痴撚線 古天樂攞我最喜愛男歌手

874 回覆
1621 Like 1629 Dislike
算啦,只不過一場show
商台應該好開心真係投到古仔出黎令個show有noise
尋晚最大高潮位係佢
冇佢其實好悶吓
傳媒出post都係古仔最多like
吹佢唔漲

不過今次之後呢個獎可能越黎越膠化
網民覺得好玩過癮就會投
同音樂越走越遠
古天樂攞我最喜愛男歌手
以前好受歡迎
我覺得投佢地既人都係同一個級數

我唔覺得有投古天樂既都係真心鍾意聽歌
一係就話 連個唔識唱歌既人都贏到個獎係因為其他男歌手比起古天樂更加唱得差

呢班人根本唔需要香港有廣東歌 只需要花生娛樂
俾你公投又屌
唔俾你投又話黑幕
連登仔真係麻撚煩
所以我接受呢個賽果 同時接受香港人唔抵可憐 就算有日冇人再全職做音樂都唔抵可憐 劣幣驅逐良幣

呢個時候就唔係講努力講產量講唱功啦
個龍門你搬晒啦
有幾多個為左花生而投佢 心照啦
你估個個都真係真心欣賞 鍾意佢呢個「歌手」咩
有幾多淨係識今期流行副歌?
無錯 你係有權投佢 民主呀嘛
不過第時樂壇會發展成點 就留名等睇啦
得啦唔使講咁多
下年靠晒連登音樂家教我點投票
玩投票就係咁嫁啦

試一年下年全部收聲咪撚玩投票
咁你都要搞清楚個獎個性質

依個獎個性質就係多花生多人鍾意就會贏

唔關佢唱得好定唔好事

而事實上今年juno隻碟做到嘅花生係近幾年少見嘅

所以我覺得佢攞依個獎係實至名歸

仲有支持佢攞獎唔代表唔支持其他歌手

只係覺得佢攞依個獎絕對無問題
睇新聞軒仔話古天樂想搞個獨立類似台灣金曲獎既頒獎禮
係就好
建基於你估同你覺得根本就站唔住腳,無道理就收皮啦
會長
一陣人地又話古天樂唔努力仲搞到香港樂壇死㗎喇
講到要刮醒樂壇咁大義,我就真係睇到打哂冷震

玩膠咪玩膠,拆台咪拆台,玩到要搵個不著邊際嘅原因去合理化自己玩膠,轉彎抹角咁,唔覺得自己好無聊?
首先,呢個獎係最喜愛,唔係最努力最好聽,睇唔明既文盲可以出番去,因為已經無討論既價值。

第二,最多人講話咩質素既觀眾就投咩質素歌手,咁不如其他歌手檢討下,古天樂首《男朋友》,02年,到今時今日都有人記得,仲有人唱緊,其他歌手?根本無記憶性。

第三,市場需要乜?其他歌手同一個呀叔,同一首16年前既歌鬥,都鬥唔贏呀,唔該d fans唔好出黎柒。已經証明樂壇已經青黃不接,攪到市場要拎番十幾年前既籮底橙出黎聽,唔好再話觀眾既質素,有頭髮邊個想做癩痢?有好歌唔聽走去聽垃圾?
(無貶低古仔,只不過事實十幾年前佢作為一個歌手真係唔出色)
我見到嘅係市場需要Noise,需要話題,需要花生,需要名望

冇咩人(或者得一半人)真心關注音樂同真係唱緊歌嘅歌手
咁都唔可以歸咎係觀眾質素有問題?

果然家駒冇死今時今日都應該唔會留喺香港
你正正講出一個現實係大多數香港人係只需要娛樂,而唔係需要音樂
有得投票你班垃圾港豬又投訴
冇得投票又出黎抗爭
真係麻撚煩
你依家就係呃緊自己,錯唔緊要,反省下啦
sorry我真係無屌過
不過東涌淪陷嗰時我會笑鳩佢哋咁解囉

btw乜而家係公平公正嘅情況咩
掌心雷又種票咁喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞