢
咪有機會囉
機會大唔大就
講到香港人好偉大
用投古天樂嚟刮醒樂壇
有幾多為食花生而投嘅心知肚明啦
一直都係屌緊香港人啲濕鳩心態
而家你哋為食花生娛樂性就投古天樂
跟住賴人地歌手唔努力冇人得去做擋箭牌
同咩年紀大嘅人傾?新人唔得?
最男入圍名單有邊個新啊?
定係入圍嗰啲佢已經覺得新啊?
咁姐係佢都冇乜留意啦其實
明明屌緊大部分香港人垃圾質素
你就轉移焦點去歌手唔努力俾創意?
仲有啲人唔係亂投
係經深思熟慮想做9古仔先投㗎
回應吓嗰啲想食花生嘅人係真係想刮醒樂壇定真係想食花生
而家唔係鬥難聽同鬥騎呢

你話搵黃宗澤、dickson去唱
佢地嘅觀眾緣同地位,拍得住古天樂咩?
古天樂得獎係因為佢真係得人喜愛,唔係因為佢唱歌難聽
而事實上佢今年首歌一D都唔難聽
專家的神 外型輸3皮..........

一定無得挑機....
連個獎係講緊乜都未知
慳返啖氣,唔會有人認自己食花生架
知唔知咩叫我最喜愛, 唔識字?

利申, 無投
咪,而家又唔係選咩大是大非嘅嘢都有得拉埋嚟講
話唔係五毛都無人信
個獎叫我最喜愛男歌手喎
仲要唔係欽點喎
咁都屌?

古天樂起碼有十幾廿首歌
真,我收皮算
佢哋口上講一定贏硬
呃自己最叻
想講攞Gimmick?帶旺樂壇?
你真唔真事啊你?
如果香港出名世界各地嘅係膠,係啊係出名啊
不過人地唔係欣賞你係笑9你”咦,真係好膠播”
你點睇
乜野叫傻能左個鼻
傻撚左條尾
有道理自然唔會輸,俾人串爆都冇反省下自己?
你有本事嘅咪靠實力贏返班花生友

依家就係無人有咁嘅實力

而製造到noise都係實力嘅一種

Juno隻碟亦成功做左依個角色出黎
我寧願輸場交都唔呃自己啊
蛇齋餅粽其實都係實力既一種
你覺得juno隻碟同蛇齋餅粽係同一個級數
Simpsons好多年前神預言Trump會當選
事後有人問編劇點解會有咁嘅構思
佢話係製作團隊喺到諗邊個會係最蠢嘅美國總統人選
第一時間就係諗起Trump 佢就係一個咁嘅人
你而家覺得佢做得好 其實只係見到佢而家政積而馬後炮
當初佢參選同而家古仔嘅情況係一樣
俾人笑佢唔識政治 零從政經驗
純粹係當做show咁run一個campaign
直至而家 仍然有唔少人(有啲仲要係明星)公開表示唔妥佢 更加唔好講佢啱啱當選個陣啲人嘅反應添
但係我真係無乜點見過會有美國人會屌鳩選民質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞