痴撚線 古天樂攞我最喜愛男歌手

874 回覆
1621 Like 1629 Dislike
你柒曬就認啦,輸唔起唔好投吖嘛

你講唔贏係你滿嘴歪理,真理越辯越明
邊隻字講新野就係垃圾,古天樂唱歌就真係垃圾,未拎獎之前真係好多人覺得佢唱歌好有魅力?

就係覺得今年啲歌其實唔差先覺得悲哀,岑寧兒觸汁毛呢啲咁高質已經唔講,黃妍新人黎講好好啦,busking片得幾十view,努力唔一定有回報,最少唔好做任何野抹殺人既努力囉
古天樂贏左都唔代表抹殺左其他人嘅努力嘅

依啲野實有贏有輸

大方啲啦

衞籣上年咁好咪又係成晚得個坐字
小學雞先會咁care贏輸,我由2014年開始數有咩爭議你又選擇性失明啦喎?

張敬軒同陳柏宇兩個都拎過同一個獎,兩個今年都有contribution,唱功,歌曲質素同誠意唔會少得過古天樂掛?你覺得垃圾係你嘅見解,fine,但唔代表其他人完全冇競爭力

古天樂拎到獎,同另外兩位比較有以下優勢
1. 難得開金口
2. 擺明做到佢上台(頭幾頁已經有人認要做佢上台啦,你要失明我都奈你唔何)

好啦,結果就係現場觀眾都係做左佢上台,首先,我冇話唔實至名歸,而係成件事就係鬧劇feel,Juno叫佢唱今期流行,淫kay就鳩唱,成件事根本就勁唔認真

Ok,如果呢個真係個市場要嘅嘢而觀眾真心覺得咁樣做代表可以好好咁嘉許眾歌手一年嘅努力的話,咁我可以好清楚咁表達我嘅觀點了

就係因為觀眾唔認真,觀眾鍾意玩膠,觀眾極易被輿論影響,所以就得出呢個結果,垃圾嘅唔係古天樂張敬軒陳柏宇本人,垃圾嘅係有份投嘅觀眾,因為我最喜愛嘅頒獎質素就係直接反映到觀眾嘅品味

我反對嘅唔係歌曲本身,而係觀眾刻意玩膠嘅呢一種惡趣味

係呀,bad taste係因為你哋唔認真,唔尊重音樂

除非Juno下年出埋下半部可以推到另一個舊人拎最男,咁樣都起碼代表到觀眾係肯定緊Juno嘅製作,rather than真係純粹玩膠食花生
上面我都有講

如果個歌手係有實力嘅

佢都係可以砌低班假膠同花生友架

但事實上佢地砌唔低之麻

咁砌唔低就要認輸架啦

邊有得成個怨婦咁屌人玩假膠
屌你就真
我意思係話就算有梅姐你都可以話佢唔係你最喜愛而揀古天樂
而家已經認同左投票果啲人冇問題
因為佢地係機制內投票
只不過係反映到啲選民咩質素
又唔正面回應?
你話佢係歌手,live 都唱唔到?
你真係選擇性失明架喎
偽毒果年咪又係俾言論左右左選民既投票
根本係頒獎典禮前席有呢啲noise 係咩用意就好明顯
但都有人出來話你夠料咪砌低佢

你明唔明,你要砌低佢=更大既noise
而呢啲noise 係同實力無關
係呀,有人係可以揀架,咁又點?但如果有梅姐古天樂咪唔會贏到囉,因為梅姐真係有實力有魅力,同岩岩輸果班兩個級數

你寫野寫清楚啲啦,講野一舊舊,又鐘意老屈人地諗咩,你諗清楚先好寫,寫完proofread完先好出呀
能夠引起成班Chill登仔起晒幹討論已經贏咗喇
你又好笑
而家啲級數又係你定?
問埋啲假設性問題
你明唔明 你而家話得古天樂好過其他歌手
就算邊個出來,你都可以話古天樂好過佢地
因為個比較標準你自己訂既(我最喜愛)。邊有人夠你玩?
我認同係實致名歸喎,佢未拎過嘛

假膠大可以唔認係玩膠
但同時我屌鳩假膠嘅行為亦都唔需要太多理據去支持
因為玩膠就已經唔尊重音樂
唔係輸唔起,有問題嘅係呢種風氣正式玩壞左個獎
我最喜愛個標準唔係每個人自訂架咩?你老母幫你訂埋?定我幫你老母訂埋呀傻9

我最喜愛呢樣野你唔會夠我玩,我都唔會夠你玩

明未呀醒目仔

屌香港唔該跟法國係中學加科哲學好過通識,成班撚屌乜9邏輯都冇
係咁你就唔使開口埋口都話人講唔贏啦傻鳩,標準自訂架嘛

點呀?我寫多兩隻字就唔敢覆啦?
講緊我最喜愛既標準係每個人自訂呀濕9

唔係所有標準都自訂呀屌你

你講野同邏輯係廢到令人笑

幾有潛質做譜星

幾時入訓練班,香港缺人
諧星
我最喜愛嘅係古天樂, 古天樂又係一位男歌手, 咁我投佢有咩問題
唔投你鍾意既人就等於低質素?
乜咁似泛民屌票既口吻既
投首歌同投個人係兩回事呀傻鳩,如果我最喜愛歌曲係一個浴室和男人係完全無問題呀

一首歌包含曲詞編監,你唱你拎歌曲獎係你汁到但都ok,道理就好似你唔會求其拎十年既一個角色做最佳男主角
唉,寫多兩隻字又唔覆,廢柴
拎D投完冇乜後果嘅嘢同投立法會議員拉埋一齊來講,覺唔覺得呢個point好on9架其實
點都唔到 將莖獻 拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞