高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁咪即是G armor
好似係大氣層突入型
想問問解nu之後高達唔加浮游炮
聯邦一直都唔鐘意NT,所以唔會發展NT武器
二黎浮游炮做價太貴
好似係
整多啲誘導飛彈可能仲方便
唔同喎,g armor係一架機同一架機合體喎,好似super gundam ,DX+G隼

F90P係24種裝備其中一種,單體嚟喎,叫大氣層突入裝之外又可以作飛行用,設計理念參考Zeta
Zeta飛機形態設計理念之一都係突入大氣層用

佢同靈格斯不同在靈格斯係即用即棄型
應該話NT呢啲唔穩定因素太多嘅武器以比較守財嘅聯邦唔會太想開發
加上nt裝用到嘅人種都有限
不利因素咁多嘅兵器點會哂錢開發?
馬反時代如果唔係寶少要求開發,聯邦劣勢緊點會比佢搞Nu出嚟

所以到依家一直覺得高達UC之後嘅作品好多問題同矛盾
調返轉諗
笨大將NT同T骨吹大
泡沫化再一次過篤爆
咁玩法反而先可以駁到去F91
同埋f91年代有光盾,浮油炮火力唔夠爆盾
根本唔洗,唔記得係F90-V外傳中到有提過,浮遊砲精準度有限,打舊MS就可以,打小型化咗嘅MS(F90打後MS)佢地機動性太高,生化電腦出現打浮遊砲易咗,目標太細以經出現難中,加上光盾出現為NT呢啲高成本武器打下休止符,記得唔知邊套有浮砲嘅傳統MS出現比小型MS撚狗咁撚死
指NT同T骨神棍力嗰方面
吹到可以超越時空穿梭陰陽界又盛
成班on9為左呢種力量打生打死到頭來得個吉
如果真係咁拜託笨大唔好出好過,如果吹到咁大覺得駁唔到F91
邊個話一定要駁返去架
又搞平行時空?見到呢四個字都驚
唔緊要,reboot F91咪得
財團B:到時加埋F90一齊做年番,然後crossbone出半年番,你地咪又係乖乖地課金
垃圾鐵血都呃到傻仔啦
reboot點會行唔通
放心,reboot F91到時又大把原有fans糟,睇zeta單野又有人話想黑歷史啲咩
放心,99% fans都係又要屌又要睇嘅,我都係
如果真係reboot都好,希望有生之年見到crossbone
加布蘭同漢布拉比就咁屈一屈就變MA應該係最簡單之二

個位巴打要求似飛機喎
點解uc無lala會design海盗外型既gundam
當年都唔係好接受到
因為佢哋真係宇宙海盜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞