痴撚線 古天樂攞我最喜愛男歌手

874 回覆
1621 Like 1629 Dislike
係,證明樂壇真係無人材
樓主可以諗下: 如何防止古天樂 下年再拎男歌手

1. 半首歌不能入選
2. 對上3年無出歌不能入選
3. 電影人不能入選

話明我最喜愛
唔係我最努力
隻歌好唔好聽 同我最喜愛 無關係
你係好好聽, 我都可以好撚憎你
你係好難聽, 但我好喜愛你
呢句真, 一邊話自己無閪選真普選 一邊又要落閘
港豬又羊
你都打得出係「歌手」
咁你話呢
歌唔歌手都唔係自己話自己係 或者唱過一兩手就係

個獎叫最受歡迎男藝人
音樂大帥,咁點先係歌手?
林9講就係? 佢代表到大部分主流民意既選民嗎?
就算古天樂幾唔願意都好
佢都係今年 公投既我最喜愛男歌手
幾個原因啦

軒仔 男金硬 令人捧佢上最男嘅意慾低左

冇左爭餐死嘅情況 如譚張 四大 醫神古巨基 果種你好想自己中意果個贏對面種感覺

追落去講就係大家都唔會覺得軒仔“輸”左比古仔

利申冇投 唔覺古天樂拎有問題 但處理上可以靚仔啲

鳩up:如搵佢做嘉賓跳首今期流行再頒比第二果個之類 大家開心
其實我覺得主要問題係大家比大台洗咗腦
個個都以為最歌係未夠班攞男金而退一級既安慰獎
就好似視帝頒比黃子華 就要貼返個最受歡迎比chilam咁
或者馬明拎唔到都要塞返個獎比佢
又好似嗰期基仔同Eason爭 差嗰多獲獲都輸
咁就比完男金Eason 就送返個最歌比基仔
就好似啲人升唔到大學所以要讀返個Asso咁

屌 人地個System根本唔應該係咁
而家第一人地有歌 係歌手
你話啲人投一定唔係因為今年首歌啦
首先我真係好鐘意juno隻碟
覺得搵古仔唱好有新鮮感
好咁當其他人都唔係咁諗
但邊有人話係個個淨係可以諗今年黎揀
咁張敬軒啲friends實係淨係因為百年樹木同缺先鍾意軒仔啦
咁鍾意一個歌手或者人都好 都係因為積埋積埋既人氣先鍾意架啦
你話啲人鍾意佢唔係因為佢係歌手
而家大家係真係想聽佢唱歌喎
大家想聽佢台上唱又好 錄咁唱都好
你睇吓百老匯個今期流行廣告咁高hit rate
你估觀眾當佢張如城咁撚先投佢咩
想聽佢開金口可能都有少少玩既成分
但呢種希望一個好經典好耐無唱歌既人再唱返一次歌既玩
同真係因為想佢唱得難聽而搞柒個場食花生既玩都唔同
唔明有咩問題 根本就真係我最喜愛

第二 而家個system真係一人一票
你屌個system就真係戇鳩仔
你屌票 咁你不如代言曬全香港其他人算啦
以後唔好話選特首嗰啲係被代表 你無資格講
如果你係話個制度無問題 係選民有問題
請你睇返上面第一點
上台唱到唔記得歌詞同講so bad先係歌手囉
民主制度就係你有得去拉票,你有自由去發表意見
你覺得古天樂唔掂,你可以叫人投其他選擇
如果D人都係覺得古天樂好,咁你都無辦法,at least你盡過力去宣揚自己嘅理念,呢個先係民主嘅可貴
要好似人大831咁整個提名委員會
由佢肯同Kay合唱
再係頒獎典禮前放風
到尋晚真係出現練埋歌記哂歌詞
都知一早有心舖路為左上台講番話
仲話要民主
公投唔岩自己心水又屌
英國投完脫歐,美國投完Trump都好多人屌
依家個議題唔係個制度而係“選民“嘅決定

同大部分“選民“嘅觀點相反唔代表反對個投票
係架
時勢做英雄 加 個人魅力
同一情況張如城邊有可能拎
古仔去番u87 果年都一定輸
hit中人心嘅嘢 有時大家明就得
樓主你條柒頭應該搞清楚乜嘢叫「我最喜愛男歌手」先好出黎扮大袋走出黎吠
大家以後唔好屌民建聯
因為立法會都係一人一票選岀嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞